Cviljenje zavor
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Cviljenje zavor
V glavnem, bremze mi čedali bol cviljo(LEGACY2.0GL, 1997), vrjetno tud zato, ker je tako suho vreme. Probal sem že kot smo se menl v eni temi(ne najdem je sedaj) da naj močno pribremzam pri visoki hitrosti, ampak tud ne pomaga. Še kakšne druge ideje?? Če ne, bom še naprej strašil pešce na prehodih 
- strojnik005
- Član Subaru kluba
Ej, jst mam nove PAGID ploščice. In cvilijo za kozlat!
Folk me gleda, kot da mi bo avto vsakcajt razpadu
Sem že probu menjat disk, pa narezat ploščico po sredini, da ima kanal...pa premazat vse okol bremz z anti-squeal mastjo Textar....narazn sem že tolkrat dal tiste čeljusti spredaj, da znam že na pamet v temi narazn zadevo vržt....
Uglavnm, mislm da so krive brezvezne ploščice PAGID, ki načeloma fajn primejo, pa tut trese mi nič ne. Premze vsaketolk ulaufam (postopek bremzanja in pospeševanja, dokler ni pedal narahlo menak...potem jih na relaciji ohladim) pa ni nič boljše....
Tko da edino kar mi preostane je še to, da menjam ploštice....
Ko narahlo položim nogo na zavoro ali kadar zaviram pa nikoli ne cvilijo....
Zadne cajte tko nagravžn cvilijo, da mam že filing da bo neki zagrabl
Uglavnm, nimam keša da bi experimentiral z novimi ploščicami, tiste na stroju so pa totalno gotove
Folk me gleda, kot da mi bo avto vsakcajt razpadu
Sem že probu menjat disk, pa narezat ploščico po sredini, da ima kanal...pa premazat vse okol bremz z anti-squeal mastjo Textar....narazn sem že tolkrat dal tiste čeljusti spredaj, da znam že na pamet v temi narazn zadevo vržt....
Uglavnm, mislm da so krive brezvezne ploščice PAGID, ki načeloma fajn primejo, pa tut trese mi nič ne. Premze vsaketolk ulaufam (postopek bremzanja in pospeševanja, dokler ni pedal narahlo menak...potem jih na relaciji ohladim) pa ni nič boljše....
Tko da edino kar mi preostane je še to, da menjam ploštice....
Ko narahlo položim nogo na zavoro ali kadar zaviram pa nikoli ne cvilijo....
Zadne cajte tko nagravžn cvilijo, da mam že filing da bo neki zagrabl
Uglavnm, nimam keša da bi experimentiral z novimi ploščicami, tiste na stroju so pa totalno gotove
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- strojnik005
- Član Subaru kluba
men tud bremze cviljo, od menjave naprej (maja letos). sem peljal nazaj na servis, da pogledajo in da po potrebi reklamiram. po konkretnem pregledu, se pravi razstavt, pogledat, premazat z bakreno mastjo lezisca, stestirat, je sel mehanik en krog z mano v avtu, da je videl, je bila diagnoza, da je kriv material v ploscici. primejo sicer super, tud pregrejejo se ne (stestirano v enakih pogojih, kot prejsnje), ampak pri blagem ustavljanju pred semaforjem pa mislim, da mi bo avto razpadel. pesci pa tud verjetno.
v glavnem, se ne sekiram vec prevec. problem je, ce zacne cvilit vedno mocnje, mocneje kot bremzas.
v glavnem, se ne sekiram vec prevec. problem je, ce zacne cvilit vedno mocnje, mocneje kot bremzas.
sapere aude
- strojnik005
- Član Subaru kluba
Ma te Pagid so bolane kar se tiče cviljenja...
Ni tisto pravo rally cviljenje, ker cvilijo samo kadar NE premzam...cvilijo pa tko, na obroke....samo 1/4 obrata gume cvili ostalo ne...pa še to sam prednja leva. In potem mi med vožnjo požvižgava k ku***, men se pa že blede
Pa še tko je, da v desn ovink cvili, ko grem pa v levga pa neha...ko grem naravnost pa spet začne. ob rahlem pritisku (se še ne čudi da bi kaj sploh zaviral) premze pa neha takoj.
Glasnost cviljenja valda varira glede na vreme in temperaturo zavor. Sam kadar se čez hrib prpelem, pa da je mal bol šlo, potem mam celo jato ptičkov pod avtom....
En dan bom tavelko macolo vzel, pa bom rešu problem
Ker pregledu sm že vse, sem suku disk na roke, brez gume gor, in cvili direkt izpod ploščice, nikjer nič ne rajsa. No sej pravm, macola!
Ni tisto pravo rally cviljenje, ker cvilijo samo kadar NE premzam...cvilijo pa tko, na obroke....samo 1/4 obrata gume cvili ostalo ne...pa še to sam prednja leva. In potem mi med vožnjo požvižgava k ku***, men se pa že blede
Pa še tko je, da v desn ovink cvili, ko grem pa v levga pa neha...ko grem naravnost pa spet začne. ob rahlem pritisku (se še ne čudi da bi kaj sploh zaviral) premze pa neha takoj.
Glasnost cviljenja valda varira glede na vreme in temperaturo zavor. Sam kadar se čez hrib prpelem, pa da je mal bol šlo, potem mam celo jato ptičkov pod avtom....
En dan bom tavelko macolo vzel, pa bom rešu problem
Ker pregledu sm že vse, sem suku disk na roke, brez gume gor, in cvili direkt izpod ploščice, nikjer nič ne rajsa. No sej pravm, macola!
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost