Pozdravljeni
Zanima me, kako je z uporabo gum, ki niso vpisane v homologacijski kartonček. Na Imprezi 2.0 (2007) so po kartončku sodeč homologirane tri dimenzije: 205/50 R16, 195/60 R15 in 185/65 R15, v primeru zimskih vse H hitrostnega razreda.
Če prav razumem, moram jaz v primeru, če bi hotel namestiti dimezijo 205/55 R16, ki ima napram 205/50 kar dober cenovni preskok, to najprej vpisati v homologacijo. No, tu me zanima, če je to možno ter kakšen strošek to predstavlja?
homologacija gum
lahko gre mutno...
po regelcih bi pa nasim veleumom na lpp-ju moral predloziti nek papir(TUV) od platisc, da taka guma na tem platiscu pase na tvoj avto....in pol vse to zmontirano prpelat h njim da ena opica k nima pojma, glede na vreme, oceni a je stvar za na cesto ali ne
koker se slisi zaljivo, je u praksi se slabse - ali drugace: zivci in cas niso vredni tega
ps
TUV certifikat za original platisca je nevidena zival, tko da zacne se pri novih platiscih
po regelcih bi pa nasim veleumom na lpp-ju moral predloziti nek papir(TUV) od platisc, da taka guma na tem platiscu pase na tvoj avto....in pol vse to zmontirano prpelat h njim da ena opica k nima pojma, glede na vreme, oceni a je stvar za na cesto ali ne
koker se slisi zaljivo, je u praksi se slabse - ali drugace: zivci in cas niso vredni tega
ps
TUV certifikat za original platisca je nevidena zival, tko da zacne se pri novih platiscih
Za original platišča, če bi rad imel samo drugačno dimenzijo gum, ti lahko uvoznik napiše eno potrdilo, na kateremu piše, katere so še možne dimenzije gum za tvoj avto in s tem potrdilom lahko homologiraš še dodatne dimenzije.
Mojemu stricu so za Hondo tako naredili.
Jaz imam enak problem. Vpisano imam samo 175/70R14, rad bi pa imel 185/70R14. Poklical sem na Interservice in so rekli, da oni tega potrdila ne morejo napisati, ker da lahko imam samo take gume, kot mi že piše v homologaciji.
Vsekakor poskusi kaj urediti in potem poročaj...
Mojemu stricu so za Hondo tako naredili.
Jaz imam enak problem. Vpisano imam samo 175/70R14, rad bi pa imel 185/70R14. Poklical sem na Interservice in so rekli, da oni tega potrdila ne morejo napisati, ker da lahko imam samo take gume, kot mi že piše v homologaciji.
Vsekakor poskusi kaj urediti in potem poročaj...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov