2008 wrx menjalnik in tuning

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Prispevki: 300
Kraj: Göteborg, Sweden
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 03. Maj 2011, 20:57

Zadnji del pa zgleda takole;

http://youtu.be/LZSTRDV02YY
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1132

Odgovor Avtor: Unikat » 03. Maj 2011, 23:42

Someonelost napisal/-a:Ko se montira downpipe gor z katalizatorjem potem seveda odleti standard katalizator, hm, ampak vprasanje je ce bo avto uspel biti dovolj cist brez zadnjega lonca.
Tisti zadnji del (ki ga nimaš) je resonator in ni povezan s čistočo plinov.

Downpipe imaš pa sestavljen iz dveh delov, vsak del ima en katalizator gor. Tisti na linku je v enem kosu in zamenja oba tvoja katalizatorja z enim športnim 200cell. S tem pri nas prideš čez, celo 100cell gre. Nevem pa kakšne eko norme imate gor.
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4138
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 04. Maj 2011, 02:00

Pri športnih katalizatorjih je najbolj bistveno, da ga prej dobro segreješ, predno greš na tehnični, ker pri hladnih se dogaja, da ne gredo skozi (ni ravno pravilo, se pa dogaja). Isto načeloma velja tudi za original katalizatorje, ko so že bolj slabi.

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 04. Maj 2011, 06:19

Sem dobil predlog naj mam samo cevi gor.. :lol: No ja bomo vidli kak bo slo z downpipe.. se lahko kr hitro zgodi da bo denar problem (otroci!), tunal bom definitivno ampak kolko veselja bo od tega bomo se pa vidli.

Sem pa malo razmisljal ce bi clovek uspel res dobiti eno 80konjev extra in glede na to da ima avto 200kg manj od STIja, khm, potem bi vsi tisti ki vedo da ni sti bili zelo sokirani ko bi ata pritisnil. :twisted:
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5067
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 04. Maj 2011, 07:51

Itak je najboljš met gor samo cev od turbine naprej obstoječi izpuh pa maš za tehničnega.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 04. Maj 2011, 08:06

200kg manj od STI izvedbe?
Zanimivo.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 04. Maj 2011, 08:28

karel napisal/-a:Itak je najboljš met gor samo cev od turbine naprej obstoječi izpuh pa maš za tehničnega.
Zvok pa malce omiliš z resonatorji.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 04. Maj 2011, 09:45

Someonelost napisal/-a:....ima avto 200kg manj od STIja, khm, potem bi vsi tisti ki vedo da ni sti bili zelo sokirani ko bi ata pritisnil. :twisted:
Če smo bolj natančni je teža v prid MY08 WRX 1395 kg proti MY08 STI 1505 kg. Torej "samo" 110 kil. Nekaj pa je :D
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 04. Maj 2011, 10:00

Ah, kaj te vem sem na enem forumu bral da je sti tezji 200 kg.. ampak vsaka kg pomaga... :lol:
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 04. Maj 2011, 11:23

Jah, zdej jim lahko napišeš dejansko razliko :lol:
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 04. Maj 2011, 16:09

Evo prihajam od auspuh firme in sem se bolj zmeden kot prej....

Pri njih montirajo na starejse modele (za mojega je seveda treba naredit) in sicer takole da je spredaj downpipe z racing cat 100 cell in potem na koncu izpusni lonec in to gre skozi tehnicnega brez problema.

Pri meni pa je trenutno orig. downpipe, 2 orig. katalizatorja(kolko mam kaj pojma bom verjetno se mogo vlezt pod avto) in potem cev ki se deli na dve. In sedaj seveda one milion dolar question.. ce zamenjam downpipe in oba kata z downpipe z 1 x 100 (ali 200) cell katom bo verjetno na tehnicnem popusanac in seveda nastane vprasanje kolko je sploh vredno potem menjat downpipe (v konjih seveda) ce pustim originalne katalizatorje in dam gor catless downpipe.

A ni cudno zacel sem z menjalnikom in sedaj me najbolj muci downpipe.. :lol:
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 04. Maj 2011, 16:23

http://static.opposedforces.com/epc_img ... 044002.png

Kolko zgleda je prvi cat na downpipu...
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 04. Maj 2011, 17:10

Če te modri radi povabijo na izredni tehnični pregled, potem se ti ne splača biti brez katalizatorja (vsaj pri nas se ne ;-) ). Z racing 100 cell katalizatorjem, kot sem ti že napisal, tehnični ne bi smel bit problem, če ga boš prej segrel (mestna vožnja verjetno ne bo zadostovala).
Kar se tuninga tiče, najbolj se pozna, če odstraniš katalizatorje, ker ti najbolj ovirajo pretok. Razlika ni opazna samo v konjih, pač pa je tudi turbina bolj odzivna in se malo hitreje zavrti. Če boš original kataliaztorje menjal za racing varianto, ki je bolj pretočna, boš pač pridobil manj. Najbolj opazno pri vsem bo tako ali tako remap.

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 05. Maj 2011, 19:30

Izgleda da mi je uspelo najt perrin zadeve v angliji (kot izgleda ne rabim placat niti VAT):

http://j-w-racing.co.uk/

Zdaj bomo pa vidli ce nasparam (oz nekak drugace spravim skupaj denar - mam v kleti par stvari za prodat heheh)

Mislim da bom dal gor tole:
http://j-w-racing.co.uk/shopimages/prod ... _large.jpg

2 katalizator ki je na pol avta (ce pogledas spodaj) mislim pustit original da mi verjetno uspe skozi tehnicnega zlezt (za rezervo v najhujsem primeru bom pa prisparal ta stari downpipe z tistim katom ki ga ma gor).

In zracni filter bo pa kar tale perrinov panel filter:
http://j-w-racing.co.uk/shopimages/prod ... _large.jpg

Evo zdaj pa da slisim kak se vam zdi tale odlocitev?!? :lol:
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 05. Maj 2011, 19:38

Original katalizatorje prišparaj, pa jes bi na tvojem mestu poskusil sam s športnim in zadnjim loncem, bo razlika bolj očitna.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov