2008 wrx menjalnik in tuning
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 300
- Kraj: Göteborg, Sweden
- Kontakt:
Tisti zadnji del (ki ga nimaš) je resonator in ni povezan s čistočo plinov.Someonelost napisal/-a:Ko se montira downpipe gor z katalizatorjem potem seveda odleti standard katalizator, hm, ampak vprasanje je ce bo avto uspel biti dovolj cist brez zadnjega lonca.
Downpipe imaš pa sestavljen iz dveh delov, vsak del ima en katalizator gor. Tisti na linku je v enem kosu in zamenja oba tvoja katalizatorja z enim športnim 200cell. S tem pri nas prideš čez, celo 100cell gre. Nevem pa kakšne eko norme imate gor.
EJ257, FB25
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Sem dobil predlog naj mam samo cevi gor..
No ja bomo vidli kak bo slo z downpipe.. se lahko kr hitro zgodi da bo denar problem (otroci!), tunal bom definitivno ampak kolko veselja bo od tega bomo se pa vidli.
Sem pa malo razmisljal ce bi clovek uspel res dobiti eno 80konjev extra in glede na to da ima avto 200kg manj od STIja, khm, potem bi vsi tisti ki vedo da ni sti bili zelo sokirani ko bi ata pritisnil.
Sem pa malo razmisljal ce bi clovek uspel res dobiti eno 80konjev extra in glede na to da ima avto 200kg manj od STIja, khm, potem bi vsi tisti ki vedo da ni sti bili zelo sokirani ko bi ata pritisnil.
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Evo prihajam od auspuh firme in sem se bolj zmeden kot prej....
Pri njih montirajo na starejse modele (za mojega je seveda treba naredit) in sicer takole da je spredaj downpipe z racing cat 100 cell in potem na koncu izpusni lonec in to gre skozi tehnicnega brez problema.
Pri meni pa je trenutno orig. downpipe, 2 orig. katalizatorja(kolko mam kaj pojma bom verjetno se mogo vlezt pod avto) in potem cev ki se deli na dve. In sedaj seveda one milion dolar question.. ce zamenjam downpipe in oba kata z downpipe z 1 x 100 (ali 200) cell katom bo verjetno na tehnicnem popusanac in seveda nastane vprasanje kolko je sploh vredno potem menjat downpipe (v konjih seveda) ce pustim originalne katalizatorje in dam gor catless downpipe.
A ni cudno zacel sem z menjalnikom in sedaj me najbolj muci downpipe..
Pri njih montirajo na starejse modele (za mojega je seveda treba naredit) in sicer takole da je spredaj downpipe z racing cat 100 cell in potem na koncu izpusni lonec in to gre skozi tehnicnega brez problema.
Pri meni pa je trenutno orig. downpipe, 2 orig. katalizatorja(kolko mam kaj pojma bom verjetno se mogo vlezt pod avto) in potem cev ki se deli na dve. In sedaj seveda one milion dolar question.. ce zamenjam downpipe in oba kata z downpipe z 1 x 100 (ali 200) cell katom bo verjetno na tehnicnem popusanac in seveda nastane vprasanje kolko je sploh vredno potem menjat downpipe (v konjih seveda) ce pustim originalne katalizatorje in dam gor catless downpipe.
A ni cudno zacel sem z menjalnikom in sedaj me najbolj muci downpipe..
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Če te modri radi povabijo na izredni tehnični pregled, potem se ti ne splača biti brez katalizatorja (vsaj pri nas se ne
). Z racing 100 cell katalizatorjem, kot sem ti že napisal, tehnični ne bi smel bit problem, če ga boš prej segrel (mestna vožnja verjetno ne bo zadostovala).
Kar se tuninga tiče, najbolj se pozna, če odstraniš katalizatorje, ker ti najbolj ovirajo pretok. Razlika ni opazna samo v konjih, pač pa je tudi turbina bolj odzivna in se malo hitreje zavrti. Če boš original kataliaztorje menjal za racing varianto, ki je bolj pretočna, boš pač pridobil manj. Najbolj opazno pri vsem bo tako ali tako remap.
Kar se tuninga tiče, najbolj se pozna, če odstraniš katalizatorje, ker ti najbolj ovirajo pretok. Razlika ni opazna samo v konjih, pač pa je tudi turbina bolj odzivna in se malo hitreje zavrti. Če boš original kataliaztorje menjal za racing varianto, ki je bolj pretočna, boš pač pridobil manj. Najbolj opazno pri vsem bo tako ali tako remap.
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Izgleda da mi je uspelo najt perrin zadeve v angliji (kot izgleda ne rabim placat niti VAT):
http://j-w-racing.co.uk/
Zdaj bomo pa vidli ce nasparam (oz nekak drugace spravim skupaj denar - mam v kleti par stvari za prodat heheh)
Mislim da bom dal gor tole:
http://j-w-racing.co.uk/shopimages/prod ... _large.jpg
2 katalizator ki je na pol avta (ce pogledas spodaj) mislim pustit original da mi verjetno uspe skozi tehnicnega zlezt (za rezervo v najhujsem primeru bom pa prisparal ta stari downpipe z tistim katom ki ga ma gor).
In zracni filter bo pa kar tale perrinov panel filter:
Evo zdaj pa da slisim kak se vam zdi tale odlocitev?!?
http://j-w-racing.co.uk/
Zdaj bomo pa vidli ce nasparam (oz nekak drugace spravim skupaj denar - mam v kleti par stvari za prodat heheh)
Mislim da bom dal gor tole:
2 katalizator ki je na pol avta (ce pogledas spodaj) mislim pustit original da mi verjetno uspe skozi tehnicnega zlezt (za rezervo v najhujsem primeru bom pa prisparal ta stari downpipe z tistim katom ki ga ma gor).
In zracni filter bo pa kar tale perrinov panel filter:
Evo zdaj pa da slisim kak se vam zdi tale odlocitev?!?
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov