Avtoplin
Jst bi se na tvojem mestu pozanimal koliko boljši bi bil recimo novi sistem. Predvidevam da neke bistvene razlike ni. Jst osebno bi v tem primeru vzel obstoječi sistem in ga dal premontirati v nov avto. Itak starega ne boš za nič več dobil če boš pustil plinski sistem notri 
Enkrat Subaru - Vedno Subaru ;-)
če se že bo kdo za plin odločil nej montira pri kom ki je imel opravka s subaruji, ker tisti ki znajo povejo da je en hvaležnejših avtov za plin, je pa znanost zadevo naštelat kot je treba,.
jst sem moral po 100.000 km obnoviti (oziroma sem dal kar nove ker ni blo časa) injektorje in pa cca čez 2000km še uparjalnik obnoviti
vse skupaj mislim da 180eur pa bo 100.000 spet mir, a ja pa brez flashluba sem, bom pa moral počas spet ventile naštelat.
Avto mi pa laufa tako kot nikoli prej, zlo zadovoljen,
je pa kot pravjo drugi treba se je vozt da se splača in to kar velik
jst sem moral po 100.000 km obnoviti (oziroma sem dal kar nove ker ni blo časa) injektorje in pa cca čez 2000km še uparjalnik obnoviti
vse skupaj mislim da 180eur pa bo 100.000 spet mir, a ja pa brez flashluba sem, bom pa moral počas spet ventile naštelat.
Avto mi pa laufa tako kot nikoli prej, zlo zadovoljen,
je pa kot pravjo drugi treba se je vozt da se splača in to kar velik
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
LP DARC
glede novega sistema ni nobene znanosti, edini nov sistem da se kaj pozna je tekoča faza, oziroma direktni vbrizg tekočega plina v cilinder sistem pa je brez uparjalnika, cena za 4 cilindre cca 2300-2500 vevrc, kolega je dal v volvota turbo, pridobil nekaj konjev, poraba pa cca 5-7% nižja kot bencina.
Je pa imel srečo ker vsi z tekočo fazo so mel cel kup problemov
vse ostalo in novi sistemi je blo pogruntan pre 10 leti in tople vode tukaj ni
subaru fabrško vgrajuje kaj?
slišal sem dve info
v ita v subaru baje vgrajujejo Landi renzo??
pri nas pravjo da je fabrško noter BRC
kolikor vem velja za najboljši sistem BRC na splošno in je cca 200EUR dražji nabavno kot ostali sistemi - toliko od plinarja info
Je pa imel srečo ker vsi z tekočo fazo so mel cel kup problemov
vse ostalo in novi sistemi je blo pogruntan pre 10 leti in tople vode tukaj ni
subaru fabrško vgrajuje kaj?
slišal sem dve info
v ita v subaru baje vgrajujejo Landi renzo??
pri nas pravjo da je fabrško noter BRC
kolikor vem velja za najboljši sistem BRC na splošno in je cca 200EUR dražji nabavno kot ostali sistemi - toliko od plinarja info
LP DARC
LP DARC
pih karli, za moj okus je pri čevapih plin manj vreden kot vsako neugledno oglje.
je pa res da so bli čevapi vedno za pojest, mmmmmmmm dobri, z vsako kawo boljši, če je dost kawe užitni tud bolj kot ne surovi.
nč se bo treba kaj slišat, Karli medva sva še nekaj v žlahti, se slišva
je pa res da so bli čevapi vedno za pojest, mmmmmmmm dobri, z vsako kawo boljši, če je dost kawe užitni tud bolj kot ne surovi.
nč se bo treba kaj slišat, Karli medva sva še nekaj v žlahti, se slišva
LP DARC
LP DARC
sori, ker ponovno načenjam staro temo,
tadejk, ti praviš, da imaš italijanski Bi-fuel in da je to BRC. Ali ima ta sistem tudi dodajanje posebnega olja za mazanje ventilov (kot Flashlube)?
Koliko kaj porabiš plina na 100km? Koliko imaš obratov pri 130-140 km/h?
Ali ti plinsko napravo servisira Interservice?
Si imel kdaj težave s prostim tekom ali crkovanjem avta zaradi pomanjkanja kompresije? Se ti kdaj prižge CEL?
Kako je kaj z avtomatikom? Kakšni problemi? Noče kdaj prestaviti v npr. višjo prestavo? Cuka, ko je mrzel?
Vse to sprašujem, ker malo gledam, če bi kupil tegale OB 2.5 AT
ali pa tega OB 2.5 MT.
tadejk, ti praviš, da imaš italijanski Bi-fuel in da je to BRC. Ali ima ta sistem tudi dodajanje posebnega olja za mazanje ventilov (kot Flashlube)?
Koliko kaj porabiš plina na 100km? Koliko imaš obratov pri 130-140 km/h?
Ali ti plinsko napravo servisira Interservice?
Si imel kdaj težave s prostim tekom ali crkovanjem avta zaradi pomanjkanja kompresije? Se ti kdaj prižge CEL?
Kako je kaj z avtomatikom? Kakšni problemi? Noče kdaj prestaviti v npr. višjo prestavo? Cuka, ko je mrzel?
Vse to sprašujem, ker malo gledam, če bi kupil tegale OB 2.5 AT
ali pa tega OB 2.5 MT.
Nimam flashlube in zaenkrat še ni nobenih škodljivih posledic. Ne vem, ali BRC priporoča flashlube.Perezvon napisal/-a:tadejk, ti praviš, da imaš italijanski Bi-fuel in da je to BRC. Ali ima ta sistem tudi dodajanje posebnega olja za mazanje ventilov (kot Flashlube)?
Odvisno od režima vožnje. Z enim tankom (cca 49l) naredim nekje med 350 in 420 km. Ponavadi mi zmanjka pri 400 km, če imam 20% mesta in 80% avtoceste. Zdaj, ko je plin že skoraj 0,80 EUR/l, stane 100 km vožnje od 8-9 EUR plina + v povprečju še 1l bencina, ki se porabi za ogrevanje motorja.Perezvon napisal/-a: Koliko kaj porabiš plina na 100km? Koliko imaš obratov pri 130-140 km/h?
Obrati so nekaj nad 3.000. Mislim, da ima 4 prestava pri AT zelo podobno razmerje kot 5 pri MT.
Da. Do sedaj so mi menjali le filtre za plin - na vsakih 25.000 km. Sam ne opazim nobene razlike, če je notri stari ali novi filter. Strošek menjave je (po spominu) manj kot 40 EUR.Perezvon napisal/-a: Ali ti plinsko napravo servisira Interservice?
Avto v prostem teku deluje enako na plin kot na bencin. Ni nobenih težav s crkovanjem. CEL se mi prižiga zaradi katalizatorja (koda P0420), tudi če vozim na bencin. Vzrok je še neraziskan.Perezvon napisal/-a: Si imel kdaj težave s prostim tekom ali crkovanjem avta zaradi pomanjkanja kompresije? Se ti kdaj prižge CEL?
Avtomatik dela solidno. Ko je mrzel, bolj počasi menja in nekoliko bolj na trdo. Moj menjalnik rukne le, če prestavim v R, ko je motor že segret. Ko je v D, menja povsem tekoče in nezaznavno.Perezvon napisal/-a: Kako je kaj z avtomatikom? Kakšni problemi? Noče kdaj prestaviti v npr. višjo prestavo? Cuka, ko je mrzel?
Zadnje čase se občasno pojavi rahlo cukanje pri ogretem motorju, če spustim plin ali narahlo pospešujem pri hitrosti okoli 60 km/h. Dokler je motor mrzel, tega ni. Če nisi pozoren, se ne opazi. Sicer je cukanje prisotno na bencinu in na plinu (malo bolj).
O tistem OBju z ročnim menjalnikom so fantje že nekaj pisali na forumu in takrat ni bilo nekega navdušenja. Tale z AT pa je nov in ima enako mehaniko kot moj.
Predlagam, da greš sprobat oba in boš videl, kaj ti bolj ustreza. Meni je AT super in me ne moti njegova lenoba. Sicer ima le 4 prestave, vendar so prestavna razmerja dobro premišljena in zadoščajo za normalno vožnjo. Ima tudi sport mode, pri katerem menja v višjih obratih, in pa ročni način menjanja (ala tiptronic). Z AT je lahko problem, če ni ustrezno vzdrževan. Če začne nagajati, so stroški popravil hitro zelo visoki.
Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG
Hvala tadejk za izčrpen odgovor! Mogoče bom še kdaj rabil kakšen tvoj nasvet.
Glede tvoje kode za katalizator pa obstajajo verjetno štiri možnosti:
1. da je katalizator iztrošen - to se lahko zgodi že po 150.000 km ali da je cat. zažgan (to sem bral na enem nemškem forumu, da se lahko zgodi zaradi plina pri vleki prikolice ali polem plinu po avtocesti).
2. da je druga lambda sonda (za katalizatorjem) slaba in javlja preveč kisika glede na prvo lambda sondo pred katalizatorjem.
3. da ti pušča izpušni sistem, katalizator se zato ne segreje dovolj in potem ne more učinkovito delovati.
4. da je problem drugje (najslabše). Prebogata zmes, slabe svečke, MAFS...ampak v tem primeru bi avto verjetno slabše deloval..večja poraba, cukanje, slab vžig, crkovanje...
A ti na tehničnem pregledu javijo slabo delovanje katalizatorja? Ali izpuh smrdi po bencinu?
Diagnostika bi bila verjetno taka:
1. natančen pregled izpušnega sistema za puščanje
2. menjava O2 senzorjev (lahko je kriv eden ali drugi)
3. menjava katalizatorja (ouch - verjetno ceneje uporabiti kak trik, kot je opisan tukaj).
LP
Glede tvoje kode za katalizator pa obstajajo verjetno štiri možnosti:
1. da je katalizator iztrošen - to se lahko zgodi že po 150.000 km ali da je cat. zažgan (to sem bral na enem nemškem forumu, da se lahko zgodi zaradi plina pri vleki prikolice ali polem plinu po avtocesti).
2. da je druga lambda sonda (za katalizatorjem) slaba in javlja preveč kisika glede na prvo lambda sondo pred katalizatorjem.
3. da ti pušča izpušni sistem, katalizator se zato ne segreje dovolj in potem ne more učinkovito delovati.
4. da je problem drugje (najslabše). Prebogata zmes, slabe svečke, MAFS...ampak v tem primeru bi avto verjetno slabše deloval..večja poraba, cukanje, slab vžig, crkovanje...
A ti na tehničnem pregledu javijo slabo delovanje katalizatorja? Ali izpuh smrdi po bencinu?
Diagnostika bi bila verjetno taka:
1. natančen pregled izpušnega sistema za puščanje
2. menjava O2 senzorjev (lahko je kriv eden ali drugi)
3. menjava katalizatorja (ouch - verjetno ceneje uporabiti kak trik, kot je opisan tukaj).
LP
Tudi tebi hvala za informacije. Na Interservisu so mi zagotovili, da napaka ni takšna, da ne bi naredil testov na tehničnem. Bomo videli aprila.
Sicer pa ni nekega pravila, kdaj ECU javi napako. Včasih se CEL prižge že 100 km po resetiranju, včasih šele po 2.000 km. Dokler bo tako, ne bom ničesar menjal.
Lp
Sicer pa ni nekega pravila, kdaj ECU javi napako. Včasih se CEL prižge že 100 km po resetiranju, včasih šele po 2.000 km. Dokler bo tako, ne bom ničesar menjal.
Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost