SERVISERJI AVTO PLIN INŠTALACIJ

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

SERVISERJI AVTO PLIN INŠTALACIJ

Odgovor Avtor: pero112 » 27. Maj 2014, 18:03

Potrebujem eno pomoč! Kot vsi veste imam Subaruja Foresterja bencin + plin in potrebujem srviserja za avto plin inštalacijo BI FUEL JTG (ICOM). Če še ne veste ni več Avtoplin center Lj. Rudnik, kjer je bil edini servis za BI FUEL (naredila se tragedija). Na Interservisu sem vprašal za servis, ampak oni servisirajo samo BRC. Zdi se mi malo neumno, da bi dajal ven in dal drugi sistem, ter plačal 1000 - 2000 eur. Pozanimal sem se pri parih serviserjev in vsi pravijo, da servisirajo 30 in več vrst inštalacij razen tega ne. V pogovorih z njimi sem ugotovil, da se bojijo kot hudič križa tega sistema.

Če ima še kdo ta sistem, naj mi pove, kje servisira.

PS pred kratkim sem izvedel, da je nam najbližji servis BI FUEL v Zagrebu. Ali je to res?

Boby
Uporabnik foruma
Prispevki: 315
Kraj: LJ Zalog

Re: SERVISERJI AVTO PLIN INŠTALACIJ

Odgovor Avtor: Boby » 27. Maj 2014, 23:18

Imam kolega/sodelavca ki ima doma delavnico (pooblaščeno za vgrajevanje plinskih naprav)
in ga lahko kontaktiram jutri in pač vprašam če bi ti on tole pregledu oz. če pozna koga v primeru da on nebi tega prevzel !

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 28. Maj 2014, 11:23

Pero - vprašaj na Vulkanizerstvo Vovk Boštjan Trebnje. Sin je imel na svojmu foriju (2003 ) precej zmahano plinsko napravo, pa so mu jo na tem naslovu zrihtal u nulo. Oni imajo drgač zastopstvo za Landirenzo, ampak vpraši, morda bi ti pa zadevo zrihtal.
Forester diesel

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 29. Maj 2014, 18:02

Ja vprašal Boštjana Volk vendar mi ne more nič pomagati, razen to da zamenjam plinsko inštalacijo (cca od 1100 do 1500 eur, ČE UPORABI KAKŠNE DELE RECIMO TANK). Dal mi številko Zagreb in mi tudi oni nič ne morejo pomagati.

Hvala Boby za številko. Sem se že povezal z njem in mu pošljem po ele. pošti vse podatke. Tudi slike računalnika in tako dalje.

PS avto je začel čudežno delati na plin. No ni čudež vendar me je malo razjezilo in sem začel odklapljati in preverjati ele. napeljavo (vse konektorje ) za plin. Vse OK. In spet nič. Potem pa odklopim računalnik za plin sistem pustim ga nekaj minut od napajanja priklopim nazaj IN GLEJ GA ZLOMKA AVTO ZAČNE DELATI NA PLIN IN TUDI MOTOR DELUJE ČISTO DRUGAČE, KOT PREJ, KI JE DELAL ŠE NA PLIN - MIRNO DELUJE IN SE NIČ NE ZAGANJA. Zdaj ne vem ali je bilo potrebno samo resetirati.

Klub vsemu bom našel nekje servis pa, če tudi bom moral v Italijo. Najbližji servis je v Veroni.

Boby
Uporabnik foruma
Prispevki: 315
Kraj: LJ Zalog

Odgovor Avtor: Boby » 29. Maj 2014, 21:20

pero112 napisal/-a:Ja vprašal Boštjana Volk vendar mi ne more nič pomagati, razen to da zamenjam plinsko inštalacijo (cca od 1100 do 1500 eur, ČE UPORABI KAKŠNE DELE RECIMO TANK). Dal mi številko Zagreb in mi tudi oni nič ne morejo pomagati.

Hvala Boby za številko. Sem se že povezal z njem in mu pošljem po ele. pošti vse podatke. Tudi slike računalnika in tako dalje.

PS avto je začel čudežno delati na plin. No ni čudež vendar me je malo razjezilo in sem začel odklapljati in preverjati ele. napeljavo (vse konektorje ) za plin. Vse OK. In spet nič. Potem pa odklopim računalnik za plin sistem pustim ga nekaj minut od napajanja priklopim nazaj IN GLEJ GA ZLOMKA AVTO ZAČNE DELATI NA PLIN IN TUDI MOTOR DELUJE ČISTO DRUGAČE, KOT PREJ, KI JE DELAL ŠE NA PLIN - MIRNO DELUJE IN SE NIČ NE ZAGANJA. Zdaj ne vem ali je bilo potrebno samo resetirati.

Klub vsemu bom našel nekje servis pa, če tudi bom moral v Italijo. Najbližji servis je v Veroni.
Malenkost ;-)

Upam da ti bo zdej delu OK , ali pa vsaj dokler majstr na nabav ustrezna opreme :)

Uporabniški avatar
Jaka86
Uporabnik foruma
Prispevki: 23
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: Jaka86 » 05. Oktober 2015, 16:09

Pozna kdo kakšnega serviserja za ICOM plinske sisteme? Meni se je zgodilo da ne moram naročit plina. Vrjetno je kriv ventil med točilnim priključkom in rezervoarjem ampak sam nočem pečat da ne bo :4r :)
Outback 2.5 2006 :thup & Niva 1.7i 1999 :rock

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 06. November 2015, 15:23

http://avtoservis.vahtar.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vprašaj še sem. Se spoznajo in mogoče lahko tudi tebi pomagajo.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
Mandarinuc
Uporabnik foruma
Prispevki: 123

Odgovor Avtor: Mandarinuc » 23. Marec 2016, 22:04

Bom kar tole temo ponucal, iščem serviserja za BRC v Ljubljani/okolici. Ne vozi se mi glih v Mislinjo. Sem videl kle v Komendi enkrat nek avto prov BRC plinski sistemi je gor pisalo, samo ne najdem nikjer na netu. Ma kdo kak nasvet/idejo?
Hvala!

Kanumlc
Član Subaru kluba
Prispevki: 890
Kraj: Vojsko nad Idrijo

Odgovor Avtor: Kanumlc » 23. Marec 2016, 22:58

Na Poljanski cesti v Ljubljani imaš TRZ servis plinskih napeljav. Servisirajo tudi BRC.
http://www.trz.si/avtoplin" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugače ima tudi Kržič na Vrhniki.

Uporabniški avatar
Mandarinuc
Uporabnik foruma
Prispevki: 123

Odgovor Avtor: Mandarinuc » 25. Marec 2016, 16:30

Hvala, a Kržič ma tut, tega pa nisem vedel...

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 25. Marec 2016, 16:59

Meni je dve leti nazaj razlagal da samo filtre menjajo ostalo pa interservice servisira...
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 77

Odgovor Avtor: Rok » 01. Maj 2024, 14:36

Ali kdo ve za serviserja za Vialle plinski sistem v Sloveniji? Na plin avto trokira in javlja napako za misfire na 1. cilindru, na bencin pa dela normalno.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 01. Maj 2024, 15:53

Kristijan napisal/-a:
25. Marec 2016, 16:59
Meni je dve leti nazaj razlagal da samo filtre menjajo ostalo pa interservice servisira...
Pod redni servis se smatra menajva filtra, preverba napeljave, če kje spuša z uno "sniffer" napravo, ki zavoha plin tudi če pušča res minimalno, ter preverba parametrov, da se vidi če je vse znotraj "gibljivih" variabil.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8740
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Maj 2024, 19:09

@Backwood Kje si pa ti našel 10 let staro temo? :lolno :haha

@Rok preveri tukaj: https://www.trz.si/avtoplin
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 77

Odgovor Avtor: Rok » 03. Maj 2024, 00:18

Hvala, bom vprašal.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost