In še nekaj stavkov iz moje glave:
1. Lepih punc na črpalkah sam vidim kar nekaj. Čeprav bi si kdaj želel, da bi jih manj €€€€
2. Kar zadeva višje oktanske bencine - dosti testiram

Takole bi rekel - pri mojem konju kakšne posebne razlike ni čutiti, čeprav sem zelo občutljiv na razne spremembe delovanja motorja (kilometrina pač). Kljub vsemu najbolj prisegam na Agipov 98 oktanski. Nekako mi najbolj sede, poleg tega pa so tudi dekleta kar prijetna. OMVjev mi nekako ni prav všeč, poleg tega imam kar nekaj slabih izkušenj z OMV (od nategovanj pri blagajni, do tega, da sem zaradi goriva ostal na cesti (ni bil Subi)).
Pred leti - recimo tam okrog leta 95, 96, 97 pa sem čutil občutno razliko, če sem uporabljal 98 oktanskega (takrat je bila to še bolj redkost). Meganu je očitno takrat odgovarjalo.
3. Meni se je dvakrat prižgala lučka Check engine. Pri Maruclju so naredili vse živo, da bi odkrili napako, pa ni šlo. Preverili so izpušni sistem, zamenjali neka tesnilca (za vsak slučaj), drugič naredili tudi čiščenje injektorjev (z tekočino - vendar ne z dolivanjem v rezervoar! - iz tega sklepam, da je tisto bolj blažev žegen). Nič. Sedaj se napaka ne pojavi več - že več kot 15.000 km je od tedaj
Zanimivo je, da sem obakrat bil na daljši vožnji in obakrat sem natočil na Petrolu na Jesenicah :evil: Odslej tam kupujem le sladkarijo in vinjeto
Od takrat vedno točim na Agipu, prav tako pa od takrat nisem nikdar uporabil webasta, ki sem ga pri sebi malo krivil za to napako (mogoče kakšna drugačna vrednost plinov v izpuhu, kot jih senzor pričakuje - morda). Skratka - čiščenje injektorjev se mi ni zdelo ravno zadeva, ki bi kaj spremenila delovanje motorja. Morda - pri kom drugem, pri meni ni bilo razlike.
Tiste reči o manjših porabah pri različnih gorivih pa so zelo težko dokazljive. Sam niti pri svojih kilometrih in ob tem, da me ta zadeva zanima in jo spremljam

nisem opazil razlike. Zato težko poslušam koga, ki prevozi nekaj sto kilometrov in trdi o manjši porabi, ...
O lepšem teku pa verjamem - še posebej pri nekoliko starejših motorjih (pa hkrati ne prestarih). Toliko za uvod v jutro