nakup foresterja
nakup foresterja
Pozdravljeni,
zanima me na kaj je treba biti pozoren pri nakupu foresterja,našel sem ga v avstriji model je 2.0 gl letnik 1998,prevoženih 214.000 km,euro 2,cena pa je 2.900EUR.Ker s temi avtomobili nimam nič izkušenj me zanima,če se sploh da uvoziti,kako je s pločevino.Letno napravim manj kot 10.000 km,tako da nebi rad dal dosti denarja za avto.
zanima me na kaj je treba biti pozoren pri nakupu foresterja,našel sem ga v avstriji model je 2.0 gl letnik 1998,prevoženih 214.000 km,euro 2,cena pa je 2.900EUR.Ker s temi avtomobili nimam nič izkušenj me zanima,če se sploh da uvoziti,kako je s pločevino.Letno napravim manj kot 10.000 km,tako da nebi rad dal dosti denarja za avto.
Nekaj malega odgovorov najdeš v sosednjih temah:
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2336&start=0
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2478&start=0
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2336&start=0
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=2478&start=0
Da kr tole temo pokoristim in ne odpiram nove. Fotra sm navdušu nad Subaruji (itak
).. Zato me je zadolžil naj se malo pozanimam glede Foresterja. Vztraja pri tem da zmontira vanj plinsko napravo, zato me zanimajo vaše izkušnje s tem, kako se avto obnaša z plinom (stroški vzdževanja itd...).. Če se odloči bi vzeu forija do nekje 05 letnik
(tok ma denarja
), en primer http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4656270&show=1 Vsaka informacija doborodošla..
(tok ma denarja
O plinu imajo največ za povedati tisti, ki ga nikoli niso imeli. Razlike v vožnji na plin/bencin se ne čuti. Zaradi plina tudi ni nekih omembe vrednih dodatnih stroškov pri vzdrževanju.
V bistvu tudi mene zanimajo razlogi proti, ker v dveh letih na štiri leta podlage še nisem imel nobenih problemov.
Lp
V bistvu tudi mene zanimajo razlogi proti, ker v dveh letih na štiri leta podlage še nisem imel nobenih problemov.
Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG
Takole ti bom povedal vozil sem plinarja in lahko rečem,da je vožnja preko Črnivca neprimerno slabša kot na benz avto pač ne gre.
Lastil si nisem avta na plin in si ga tudi ne želim sem pa šrufal že mnogo plinarjev in nobeden od lastnikov ni prišel k meni brez problemov zaradi plina.Videl sem že par uničenih motorjev zaradi plina seveda je krivda na strani lastnikov le teh (ne nastavljanje ventilov)...
Tako,da Tadejk tvoje zadnje trditve saj kar se mene tičejo ne držijo,niti ena
Lastil si nisem avta na plin in si ga tudi ne želim sem pa šrufal že mnogo plinarjev in nobeden od lastnikov ni prišel k meni brez problemov zaradi plina.Videl sem že par uničenih motorjev zaradi plina seveda je krivda na strani lastnikov le teh (ne nastavljanje ventilov)...
Tako,da Tadejk tvoje zadnje trditve saj kar se mene tičejo ne držijo,niti ena
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Pri plinu je najbolj pomemben monter, če stranki vse pove te razloži, potem ni težav. Največkrat je težava v tem da je za monterja vsak avto "nov" ter ga ne pozna.
Vem za enega monterja, ki je zelo navdušen nad Subaruji.
Če kdo dvomi glede razlike v moči, mu posodim avto, da ga pelje na valarje, če je velika razlika plačam test.
Sicer pa pluvajte plin, da ne bo veliko vozil na cesti, da se ne bo povečalo povpraševanje po plinu.
Vem za enega monterja, ki je zelo navdušen nad Subaruji.
Če kdo dvomi glede razlike v moči, mu posodim avto, da ga pelje na valarje, če je velika razlika plačam test.
Sicer pa pluvajte plin, da ne bo veliko vozil na cesti, da se ne bo povečalo povpraševanje po plinu.
Ne se prepirat, sej veste kok je sto ludi sto čudi, okusi so različni. Kakorkoli, to odločitev bom prepustu kar atu, da se sam odloči. Sm mu dau za prebrat vaše komentarje in me je presenetu z odgovoru da se bo potem to odločal, kar pomeni da se je resno zagrel za subija (tud js sm srečen
). A slučajno pozna kdo tega forija na linku ki sem ga prilepil malo višje, da ne hodi po nepotrebnem gledat.
Lp
Lp
Saj se nihče ne prepira. Izmenjava različnih mnenj je vedno dobrodošla.
Plin res ni za dirkat, kot ugotavlja karli, ampak v tem primeru se lahko preklopi na bencin.
Glede dileme, ali je vzrok za okvare motorja plin ali neustrezno vzdrževanje, pa bom zagotovo kaj napisal, če in ko se bodo pojavili prvi problemi zaradi plina. Zaenkrat se držim priporočil serviserja in ni nobenih težav.
lpt
Plin res ni za dirkat, kot ugotavlja karli, ampak v tem primeru se lahko preklopi na bencin.
Glede dileme, ali je vzrok za okvare motorja plin ali neustrezno vzdrževanje, pa bom zagotovo kaj napisal, če in ko se bodo pojavili prvi problemi zaradi plina. Zaenkrat se držim priporočil serviserja in ni nobenih težav.
lpt
'05 Outback 2.5 AT LPG
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Malo pozno sicer zaradi dopusta, a če kdo dvomi o plinu, naj si ogleda moj profil na spritmonitor.de (link v podpisu). Vse lepo dokumentirano.
150+k km brez težav, prihranek (vsaj) 30% glede na benc, razlike pri vožnji praktično ni občutit. Se pa splača upoštevat priporočila od uporabnikov tadejk in hrib v tej temi.
BTW, avto se bo čez dva meseca prodajal, če bo koga zanimalo
150+k km brez težav, prihranek (vsaj) 30% glede na benc, razlike pri vožnji praktično ni občutit. Se pa splača upoštevat priporočila od uporabnikov tadejk in hrib v tej temi.
Jaz sem isto s Hondo Civic 2003 1.6 naredil že cca 120 k s plinom in do zdaj ni nobenih težav. Ni razlike med plinom in bencinom, razen pri polnem gasu - tam se pozna, da je na plin švohnejši. Je pa redno treba štelat ventile (priporočajo na 30k). Pa inštaliran imam flashlube. Prihranek je velik, po mojih izračunih več kot 30%. Pa domet imam čez 1200 km z obema tankoma.bajker napisal/-a:Malo pozno sicer zaradi dopusta, a če kdo dvomi o plinu, naj si ogleda moj profil na spritmonitor.de (link v podpisu). Vse lepo dokumentirano.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov