Avtodrom Ljubljana

Novosti na domačih in svetovnih tekmovanjih
Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 09. Oktober 2011, 20:07

Ja zadel si bistvo. Nujno potrebujemo dirkališče in vse kar zraven sodi . Aktualne pobude so trenutno v Ajdovščini. Upam, da jim rata....na Vranskem so obljubljali, da se bo tudi dirkališče zraven naredilo, vem ker sem bil zraven pri razkritju prvih zasnov.
Kriza se počasi seli tudi na off road sceno...še nekaj let pa se tudi tam lahko neha. Avtocross je že propadel....
Kar se tiče modelarstva tudi jaz posedujem eno off road zverinico, to je Baja http://www.youtube.com/watch?v=2Z62jFGN ... grec_index
samo je že skoraj dve leti nisem zalaufu :oops: . Sem celo na morostu predlani peljal eno dirko za prvenstvo...sam me ne navduši preveč. Zakaj? Zato ker se ne morem pomanjšat pa noter splezat, da bi občutil pravi adrenalin :lol: . Pa še šraufaš najmanj toliko kot pa pri kartingu. Govorim o zadevi za tekmovanje.
Karting je zakon ;-)
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 09. Oktober 2011, 20:27

Zanimivo branje, ki bi si zaslužilo svojo temo.

Uporabniški avatar
CUNDE
Uporabnik foruma
Prispevki: 48
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

baja

Odgovor Avtor: CUNDE » 09. Oktober 2011, 20:59

Bajo poznam itak. Ima Zenoah motor 26 ccm ali še kaj več zakon zadeva.
Imamo enega sfriziranega Zenoah iz FG Formule bi šla baja ko hudič.
Za to furat ima moj frend svojo stezo na lavrici modelarstvo Nebec.

Vsaj meni je enkrat rekel da če hočem progo na razpolago ni panike naj pridem po ključ kadarkoli.
Tudi vozil sem njegovo bajo po tej progi in celo polomil eno roko. Bed.

Bajo sigurno dosti več šraufaš kot gokart recimo Hondo. Čeprav z motorjem tudi pri baji ni problema. Zenoah ima najboljše dvotaktnike na svetu. Prodaja tehnologijo Husqarni Stihlu itd...

Imam pa jaz graupner bajo letnik 82 pa še presto (graupner) ki je bil prvi 4x4 model še na ketno in njegovo konkurenco kyosho oboje 84 letnik. Sta še v kišti po kosih(čiščenje).
Graupner model presto jih je cca 200 celih na celem svetu. Na japonskem je vreden čez jurja. Oni so nori na to staro robo.

Ta moj frend ima lepega v nulo jaz pa sem ga dobil iz enega sejma v Avstriji skoraj komplet in še kyosota skupaj za 30 evrov hahaha. (brez motorjev). So mi prinesli letalski modelarji ki so bili slučajno tam. Svaka jim čast še enkrat.

Se strinjam s tabo popolno da je treba imet volan v rokah. Drugače ni pravega adrenalina.

Kart je zakon za nas sirotinje hahaaha.

Če bi bila pa bogatija pa Arile Atom V8 550 kg 2x suzuki Hayabusa cilindri bati - mislim da je motor od swisauto osnova pa je nek chevrolet če se ne motim. A pozaš to zverino ?

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 09. Oktober 2011, 21:05

Kakšen Atom V8 ali pa kakšen catarham ali pa še kakšna angleška rajcing varianta. Tega imajo dovolj :=)
Kaj ti nuca kaj več, če pa nimamo pravega poligona....še 250 tko ne mormo met :lol: kot ugotavljava.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
CUNDE
Uporabnik foruma
Kontakt:

ariel atom

Odgovor Avtor: CUNDE » 09. Oktober 2011, 21:14

Na ariela daš lahko gor tablice hahaha, se zapelješ vsaj do grobnika narediš par krogov pa počasi domov.
Pa kako gorsko varianto bi si omislil čez Jezersko.
Dostikrat grem z motorjem na tiste ovinke na avstriski strani in srečam dosti dobrih avtov ki ga žgejo razne mazde mx5 porshe bmw skratka vse na zadnji pogon pa pošrek hahahaha.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 10. Oktober 2011, 08:34

A Subarujev pa ne srečaš?

Kaj zdaj, a bo Janković vključu v svojo predvolilno kampanijo izgradnja dirkališča al ne ? Jaz mislim da :D
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
CUNDE
Uporabnik foruma
Kontakt:

subaruji

Odgovor Avtor: CUNDE » 10. Oktober 2011, 19:05

Ne subaruja nisem še videl. Pomoje je večji užitek zadnj pogon na teh ovinkih.

Ja to so itak bombončki Jankovičevi.

Pa tudi če bo proga bo vrjetno zelo komercialno usmerjeno vse skupaj pomoje.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 10. Oktober 2011, 19:16

Bolje bi se bilo uprašat, katere bodo firme ki bodo za dobesedeno neprofit zgradile to dirkališče in koliko bo Ljubljanković tokrat pobasal v svoj žep.

Če ga bo pa obljubil, pa zelo verjetno tudi bo, ampak za ceno ljudi...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617

Odgovor Avtor: gorazd0 » 10. Oktober 2011, 20:18

Ne rint v politiko prosim!

:?
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 10. Oktober 2011, 20:22

Ni bil namen, le opazka...sigurno pa ni pravi forum za debato o politiki, se strinjam :-)

Uporabniški avatar
CUNDE
Uporabnik foruma
Kontakt:

firbc

Odgovor Avtor: CUNDE » 10. Oktober 2011, 20:31

Mene najbollj firbc kaj naj bi to sploh bilo zaeno čudo.

Če ne bo kartinga in če ne bo open (za trenirat) je itak brez veze vse skupaj.

Da bo spet tam en sedel in štel minute hvala lepa.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 10. Oktober 2011, 20:43

Dejstvo je, da mora biti vse: karting, avto in motodrom, vse na eni lokaciji + narejeno tako, da se lahko uporabi za šolo varne vožnje.

Sej to se da vse pokombinirat, samo finančno je velik zalogaj, pa še interesa je bolj malo iz strani ljudstva, ker je pač žogobrc ipd med bolj pomembnimi panogami, dirke državnega prvenstva, tiste redke ki so še ostale, se pa vozijo napol v tujini, chd v celoti...

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 10. Oktober 2011, 21:30

Če tole preveč skombiniraš so problemi, ker ni terminov za vse, vse hkrati pa ni izvedljivo.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 10. Oktober 2011, 21:35

Smo premajhna deželica, da se nebi dalo razporediti vse dirke ki bi prišle v poštev v sezonski koledar:)

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 10. Oktober 2011, 22:23

Če skombiniraš vse kar je blo rečeno in da je proga skupna/delno skupna potem ne moreš vsega razporedit, hkratna dirka kartov in TA bi znala bit "malo" nevarna npr. Poleg tega takšen kompleks ne bo preživel samo od "izrednih dogodkov", rabiš reden program, kjer spet ne moreš imeš šole varnje vožnje na progi medtem, ko imajo npr. karti trening.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov