SKN (Slovenija) tuning

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 19. Februar 2008, 19:36

Mr-B napisal/-a:Dejte interesenti spisek keri avti za čipat pa bo brat zrihtou prek ProCar-ja mal cnej k tole

A to od SKN-ja, al od kakega drugega ponudnika?

Uporabniški avatar
Mr-B
Uporabnik foruma
Prispevki: 604
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Avtor: Mr-B » 19. Februar 2008, 19:44

bom prašal še to

LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 19. Februar 2008, 21:34

Kaj pa sploh lahko tunajo pri navadnih NA motorjih? 12 konjičkov pa 12 konjičkov in navor... Why not? :-)

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4138
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 19. Februar 2008, 21:45

Zmer se kej najde, da se še lahko mal prvije, samo če je tistih 12 konjev vredno 600€ :roll:

Uporabniški avatar
Mr-B
Uporabnik foruma
Prispevki: 604
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Avtor: Mr-B » 20. Februar 2008, 05:14

u fabrk itak ne naštelajo max power ker morjo en kompromis med power in porabo narest

LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8779
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. Februar 2008, 07:41

Mr-B napisal/-a:u fabrk itak ne naštelajo max power ker morjo en kompromis med power in porabo narest

LP B
Prej bi reku, da kompromis med power in obrabo (kar potegne servise za sabo). Poraba se niti ne zviša tako drastično, obraba pa kr dosti, ker je avto potem bolj obremenjen. Vsi vemo, da če čipaš avto potem tudi bolj goniš (razen redkih izjem) in avto je veliko bolj na točki končne zmogljivosti.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 20. Februar 2008, 08:10

zakaj vedno mislite da z čipanjem pride višja poraba, še vedno določate porabo z gasom :lol: .
V tovarni kjer naredijo mape za serijski avto morajo narest mapo za cel svet, višinske razlike, razlike v kvaliteti bencina, zunanje temperature....itd, naredijo nek kompromis da bo avto povsod delal.
Subaruji za ameriški trg imajo tudi senzor zunanjega pritiska.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 20. Februar 2008, 08:37

Sej ne mislimo. Samo če pa ma avto 40 hp več, veš da moraš na vsakem kilometru preverit, če je zapis na čipku še o.k. ali se je resetiral na default. :) Posledica tega je nekoliko višja poraba.

spaljeni
Uporabnik foruma
Prispevki: 64
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Avtor: spaljeni » 20. Februar 2008, 08:41

buuulshit :) fabrke ne grejo na max moč zaradi ekologije in ja čipan avto porabi manj bencina ( bolj suha mešanca) ampak če ga s koz pališ pa valda da sisa :D

pito
Uporabnik foruma
Prispevki: 416

Odgovor Avtor: pito » 21. Februar 2008, 08:40

Moje mnenje je da se najprej porihta izpuh, podvozje in zavore, kar stane že ogromno denarja. Pol pa pride na vrsto motor in konji. S tistimi dodatnimi konji se čez ovinke ne boš nič hitrej pelu, kvečjemu bojo šle zavore pa gume prej po gobe, pač večje hitrosti na ravninah, več žlajfaš itd. Kolk jih pa tle uživa po ravnem gont? Se pravi tist ko joka kolk je 600 -800 eur drago, nima tud slučajn za solidne žlajfe in pa podvozje so what's the point. Jaz sem bil cel napaljen ko sem avto kupu, zdej pa raj ta dnar za benz vržem pa se furam oz. upam da bom kdaj Sti kupu, namesto tunninga, pa ne zarad dodatnih konjev, ampak menjalnika, zavor, šper in pa podvozja, itd. Nočem tle pamet solit, ampak sem to napisal sam kot izhodišče za razmišljanje a se to res splača al ne. Jaz mislim da ja, ampak samo cel komplet: zavore, izpuh, podvozje in na koncu se motor.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 21. Februar 2008, 08:51

pito napisal/-a:Moje mnenje je da se najprej porihta izpuh, podvozje in zavore, kar stane že ogromno denarja. Pol pa pride na vrsto motor in konji. S tistimi dodatnimi konji se čez ovinke ne boš nič hitrej pelu, kvečjemu bojo šle zavore pa gume prej po gobe, pač večje hitrosti na ravninah, več žlajfaš itd. Kolk jih pa tle uživa po ravnem gont? Se pravi tist ko joka kolk je 600 -800 eur drago, nima tud slučajn za solidne žlajfe in pa podvozje so what's the point. Jaz sem bil cel napaljen ko sem avto kupu, zdej pa raj ta dnar za benz vržem pa se furam oz. upam da bom kdaj Sti kupu, namesto tunninga, pa ne zarad dodatnih konjev, ampak menjalnika, zavor, šper in pa podvozja, itd. Nočem tle pamet solit, ampak sem to napisal sam kot izhodišče za razmišljanje a se to res splača al ne. Jaz mislim da ja, ampak samo cel komplet: zavore, izpuh, podvozje in na koncu se motor.
Se podpišem pod tole.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4138
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 21. Februar 2008, 12:04

Tak zanič pa stock komponente tudi niso, da se ne bi mogel vozit, če najprej motor porihtaš oz. da bi se moral potem vozit s ciglom pod plinom. Vse kar si napisal se splača porihtat, da so dodatni konji bolj izkoriščeni, ni pa nujno sploh, niti ne v takem vrsten redu, niti ne naenkrat. Moje mnenje.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. Februar 2008, 16:15

Jst se pa strinjam kr z obema (pito & strumf). Razmišljam predvsem v smeri, da bolj extremno kot je povečanje moči, več povdarka morš dat na posamezne ostale sklope. Za majhno povečanje moči bojo OEM deli še zmeri OK. Je pa v prid varnosti vsekakor bolš, če so zadeve nadgrajene s čim boljšim...

TH Performance
Novinec
Prispevki: 9

Odgovor Avtor: TH Performance » 25. Februar 2008, 18:58

Postovani

koga zanima profesionalni tuning, moze se slobodno obratiti nama. Nas partner SKN Slovenija tunira i Subarue, ne samo sa SKN opremom (uniformirani program za SERIJSKE AUTE), vec i ecutek remapom, s kojim se svaki auto prilagodi iskljucivo onoj kombinaciji dijelova koja se nalazi na samom vozilu (auspuh, sa ili bez katalizatora, pumpa, injektori, IC i slicno). Ecutek remapom bavimo se zadnje 4 godine i napravili smo 100 tinjak subarua i evolutiona svih godista.

Za one napredne, nudimo standalone ECU, od Autronica i Linka, s kojima imamo puno iskustva i odlicnih rezultata.

Cijenom smo svakako pristupacniji od bilo kojih navedenih ponudjaca sa pocetka posta, a isto tako i blizinom i uslugom.

Pitanja postavite na mail ili ovdje.

Zahvaljujem

Hrvoje

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 25. Februar 2008, 20:29

Torej kakšna bi bila cena za čipanje Impreze l 99, 2.0 turbo 218KM, in na koliko konjev bi jo predvidema spravili, ter z kakšnim navorom?

p.s. je zraven vključen še dyno test?

Garancija?

Lp Mitja

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov