zimske pnevmatike
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Re: zimske pnevmatike
Absolutno.

Tudi sam se odločam da OB-ja ubujem v Nokian WRD4.. ko smo ravno pri dimenzijah 215/60 R16 ali 215/55 R17, cena je itak v prid 16", kaj pa občutki, vozne lastnosti, grip..?
120 €, dobavljivo v parih dneh.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kaj pa ze manjše dimenzije -> 175/70 R14, ki je že tako relativno poceni, verjetno ni neke hude razlike kje se kupi (vulkanizerji, internet)? Ponavadi vzamemo kar pri lokalnemu vulkanizerju, zdaj pa bo verjetno treba menjat na obeh imprezah, pa se pri osmih gumah že pozna.
Sem pa imel zdaj yokohama w-drive V903 - ni glih neki - po mokri cesti im makadamu drsi pune hamre
Sem pa imel zdaj yokohama w-drive V903 - ni glih neki - po mokri cesti im makadamu drsi pune hamre
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
Zanima me če je še možna ta akcija?
Slišim veliko pohval za te Nokian gume. Do zdaj sem imel Firestone winterhawk 3 ma mi ne prav dišijo. Ni tapravega občutka
Koliko bi me prišla cena za 4 komade dimenzij 215/65R15? Dostava po pošti?
Žal jih v tej dimenziji ne morem zrihtat.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Jaz Nokian WR D4 odsvetujem. Sem opazil na avtu od staršev, da so se začeli kar trgati koščki profila. Gume so stare 2 leti, vožnja pa je umirjena.
@Rok: A jih slučajno vozijo tudi poleti?
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Ne, vozijo jih samo v zimski sezoni. Je pa to očitno problem tega modela gume tudi glede na komentarje na: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-D4.htm. Bo treba naslednjič WR A4 probat.
This is my second review on these tyres. Although it is most important how well do they handle snow (and they are not so bad on snow) the wear is terrible. Huge chunks are falling off after just two winters. Mileage I did was low. As long as they are turning you feel secure on snow, but as soon as you lock them (even when you actually completely stopped on a incline!), they slide out of control. Twice there was real drama as they couldn't cope with small incline.
Mine were made in Russia. Took them back to seller, hoping that warranty covers excessive rubber tear.
This is my second review on these tyres. Although it is most important how well do they handle snow (and they are not so bad on snow) the wear is terrible. Huge chunks are falling off after just two winters. Mileage I did was low. As long as they are turning you feel secure on snow, but as soon as you lock them (even when you actually completely stopped on a incline!), they slide out of control. Twice there was real drama as they couldn't cope with small incline.
Mine were made in Russia. Took them back to seller, hoping that warranty covers excessive rubber tear.
Meni se je zo dogajalo pri vredesteinkah snowtrac 3, a kasneje, po treh sezonah. So mi rekli, da bi mi upoštevali reklamacijo, a do dveh let uporabe. Mogoče tudi Nokian to nudi. Za preverit.
Bom kar tole temo uporabil glede pnevmatik. Vem, da je sredina poletja, ko bi naj blo vroče in soparno. Pa že vseeno malo proti zimi in naslednjem poletju razmišljam.
V dilemi sem ali se odločit za celoletne gume ali za zimske in letne...
Vem. Celoletne so nek kompromis, ki niti poleti niti pozimi ni enako dober kot namenska pnevmatika. O njih pa razmišljam zato, ker včasih se tudi na kak terenček podam. Z letnimi gumami je kar problem, ko prispem do kakšne mokre trave ali malo hujšega blata. Celoletne se v teh situacijah verjetno bolje obnesejo (ali ne?). Poleg tega pa so zime pri nas zadnje čase precej ne več ravno podobne zimam.
Razmišljal sem že o A/T gumah, vendar le-teh nikakor ne bom dovolj izkoristil. Poleg tega pa je verjetno vožnja z A/T kar malo bolj glasna in žejna (se tudi pri tem motim?).
Zato me zanimajo vaše izkušnje oziroma nasveti.
V dilemi sem ali se odločit za celoletne gume ali za zimske in letne...
Vem. Celoletne so nek kompromis, ki niti poleti niti pozimi ni enako dober kot namenska pnevmatika. O njih pa razmišljam zato, ker včasih se tudi na kak terenček podam. Z letnimi gumami je kar problem, ko prispem do kakšne mokre trave ali malo hujšega blata. Celoletne se v teh situacijah verjetno bolje obnesejo (ali ne?). Poleg tega pa so zime pri nas zadnje čase precej ne več ravno podobne zimam.
Razmišljal sem že o A/T gumah, vendar le-teh nikakor ne bom dovolj izkoristil. Poleg tega pa je verjetno vožnja z A/T kar malo bolj glasna in žejna (se tudi pri tem motim?).
Zato me zanimajo vaše izkušnje oziroma nasveti.
It's a hybrid. It burns gas and oil!
Zdravo.
Takole ti povem iz mojih izkušenj. Dokler ne probaš ne veš ali tvojim potrebam zadostujejo. Sam sem bil v isti dilemi. Pred zimo sem si kupil Continentalove allseasoncontact. http://shrani.si/f/3b/SX/3WlOH1ZD/img20171103105204.jpg So malce dražje, ampak sem z njimi zadovoljen. Edini minus pri njih je, ko je poledica. Nimajo lamelic po profilu in se dosti pozna na oprijemu. Za v sneg in ostalo so super, da o mokri cesti ne govorim.
Upam, da me bodo še tri-štiri mesce zdržale, ker za zimo so v planu Nokianove weatherproof, da probam kako se bodo obnašale. Letno naredim dosti kilometrov tako, da če se bo obneslo bo ravo prav, da bodo pred zimo vedno nove celoletne.
Na kratko.
Celoletne so čist ok gume za normalnega uporabnika.
Ni pa dobro kupiti prve najbolj poceni celoletne gume.
Takole ti povem iz mojih izkušenj. Dokler ne probaš ne veš ali tvojim potrebam zadostujejo. Sam sem bil v isti dilemi. Pred zimo sem si kupil Continentalove allseasoncontact. http://shrani.si/f/3b/SX/3WlOH1ZD/img20171103105204.jpg So malce dražje, ampak sem z njimi zadovoljen. Edini minus pri njih je, ko je poledica. Nimajo lamelic po profilu in se dosti pozna na oprijemu. Za v sneg in ostalo so super, da o mokri cesti ne govorim.
Upam, da me bodo še tri-štiri mesce zdržale, ker za zimo so v planu Nokianove weatherproof, da probam kako se bodo obnašale. Letno naredim dosti kilometrov tako, da če se bo obneslo bo ravo prav, da bodo pred zimo vedno nove celoletne.
Na kratko.
Celoletne so čist ok gume za normalnega uporabnika.
Ni pa dobro kupiti prve najbolj poceni celoletne gume.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost