Razni tiptronici. Menjaš z obvolanskimi komandami.kricac napisal/-a:kaj pa je to?strumf666 napisal/-a:robotiziran ročni menjalnik.
Kako se obnesejo avtomatski menjalnik
Bi moral probat jaz sem poiskusil VW. Imajo pa menjalniki z dvojno sklopko sigurno lepo prihodnost pred sabo.LangeLakl napisal/-a:DSG-ji so ful dobri. Ko pa smo se na Vranskem s Porsche-ji gonli do onemoglosti pa me je njihov PDK totalno prepričal.Do takrat sem imel v glavi, da Porsche gre v štric samo z ročnim menjalnikom - ni res. Porsche in PDK, skoraj sem puko od radosti.
lp
Ma Karli kaj prav, razkošje se plača in že ime pove pri naslednjih rečeh pove vse:
- dvomasni vztrajnik (min. dvojna cena navadnega), zanimivo da lamela sklopke ni temu primerno cenejša ker nima vzmeti in ostale krame..
- dvojna sklopka (lne poznam ampak lahko ugibam, da je 2× cena navadne).
- Alfa Twin spark (dvojne svečke, dvojni strošek €)
- vsemogočni 6 valni BMW motorji skoraj 8l olja in 6 svečk, 6 šob, 6 špul... sej kar šestakov so itak tukaj blizu.
Mal za intermezo
- dvomasni vztrajnik (min. dvojna cena navadnega), zanimivo da lamela sklopke ni temu primerno cenejša ker nima vzmeti in ostale krame..
- dvojna sklopka (lne poznam ampak lahko ugibam, da je 2× cena navadne).
- Alfa Twin spark (dvojne svečke, dvojni strošek €)
- vsemogočni 6 valni BMW motorji skoraj 8l olja in 6 svečk, 6 šob, 6 špul... sej kar šestakov so itak tukaj blizu.
Mal za intermezo
Če smo že pri avtomatskih menjalnikih, kaj pa tole: Ko se približuješ rdečemu semaforju in itak zaviraš, a je pametno prestavit v N in ustavit, al je bolš prej ustavt pa pol dat v N??
Drugače je pa AT zakon, vsaj kar se mene tiče,edin ta Subaru je bolj lenuh kot kakšna petarda:)
Drugače je pa AT zakon, vsaj kar se mene tiče,edin ta Subaru je bolj lenuh kot kakšna petarda:)
Today is history, future is mystery
Najboljše je pustit v D in ustavit. Pa še vedno pustit v D. Razen, če stojiš več minut, potem je bolje dati v N oz. še bolje ugasniti avto.djubby napisal/-a:Če smo že pri avtomatskih menjalnikih, kaj pa tole: Ko se približuješ rdečemu semaforju in itak zaviraš, a je pametno prestavit v N in ustavit, al je bolš prej ustavt pa pol dat v N??
Imaš na prejšnjih straneh vse napisano, manj kot sam šaltaš avtomatika (iz D v N, ali D v R ... itd.) dlje časa ga boš imel, saj pri prestavljanju obremenjuješ in obrabljaš lamele. Če stojiš dlje časa na mestu je pametno prestaviti v N ali P samo zato, da se ne greje menjalnik po nepotrebnem. Ampak kot sem že napisal, v takem primeru je najboljše ugasniti motor.
Že ime avtomatski menjalnik pove, da dela sam, zato ga je tudi treba pustiti pri miru
Pomembno je tudi to, da se avta (tudi na manjšem) klancu ne pušča v P brez zategnjene ročne. Vedno je pred parkiranjem treba najprej zategniti ročno in šele potem prestaviti v P, da ne nosi menjalnik teže avta. Ročna mora biti seveda brezhibna in prijeti
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost