optika podvozja

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Uporabniški avatar
slajki
Uporabnik foruma
Prispevki: 336

Odgovor Avtor: slajki » 06. April 2011, 12:15

Kje bi dobil podatke za optiko od subaru impreze ali kaj podobnega, ker original optika za turbaka preveč pobira gume zunaj. Kakšen nasvet? :roll:

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 06. April 2011, 12:38

http://www.whiteline.com.au/articles/AS ... ails_1.pdf

men se ta "touring" optika, ki jo predlaga whiteline kar dopade... odvisno kaj si želiš in kak je tvoj stil vožnje

sicer sem pa pogruntal/izračunal odgovor na moje prvo vprašanje iz tega topica, in sicer 1mm je okoli 8 minut če je optika merjena v stopinjah, to velja seveda le za 16" platišča

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. April 2011, 13:45

Whitelinove nastavitve so super. Osebno bi za katerega koli cestnega subaruja dal:
spredaj:
naklon do -1.5 stopinje
stek 0.0
zaostajanje max
zadaj:
naklon pol stopinje manj kot spredaj
stek 0.0

S stekom spredaj v + imam negativne izkušnje (volan je mrtev okoli sredine - precej sitno pri velikih hitrostih), na minus načeloma ne. V kolikor ne pretiravaš itak ni neke bistvene razlike. Za zadaj ne morm kej dost rečt.

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 06. April 2011, 14:02

se strinjam z ircarjem, stek na 0 spredaj in zadaj.
Spredaj toe-in naredi v začetku dober občutek odzivnosti, vendar pri večjih kotih volana prej začne drseti sprednji konec. Toe-out naredi volan bolj mrtev na začetku(kot je ircar napisal) in je rahlo čuden občutek pri vožnji po mokrem/snegu, kjer nimaš občutka ali sprednje gume grabijo.
Spredaj camber na max, če še nimaš dodatnih šraufov za camber, ker bo spredaj camber vedno manj kot zadaj(zadaj ima serijsko cca 1 stopinjo negativo - serijsko).
Caster/zaostajanje načeloma ni nastavljivo, vendar če se malo znajdeš lahko malo nastaviš.

moja 2 centa.
The only treasure my car came with was rust...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov