nakup foresterja

Subarujev predstavnik razreda SUV
Facuh
Uporabnik foruma
Prispevki: 34
Kraj: Kamnik

štelanje ventilov

Odgovor Avtor: Facuh » 25. Avgust 2011, 21:14

zdravo
no jaz vozim kako leto in pol forija na plin.
pripeljal sem ga z italije in mel sem to srečo da je bil plin že serisko vgrajen(BRC-jev sistem)
-no težav praktično ni(zaenkrat upam da jih tudi ne bo)
-poraba 50l na cerka 450km mestne vožnje

no težavo pa imam da ne vem kje bi mi v sloveniji lahko naštelali ventile(po vaše).ker opažam no vsaj lansko leto je bilo tako da teh sistemov v sloveniji preprosto ne montirajo in seveda tudi ne serviserajo.(podatek sem dobil iz eko-sejma ki je bil lansko leto v city park-mislim da je bil zbor japoncev ali nekaj podobnega.
vemd da grem to lahko narediti v italijo

se ne modi glede štelanja ventilov ampak me zanima za bodoče lp
bo treba iti v penzijo-počas

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 25. Avgust 2011, 21:25

Ventili nimajo nobene zveze s plinsko napeljavo in jih lahko štela vsak, ki zna štelat ventile.

Na IS znajo tudi servisirat BRC naprave - redna menjava filtrov in po potrebi tudi nastavitve za plin.

Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG

Uporabniški avatar
Perezvon
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Odgovor Avtor: Perezvon » 26. Avgust 2011, 00:19

Živjo, jaz imam Hondo Civic LPG in mi ventile štelajo na Hondinem servisu v LJ na 30.000 km. Važno je, da to redno počneš, sicer je obraba ležišč vedno večja. Lahko ti celo zgori ventil, tudi to sem že videl.

Mislim pa, da ti zna to naštelati vsak mehanik, če ni ravno treba vzeti mašine ven (odvisno od tega, kakšen motor imaš). Starih 2.0 in 2.5 subarujev ni treba ven jemati. Novejše 2.0 in 2.5 ter 2.0T (od 2006 naprej mislim) pa morajo vzeti ven za nastavljanje ventilov, kar zna biti velik strošek.
LP

Nidjo
Novinec
Prispevki: 14

Odgovor Avtor: Nidjo » 26. Avgust 2011, 11:07

Ker vidim, da je oživela tale tema lahko tudi jaz delim nekaj svojih izkušenj z LPG-jem.

Lahko povem da LPG uporabljam že vrsto let (še ko v sloveniji ni bilo črpalk in smo točili na Hrvaškem) in nikoli nismo imeli problemov. Na LPG pa smo imeli oziroma še imamo predelane naslednje avtomobile

Škoda Octavi 1.8T (na LPG cca 150 t km)
BMW 523i Avt. (na LPG cca 100 t km)
BMW 328i (na LPG cca 60 t km)
BMW 325ix Turing (na LPG cca 60 t km)
BMW M5 (na LPG cca 30 t km)
Jeep GC 4.0 (na LPG cca 30 t km)
Subaru Forester 2.0 (na LPG cca 20 t km)
Subaru Legacy 3.0 Avt. (na LPG cca 60 t km)

Kot je bilo napisano v enem od prejšnjih post-ov je največ odvisno od monterja, da ti pove res vse prednosti in pomanjkljivosti ki jih prinaša montaža plina ter da se držiš servisnih intervalov plinske inštalacije.

Kar se pa tiče nastavljanja ventilov pa je moje mnenje da to ni neka znanost in ti jih vsak malo boljši mojster nastavi brez problema. Večji problem je nastavit avto da se na plin odziva isto kot na bencin. Moje izkušnje so takšne da je avto najlažje in najboljše nastavit z uporabo valjev in se tam v miru nastavi delovanje motorja. Aja pa še to avtomatika je bilo vedno nekoliko lažje nastavit.

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 26. Avgust 2011, 12:24

Zanimiv vozni park. Me prav zanima, kako se bo obnesel LPG na Legacyju - zlasti glede stroškov vzdrževanja motorja. Pred časom se je nekdo na forumu zanimal za vgradnjo plina v Outbacka 3.0, pa so mu vsi odsvetovali.

Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG

Nidjo
Novinec
Prispevki: 14

Odgovor Avtor: Nidjo » 26. Avgust 2011, 12:50

To so napisani vsi avti kateri so v naši družini bili predelani na plin.

Trenutno so v uporabi Bmw-ji (razen 523i) in pa subaruji. Na legacyju se plin obnese več kot odlično. Z avtom sem prevozil 60t km in nisem imel nobenih problemov. Je pa res da imam na njem vgrajen sistem zamazanje ventilov (Flashlube - baje je obvezen za subaruje), za katerega pa ne vem če je od njega kakšen efekt.

Do sedaj nisem imel večjih stroškov z vzdrževanjem avta. Servise sicer opravljam vsakih 15t km tako da je največji strošek olje (na 30t km menjam olje v menjalniku in difih ter nastavim ventile).

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost