Forester Turbo by mesečnik

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Forester Turbo by mesečnik

Odgovor Avtor: mesecnik » 06. April 2010, 12:50

Na željo nekaterih članov predstavljam svojega "novega" Subaruja. Forester Turbo, letnik 01, verzija s 170 KM (aprila so začeli delati verzijo s 177 KM), standardne "gozdarsko" metalik zelene barve. Notranjost iz svetlo sivega usnja. Notranjost in zunanjost odlično ohranjena, le odbijači imajo sem in tja kakšno prasko. Poleg običajnih goodijev ima še original Subarujevo mrežo za psa oz. prtljago in original plastično korito v prtljažniku. :D Avto ima 143000 KM.

Edina stvar, kjer se kaže obrabljenost, je daljinec. :lol: Gumijasti tipki sta preglodani skozi, zato se ni dalo pritisniti gumbov. Prejšnji lastnik daljinca ni uporabljal. Jaz sem samo baterijo zamenjal in zadeva dela. Edino gumijasti tipki je bilo potrebno podložiti, da je sploh do stika z gumbom lahko prišlo.

Spraševal sem že med oglasi: če se komu valja taka gumica od morda sicer uničenega daljinca, se priporočam.

V sosednji temi sem pisal tudi o lučkah na armaturi. Verjetno je vzrok pranje motorja.

Sicer sem zelo zadovoljen. Avto je odličen. Slike sledijo ob priliki.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 06. April 2010, 13:22

Čestitam za nakup! Naj ti dobro služi, kot se za Subaru spodobi. Srečno :-)
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Prispevki: 645
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Avtor: markoter » 07. April 2010, 20:47

čestitke tudi z moje strani. veliko varnih km in malo popravila :)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 07. April 2010, 21:09

Čestitke :cool: , pa na slikce ne pozab :-)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 10. April 2010, 13:04

mreža za psa, preglodani tipki od daljinca - kužku je očitno bilo dolgčas :-P

sicer pa srečno in čimmanj nepredvidenih stroškov :-)

mesecnik
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mesecnik » 10. April 2010, 14:15

Hvala vsem za dobre želje. :D

Sicer pa, nov dan, nova fora. Peljem prejle en krogec, ko je bil avto ogret, ga stisnem v drugi do 6000 obratov, potem pa spustim gas, ampak ni bilo zaviranja mašine. Bilo je malo čudno, zato stisnem sklopko, obrati se dvignejo na cca 5500, in se nočejo spustiti, oz. zeloooo počasi. Ugasnem avto in ga prižgem nazaj, vse dela naprej normalno. WTF? Bencinska pumpa v zadnjih vzdihljajih? Kaj drugega?

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 10. April 2010, 14:49

Svašta, ti pa maš enih problemou :shock:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 10. April 2010, 15:04

Če gre za napako, se bo še kdaj ponovilo; enkrat ni nobenkrat;
opazuj...

mesecnik
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mesecnik » 10. April 2010, 19:13

klemz napisal/-a:Svašta, ti pa maš enih problemou :shock:
Če bo to vse, pa da se zdaj neha, bom kar zadovoljen. :lol: Sicer pa, star avto, zato že sam po sebi mora imeti kako muho. Plus moja karma. :lol:

Malo nestandardnih napak, poleg običajnih servisov in običajno obrabljenih delov:
Moj prvi Subaru je bila Impreza 1.8, letnik '93. Delala je super, ampak po pol leta mojega lastništva je crknil motor za voznikovo šipo. Ker takrat še ni bilo foruma in Karlija z zalogo rabljenih delov, sem šel zadevo kupit v Celovec. Pa sem imel še to smolo, da je ta komad tako redko crkoval, da sem ga moral naročit, ker niso imeli zaloge. Končna cena: cca 400 mark + dva izleta v Celovec. :roll: Potem mi je pa centralno zaklepanje začelo nagajat. Zgleda so se pri menjavi motorja tiste štangice, nekaj pokrivile in je avto malo zaklepal pa malo odklepal, kakor se mu je zazdelo. :lol: Zrihtal Igor, takrat je bil še pri Kržiču.

Drugi Subaru je bil Forester by nebivedu. :lol: Takoj na začetku mi je crknil T-ventil za vitreks za luči. Enega lepega dne je spustil ves vitreks iz kanistra. Pri Maruclju so mi sneli odbijač, pregledali napeljavo, našli niso nič, in me olupili za dobrih 10 jurjev. Za nov T-ventil so hoteli že takrat imeti 11 jurjev. :x Kržič mi je za jurja zamenjal za enega rabljenega, v njem mi je na začetku zime zmrznila poletna mešanica, pa je še ta crknil. :lol: Potem mi je crknil motor za anteno, ki menda nikoli ne crkne. :lol: Trenutno ima nebivedu ročni pogon antene. :lol: Crknil mi je tudi hidravlični cilinder sklopke, zamenjal z novim.

Na ženinem Puntu Mk2 je zgnil karter. Zamenjal ravno včeraj pri Kranjcu. Menda v celi sezoni zamenja kake štiri komade. Očitno imam srečo, kot bi zadel na lotu. :lol:

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 10. April 2010, 19:17

Srečno vožnjo še z moje strani ;-)

Saj veš, za vsakim dežjem posije sonce :D :lol:

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 10. April 2010, 19:18

Ornk kronologija :lol: .
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 10. April 2010, 19:29

Upam da zrihtaš, motorček v anteni crkne slej k prej :lol: mi je na meci krepnu, pa morm rečt da k sm šou podirat sm vidu da je že novejša notr, boh ve kera po vrsti.

mesecnik
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mesecnik » 10. April 2010, 19:35

To je bilo na bivšem, zdaj ga ima nebivedu. Zaenkrat pravi, da motorčka ne bo menjal, je zadovoljen s tem, da se da anteno ročno pospraviti in izvleči, ker je sicer nepoškodovana.

Moj turbak pa nima zunanje antene, ampak ima na zadnji levi šipi v prtljažniku anteno nalepljeno gor.

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 10. April 2010, 19:45

Dej kšno sliko prlimej :lol:
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 10. April 2010, 19:51

mesecnik napisal/-a: Očitno imam srečo, kot bi zadel na lotu. :lol:
Murphy :?: Upam da zadevo zrihtaš in da se to konča.
Pa srečno vožnjo seveda ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov