Forester 2007 - 158Hp
Re: Forester 2007 - 158Hp
A ni 5w30 preredko pri polni temperaturi? Zato ga najbrž tudi žre. Jaz bi raje dal 5w40.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
2.0R 121kW / 165HP, LPG, 250000km, Fuchs TITAN XTR 5w-30 - po 9350km sem dolil slab liter.Gec napisal/-a:Jedino me brine malo veća potrošnja ulja, troši oko 0,2L/1000 km. Ulje sam stavio Castrol FST Titanium 5W-30. Koliko vama troši ovaj motor ulja i koje ulje stavljate?
Tako mi je trošio Forester 2004 letnik na 295000. Ulje 5w-30 je preporučljiva gradacija za te motore. Meni je sada možda malo više potrošio jer mi je bio zaštopan katalizator i motor se definitivno jače grijao, pored toga ne poznam Castrol ulja, prvi puta sam to ulio u auto. Preferiram Liqui Moly i Valvoline, slijedeče će biti svakako 5w-40.danci1973 napisal/-a:2.0R 121kW / 165HP, LPG, 250000km, Fuchs TITAN XTR 5w-30 - po 9350km sem dolil slab liter.Gec napisal/-a:Jedino me brine malo veća potrošnja ulja, troši oko 0,2L/1000 km. Ulje sam stavio Castrol FST Titanium 5W-30. Koliko vama troši ovaj motor ulja i koje ulje stavljate?
Pozdrav Gec,
Vidio sam da spominješ Lončarića vezano za cukanje pa da te priupitam.
Ja imam Legacy 2008 g. 110 Kw također s problemom laganog cukanja i to ne stalno već povremeno, nema pravila.
Mislio sam da je do goriva ili zagušen motor no mislim da nije ništa od navedenog, jednostavno ima dana kada ide normalno a ponekad lagano cuka do 2500-3000 okretaja i osjećaj kao da slabije ide općenito.
Zanima me što ti je Lončarić rekao i jeste li riješili problem?
Pozdrav
Ja imam Legacy 2008 g. 110 Kw također s problemom laganog cukanja i to ne stalno već povremeno, nema pravila.
Mislio sam da je do goriva ili zagušen motor no mislim da nije ništa od navedenog, jednostavno ima dana kada ide normalno a ponekad lagano cuka do 2500-3000 okretaja i osjećaj kao da slabije ide općenito.
Pozdrav
E moj prijatelju welcome to the clubdenso napisal/-a:Pozdrav Gec,
Pozdrav
Lp
Dakle izgleda da ovaj kondenzator spojen paralelno sa knock senzorom radi posao. Motor lijepo vuče bez trzanja. Nema pada snage, prije je nakon 100 km izgubio bar 50 ks i vukao se kao krava, sad ga je gušt voziti 
Pozdravljeni, pišem pod to temo ker imam podobne težave. cuka med 2500 in 3500 ter izgleda kot da zmanjka moči . ščistil sem air flow sensor ter boost sensor za nekaj časa je izgledalo bolje nato ponovno v klanec avto sploh ne vleče. je možno da je kriv kak knock sensor ?ali sonda lambda? ali ima knock sensor forester 2006 sploh? aja svečke so bile na zadnjem servisu menjane kot tudi zobati jermen. avto ima 220.000 km avto ne kaže nobenih napak. ima kdo kako idejo? pa še nekaj sem opazil ko ogasnem avto cagar ( kazalec) rezervoarja (bencina) se ne vrne na nulo ampak kaže dejanski nivo bencina.
hvala in lp
hvala in lp
A ni to kar standard pri teh subarujih? Popravte me, če se motimFORY napisal/-a:pa še nekaj sem opazil ko ogasnem avto cagar ( kazalec) rezervoarja (bencina) se ne vrne na nulo ampak kaže dejanski nivo bencina.
Jp. To je čisto normalno. Tako tudi ko je ugasnjen veš, koliko benza imaš v avtu. Zelo uporabno.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
hvala a pol me ne sme skrbet
kaj pa glede trzanja cukanja? ali ima 2006 letnik knock sensor? pa kje se nahaja? bi lahko to bilo krivo?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Knock senzor imajo menda (skoraj) vsi, tako da ga tudi tvoj najverjetneje ima.
Za tvoje simptome je lahko kriv tudi (preobčutljiv) knock senzor oz. bolj konkretno - slab algoritem za zaznavenje klenkanja v računalniku.
To se lahko reši na dva načina - ali se pri pooblaščenem servisu posodobi računalnik (kar težavo lahko odpravi ali vsaj omili - žal pa ne velja za čisto vse), ali pa se računalnik pošlje enemu tipu v Rusijo, ki točno te težave dobro pozna in jih odpravlja... Vsaj en na forumu se je odločil za slednjo varianto, potem ko posodobitev ni pomagala.
Tudi moj Legacy z EJ204 motorjem je imel podobne težave, a je pri mojem posodobitev pri pooblaščencu pomagala - kar precej časa (leto - dve). Potem se je spet začel malo puntat (čeprav še zdaleč ne tako izrazito, kot prej), zato sem med knock senzor in blok motorja dal tanko podložko iz plute (debeline 2-3mm), kar naj bi prav tako zmanjšalo občutljivost knock senzorja... Zaenkrat se tako vozim cca. 1 leto in težave se (še) niso ponovile.
Seveda pa je vprašanje, kako učinkovit je ta senzor, če dejansko kdaj pride do klenkanja.
Za tvoje simptome je lahko kriv tudi (preobčutljiv) knock senzor oz. bolj konkretno - slab algoritem za zaznavenje klenkanja v računalniku.
To se lahko reši na dva načina - ali se pri pooblaščenem servisu posodobi računalnik (kar težavo lahko odpravi ali vsaj omili - žal pa ne velja za čisto vse), ali pa se računalnik pošlje enemu tipu v Rusijo, ki točno te težave dobro pozna in jih odpravlja... Vsaj en na forumu se je odločil za slednjo varianto, potem ko posodobitev ni pomagala.
Tudi moj Legacy z EJ204 motorjem je imel podobne težave, a je pri mojem posodobitev pri pooblaščencu pomagala - kar precej časa (leto - dve). Potem se je spet začel malo puntat (čeprav še zdaleč ne tako izrazito, kot prej), zato sem med knock senzor in blok motorja dal tanko podložko iz plute (debeline 2-3mm), kar naj bi prav tako zmanjšalo občutljivost knock senzorja... Zaenkrat se tako vozim cca. 1 leto in težave se (še) niso ponovile.
Seveda pa je vprašanje, kako učinkovit je ta senzor, če dejansko kdaj pride do klenkanja.
Ok, naslednji teden sem naročen na servis. Javim kako bo. Kaj pa na neki ameriški internetni strani sem zasledil da nekateri premaknejo mesto kock senzorja videti je na sliki par cm stran na bloku luknja kjer bi se dalo pritrditi senzor? Ima kdo izkušnje? Ali nov senzor kaj pomaga?
Moj ti je savjet da otiđeš v pooblaščeni servis da naprave kvalitetnu dijagnostiku i provjere da li imaš zadnjo verzijo softwera, ukoliko nemaš onda će ti staviti. To zna otkloniti navedene probleme ako nešto drugo nije uzrok problema naravno. Meni je novi softwer riješio 50% a ostatak kondenzator od 3,3nF paralelno spojen sa knock senzorom. To je sada potpuno drugi auto, ide kao zmaj i troši oko 2L plina manje nego prije.FORY napisal/-a:Ok, naslednji teden sem naročen na servis. Javim kako bo. Kaj pa na neki ameriški internetni strani sem zasledil da nekateri premaknejo mesto kock senzorja videti je na sliki par cm stran na bloku luknja kjer bi se dalo pritrditi senzor? Ima kdo izkušnje? Ali nov senzor kaj pomaga?
kot sem pisal po nesreči na drugi temi, so na servisu opravili servis olje in filtra zrak in olje ter menjali knock sensor 70 eu. cca inavto dela brez cukanja pa po mojem so sezor premestili kot sem na prenjsnem postu napisal da sem videl na netu.. v glavnem vse ok.. še neki me zanima bom raje tu postal k se tiče tega modela foresterja.
kje se nahaja filter goriva? a je zraven črpalke in plovca v rezervoarju? in za zamenjavo rabim kako posebno orodje? in ali bi mogoce te malo oživelo avtomobil?
kje se nahaja filter goriva? a je zraven črpalke in plovca v rezervoarju? in za zamenjavo rabim kako posebno orodje? in ali bi mogoce te malo oživelo avtomobil?
Lončarič ?Moj ti je savjet da otiđeš v pooblaščeni servis da naprave kvalitetnu dijagnostiku i provjere da li imaš zadnjo verzijo softwera, ukoliko nemaš onda će ti staviti. To zna otkloniti navedene probleme ako nešto drugo nije uzrok problema naravno. Meni je novi softwer riješio 50% a ostatak kondenzator od 3,3nF paralelno spojen sa knock senzorom. To je sada potpuno drugi auto, ide kao zmaj i troši oko 2L plina manje nego prije.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov