subson napisal/-a: ↑01. November 2019, 12:41
Naslednji problem je moč motorja, smo to že kaj predebatirali? 🤭 ce odklopim akomulator cez noc, alpa urco, avto 20 km dela lepo, potem pa zgubi na moci pod 2000 obratov, ko pride na 2000 obcutno potegne.. zadeva je zelo moteca ker moram velikokrat v kaksen klanec s prvo ker druga enostavno ne vlece, v taisti klanec po odklopu in priklopu akomulatorja avto pelje z 2. brzino brez problema. Napake racunalnik ne pokaze nobene napake.. je kaksna finta da se da kaj spucat kot se da npr motorcek prostega teka? Loputo sem že očistil lani...
Nekako me to spominja na težave, ki jih je imel moj prejšnji Legacy (2.0R 121kW) in vsaj še ena Impreza - mislim, da je to problem Hitachi / Unisia-Jecs računalnikov, ki imajo preobčutljiv sistem za zaznavanje klenkanja in potem že ob 'normalnih' zvokih motorja zmanjšuje predvžig...
Sicer, če se prav spomnim, je pri Imprezi je bila še dodatna frka z nekim senzorjem zračnega pritiska, ki je menda kar na tiskanem vezju računalnika in z leti začne bluzit...
Pri meni je v veliki meri pomagala posodobitev software-a računalnika, lastnik Impreze pa je šel še korak dlje in je računalnik poslal k enemu tipu, ki jih predeluje in odpravlja prav te napake. Spomnim se tudi, da je veliko informacij našel pri Poljakih (verjetno na raznih forumih) - če je še na forumu, bo morda sam povedal kaj več o tem...
Nekak 'workaround' naj bi bil, da knock senzor podložiš z nečim, kar bi zvoke, ki jih knock sensor sprejema, malo zadušilo in s tem zmanjšalo občutljivost. Bral sem o tem, da so ljudje dajali med blok in senzor podložke iz plute ('
cork'), bakrene podložke / tesnila, ...