Forester 2006 - pomanjkljivosti

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Forester 2006 - pomanjkljivosti

Odgovor Avtor: gore » 14. December 2009, 06:48

No, po treh mesecih in skoraj 10 kkm z mojim jesenskim nakupom, sem se odločil in napisal nekaj pomanjkljivosti. Dobrih lastnosti je enostavno preveč ... :D

Več na blogu.

Aha - slik sicer nimam, razen
http://www.subaru-slo.net/userpix/49_IMG_9448mala_1.jpg

Na tej sliki me moti, da ima avto zimske feltne (torej manjše :oops: in grše - ampak to sem pač dobil zraven in podarjenemu konju se ne gleda pod zobe). Avto pa tudi ni fotkan v mojem okolju, pač pa na eni službenih poti z našim Trstom v ozadju :shock:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 14. December 2009, 09:20

Povprečje porab imam 8,09 litra na sto prevoženih kilometrov. Najnižja poraba je bila 7,22 najvišja pa 9,44. Moje vožnje so zelo pestre - torej nekaj avtocest, nekaj regionalnih cest, precej pa tudi mestnih/vaških in makadamskih. Skratka - zelo pestro.
Lepo
Pri pranju žarometov je sedaj narejena neumnost - vključi se vedno, ko pritisneš na pranje vetrobranskega stekla. In potem tista pena leti po celem avtu.
Iber bedno :? (ponavadi po pranju avta še nekaj časa paziš da daš na šipo ravno toliko da ne razmeče vode po celem avtu, ta pa še popaca havbo hkrati).

Ostale reči pa itak tud deliva :lol:, čeprav za čričke nimam ušes očitno, le voznikov sedež moram mal namazat k mal poškripava (očitno je imel pred menoj avto po kg-jih en višjekategornik :cool:

Drugač pa izčrpno poročilo :arrow:

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 14. December 2009, 09:43

subi92 napisal/-a:
Pri pranju žarometov je sedaj narejena neumnost - vključi se vedno, ko pritisneš na pranje vetrobranskega stekla. In potem tista pena leti po celem avtu.
Iber bedno :? (ponavadi po pranju avta še nekaj časa paziš da daš na šipo ravno toliko da ne razmeče vode po celem avtu, ta pa še popaca havbo hkrati).
Ti žaromete pere tudi, če imaš ugasnjene (jih sploh lahko ugasneš, če je bil avto nov kupljen v Sloveniji?)?

Pri BMW-ju je tako, da ti ob vsakem 5. pranju šipe pere še luči (in zmoči cel avto, do zadnje haube), če ugasneš luči, se pa pranje ne aktivira :-P
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. December 2009, 04:47

Šprica vedno :twisted:
No, če si zelo hiter in samo klikneš, potem mu ne uspe pljuniti pene na žaromete.

Uporabniški avatar
snetaskira
Uporabnik foruma
Prispevki: 56
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: snetaskira » 10. Marec 2010, 22:06

gore napisal/-a:Šprica vedno :twisted:
No, če si zelo hiter in samo klikneš, potem mu ne uspe pljuniti pene na žaromete.
Ne, ne, če luči ugasneš, jih ne packa, ampak šprica samo na šipo. Ponoči je to malo riskantno...

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 24. Avgust 2011, 05:41

Kaj naj rečem - avto je ta teden obrnil 100 kkm.

Poleg omenjenih pomanjkljivosti bi mogoče lahko napisal še kakšno. Najbolj me recimo moti pomanjkanje prostora. Mnogi imajo Foresterja za prostoren avto, vendar se motijo. Nekoliko moteče so tudi premikajoče grelne ploščice v sprednjih sedežih. Dokler je bilo to samo na vozniški strani, sem zadevo povezoval z mojo težo :cool:, nato pa se je kmalu pojavilo tudi na sopotnikovi. Ni prehudo, pa vendarle moteče.
Prej omenjeno špricanje na vetrobransko steklo bi bilo lahko tudi močnejše.
Na zvok v avtu se ne spoznam kaj prida, vendar se mi zdi čudno, da tisti zadnji (veliki) zvočnik (v prtljažniku) praktično ne da glasu od sebe. Je to kaj narobe ali pa je tako "by design" bodo vedeli povedati posvečeni v glasbi.
Občasno zaznam tudi cukanje. Pravzaprav ne cukanje, bolj nezvezno delovanje. Ne uspem ugotoviti kaj je razlog (gorivo, kabli, svečke, MAF ...). Zadeva ni pogosta, niti ne gre za cukanje v pravem pomenu besede. Le voznik opazi, da kakšen kilometer ni tako tekoč na pedalu za plin.

Servisi:
- redni servisi po načrtu
- menjal sem gumice brisalcev
- menjal sem tri glavne žarnice
Z Androidom in modrozobim OBD priključkom sem preveri in računalnik nima zapisane nobene napake.

Povprečna poraba (mislim, da sem vpisal prav vse obiske črpalke) je napisana v sliki spodaj. Vožnje so zelo pestra kombinacija - avtoceste, deželne ceste, mesta, (gorski) makadami ... res pestro.

Skratka - avto res deluje kot pričakujem(o). Kljub kar nekaj grdih makadamov se ni pojavil noben čriček, kar navsezadnje priča o odlični izdelavi.

Če bo kakšno vprašanje, pa kar na tipkovnico z njim.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 24. Avgust 2011, 06:16

Da se ne bo kdo čudil - prejšnji članek sem vzel za osnovo, ga malo dopolnil, dodal slikico in pljunil na blog.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 24. Avgust 2011, 08:02

Tisti veliki zvočnik zadaj (predvidevam da gre za subwoofer) daje od sebe samo nizke tone (bas) in naj bi služil zgolj kot dopolnilo k sprednjemu ozvočenju, nikakor pa ne bo igral tako kot igrajo zvočniki v vratih...

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 24. Avgust 2011, 08:46

Ja, saj se mi je zdelo, da gre za kaj takšnega. Ampak če ima človek zraven glavo, je vse skupaj bolj tako ... kot bi bil kakšen mini sprejemnik :-)

Ne vem, če ga sploh ima smisel imeti notri. Pa tako velik je.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 24. Avgust 2011, 08:53

Hm.. Ne vem, mogoče pa ne deluje pravilno?

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 24. Avgust 2011, 10:59

Ja, to je subwoofer. Ojačevalec je v radiju. Zazna se pa ga, ko daš bas na max in radijo bol na glas. :lol: Hja, muzika pač ni vrlina tega avta. Čeprav ma 7 zvočnikov, ni za "boljšo" uporabo. Lahko so dodatno izolirajo vrata, kako pa s čim pa bo kdo drugi znal razložiti.

Občasno cukanje... Sam sem opazil, da ob nizkih obratih malo kašlja, ko pa presežeš približno 3000 pa kot da se vklopi turbo. Misliš morda na kaj takega? To se ne dogaja vedno. Na sumu imam klimo.

Koliko km pa še narediš, ko se ti prižge rumena lučka za gorivo.

Kaj ti imaš tudi ksenon kratke luči?
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 24. Avgust 2011, 14:39

Za tale subwoofer že dve leti hodim do kolega, ki ima avtoakustiko. Če on ne bo vedel, potem tudi ne vem :shock:

Ne TedyBi - pri prejšnjem Foriju (2003) sem imel takšno cukanje, kot ga omenjaš. Pa ni bila klima, tako se je obnašal tudi brez klime.
Pri tem (2006) pa pravzaprav ne gre za cukanje - le nekako netekoče deluje nekaj časa. Skoraj najbolj pogosto začutim to na kakšnem vzponu. Sopotnik tega niti ne zazna, na pedalu pa čutim, da ni čisto lepo.

Za lučko pa ne vem točno - odvisno od tiščanja :D
Če se le da, natočim malo preden se prižge lučka. Porabe vpisujem na poraba.com, pa si tam lahko ogledaš koliko km običajno naredim - če te slučajno zanima.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov