Impreza GT - dawet

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 24. Februar 2009, 11:03

Jz nimam več nobenga cat-a not..

Cene teh sistemov lahk zelo varirajo... tud do 3k eur če hočeš kaj bolj eksotičnega...

Kvalitetna budget varianta je pa najbrz neki takega:
Kolektor z uppipe-om je 600€, downpipe okol 200€ (odvisno kakšen), 2 pretočna lonca (vsak po 100€ - Fabi Power) pa 2,5 ali 3" cevi + delo (okrog 200 ojrow)

Za remap pa še ne vem... Iščem neko pametno varianto...

LP

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 24. Februar 2009, 12:53

+ remap pa si na jurja pa pol. A tisto na slikah je samo kolektor? Si kupoval preko spleta? Lahko posreduješ kake reference.
Brez kata ..kako pa tehnični? Sprašujem, da ne odkrivam tople vode.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 24. Februar 2009, 13:26

picinni napisal/-a:+ remap pa si na jurja pa pol.
Tole je zlo optimistično. Čist za info, samo remap stane enga celga jurčka...

Žal je problem je v tem, ker so v letnikih '99 in '00 ECU-ju znamke JECS, ki se jih vsi otepajo, kot hudič križa - razen firme Ecutek, zato je tud cena temu primerna...

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: dawet » 24. Februar 2009, 13:33

2 sliki sta.. na prvi je kolektor, na drugi pa downpipe...

na tehnicnem se bomo pa ze zmenli... ce ne bom pac namontiral za tist dan cat nazaj.. ni panike.. :)

http://www.ak-motorsport.de/ak_onlineshop/index.html

jz sem tuki že dost kupoval.. tudi kolektor.. Ni ravno najcenej roba, so pa hitri pa zanesljivi...

LP

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 24. Februar 2009, 14:55

@dawet; tnx za link, ne boš verjel sem bil pred parimi minutami ravno na tej strani...ni da ni.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 24. Februar 2009, 14:59

NoFEAR napisal/-a:

Žal je problem je v tem, ker so v letnikih '99 in '00 ECU-ju znamke JECS, ki se jih vsi otepajo, kot hudič križa - razen firme Ecutek, zato je tud cena temu primerna...
Po obisku spletne strani prodajalca ki drži na lagerju tudi te igračke sem videl, da se cene gibaji od doberga jurja naprej....je pa Ecutek

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 24. Februar 2009, 15:24

picinni napisal/-a:
NoFEAR napisal/-a:

Po obisku spletne strani prodajalca ki drži na lagerju tudi te igračke sem videl, da se cene gibaji od doberga jurja naprej....je pa Ecutek
Ja za nakup. Potem pa še par zelencev za optimizacijo. Apexi Power FC ma neke približke map že gor, tako da ko ga priklopiš ga lahko sam spraviš do te stopnje da se z avtom voziš, ni pa še optimalno. Je pa tko da je fino vedt serijsko, ker vsi računalniki ne pašeju povsod.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4138
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. Februar 2009, 16:41

V Power FC imaš naloženo bolj ali manj stock mapo s katero se da brez prehude bojazni vozit tudi s precej predelanim avtomobilom, ker powerFC nima omejitev, ki naj bi jih stock računalniki imeli. Ima pa tudi par pomanjkljivosti...
Andy Forrest ga npr. priporoča kot dober nakup za svojo ceno, ne vem pa kolk je to še aktualno (ko se je powerFC pojavil je bilo).

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. Februar 2009, 19:52

Lahko si pa tudi od prodrive-a računalnik omisliš, boš dobil še par deset konjev pa opazno več navora.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 25. Februar 2009, 17:09

Zdej ste začel govort o dveh različnih zadevah...

Eno je remap obstoječega originalnega ECU-ja, drugo je pa standalone ECU, ki nadomesti serijskega (kot npr. Power FC).

Definitivno najcenejša zadeva je remap serijskega ECU-ja z Ecutekom, ki stane cca. 1000€, ne glede na to, kje ga delaš...

Apexy power FC je sicer boljša varianta, ker lahko dokupiš še kontroler, s katerim lahko do določene mere sam optimiraš zadevo, ampak je pa nekaj dražji - v angliji stane cca. 800 funtov. Sicer res pride z prednaloženo osnovno mapo, ampak večina tunerjev priporoča, da ga še enkrat mapirajo, ker so rezultati znatno boljši. To pa seveda zahteva spet dodatne evrčke...

Pa če pustimo denar ob strani - kar mene moti pri vsem skupaj je to, da v Sloveniji ni prav nikogar, pri katerem bi se dal zadeve uredit, tko da je v vsakem primeru treba v tujino...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 25. Februar 2009, 17:36

NoFEAR napisal/-a: Apexy power FC je sicer boljša varianta, ker lahko dokupiš še kontroler, s katerim lahko do določene mere sam optimiraš zadevo, ampak je pa nekaj dražji - v angliji stane cca. 800 funtov. Sicer res pride z prednaloženo osnovno mapo, ampak večina tunerjev priporoča, da ga še enkrat mapirajo, ker so rezultati znatno boljši. To pa seveda zahteva spet dodatne evrčke...

Pa če pustimo denar ob strani - kar mene moti pri vsem skupaj je to, da v Sloveniji ni prav nikogar, pri katerem bi se dal zadeve uredit, tko da je v vsakem primeru treba v tujino...
Apexi Power FC se je dalo dobit ko sem jaz gledal že za tam cca 600€ je pa problem kot si rekel ker ni v Slo nikogar ki zna to naštimat. Najbližje je v Italiji.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 25. Februar 2009, 17:38

Kar se cene tiče Andy ponuja na svoji strani za 795 funtov powerFC (s kontrolerjem) z montažo in custom remapom. Za samo remap (powerFC že imaš) ima ceno 280 funtov.
Cena za nov powerFC (s kontrolerjem) je pa 711€ (http://www.nengun.com/apexi/power-fc-hand-controller) oz. manj.
Kaj se bolj splača je pa čisto odvisno željene predelave in namena uporabe.

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: dawet » 02. Marec 2009, 07:56

Ponudla se mi je varianta za Prodrive kit in sem vzel kar tega..

Montiral sem ga pa včeraj zvečer, kar na parkplacu od rutarja v LJ.. (Hvala neo57 za pomoč). Nisem mogel zdržat do doma, hehe :D

Danes se moram lotit še zamenjave intercooler cevi, ker serijska naj ne bi zdržala takih tlakov (Že zgleda češko :))

ECU:
http://www.mrc.si/images/dawet/impreza/prodrive_ecu.jpg

Kit:
http://www.mrc.si/images/dawet/impreza/prodrive_kit.jpg

Zanimivo je, da se ecu najprej uči in na začetku sploh ni blo opazit kake razlike.. Potem je blo pa vedno bolj noro.. V velenju je že znorelo pošrek ven iz rondoja, hihi :)
Navor se res lepo pozna 8-)

LP

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 02. Marec 2009, 08:38

Ej, ti nas pa kr naprej nekaj "živciraš" s sladkarijami ha,ha....no, sam da ti bo služilo. Počas bo treba na merilne valje, da se vidi situacija v hlevu.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 02. Marec 2009, 08:40

:shock: :cool: Luštno - dej prlep kako furo vn iz rondojev :-)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov