''veliki'' servis Legacy 2,0 (92 kW), 2002 letnik - strošek
''veliki'' servis Legacy 2,0 (92 kW), 2002 letnik - strošek
Zanima me okvirna cena ´velikega´servisa za legacy-a 2,0 (92 kW) letnik 2002....100000 km....oz kakšen servis se opravi pri teh km. Verjetno jermen, napenjalci, rolice, olja,....
Toliko bi bilo vse skupaj z delom nekak kar potrebuješ pri teh kilometrih če so realni! Napenjalcev ponavad pri 100.000 ne rabiš menjat, edino morda hidravličnega zaradi lažjega spanja in nekaterih porodnih težav nevemkaterega letnika ko so malce rožljali. Pumpa je običajno nepotrebna menjave, ostalo po potrebi, jermen original ki je v večini cenejši kot kopija ali pa tam tam...
Sej poznaš folk, ki s težavo zbere že za nakup rabljenega Subaruja / nove zimske gume,/registracijo in bencin, verjemi da ni moja ideja to da se menja le to kar sem naštel - iz izkušenj vem da nekatere stvari pri prvem servisu Subaruja niso dotrajane oz. če kaj kaže morebitno iztrošenost se pa to nemudoma menja, običajno so te reči na zalogi ali na dosegu roke.
Vodno pumpa mi je osebno potrebna menjave na vsake 100.000km, potem ti pa neka stranka reče da je bilo to nepotrebno menjano saj ji je reku ed majstr da to skoraj ni potrebno menjati
in si ti tagrd
Kakorkoli, Jure oba imava od tega več če menjamo vse kajne in cene ki si jih podal so realne. In če štejeva res vso kramo od filtrov tudi bencinskih, olja menjalnik, dif... pa tud nanese lahko še malo čez
Mikele sorčki za smetenje tvoje teme

Vodno pumpa mi je osebno potrebna menjave na vsake 100.000km, potem ti pa neka stranka reče da je bilo to nepotrebno menjano saj ji je reku ed majstr da to skoraj ni potrebno menjati
Kakorkoli, Jure oba imava od tega več če menjamo vse kajne in cene ki si jih podal so realne. In če štejeva res vso kramo od filtrov tudi bencinskih, olja menjalnik, dif... pa tud nanese lahko še malo čez
Mikele sorčki za smetenje tvoje teme
kratek povzetek (ce bi znal pesnit bi naredu haiku):
-v knigici pise kot je reku subi
-v kruti realnosti materjal mogoce ze res zgleda da bo zdrzal se eno obdobje....vecinokrat tudi zdrzi, vendar obstaja vsake toliko primer ko ne zdrzi....in pol isces drug motor
po keri poti se gre je pa stvar posameznika
ps
na starejsih letnikih se je veckrat puscalo stare rolce itd....ker ob strganem jermenu motor ni utrpel skode - to za tvojega ne velja (in od tu pol mehaniki ki govorijo da se to ne menjuje...)
-v kruti realnosti materjal mogoce ze res zgleda da bo zdrzal se eno obdobje....vecinokrat tudi zdrzi, vendar obstaja vsake toliko primer ko ne zdrzi....in pol isces drug motor
ps
na starejsih letnikih se je veckrat puscalo stare rolce itd....ker ob strganem jermenu motor ni utrpel skode - to za tvojega ne velja (in od tu pol mehaniki ki govorijo da se to ne menjuje...)
+ mehaniki s katerimi jest delam po vecini avta sploh vzame ne ce stranka noce menjati potrebnega.birdy napisal/-a:kratek povzetek (ce bi znal pesnit bi naredu haiku):
ps
rece ji odpelji do majstra ki je rekel da to ni potrebno menjati...
in po mojem mnenju ima prav!
Subaru Legacy Turbo
Forum je zato da se podaja mnenja in izkušnje, zato vam hvala.
Odločam se za nakup vozila, ki še nima narejenega ''velikega'' servisa, zato me zanima strošek....za zbijanje cene.
Če se hvalijo (IS) da je vozilo servisirano+servisna knjiga je pošteno da servis naredijo oz. znižajo ceno za vrednost servisa.
Odločam se za nakup vozila, ki še nima narejenega ''velikega'' servisa, zato me zanima strošek....za zbijanje cene.
Če se hvalijo (IS) da je vozilo servisirano+servisna knjiga je pošteno da servis naredijo oz. znižajo ceno za vrednost servisa.
Pa še nekaj...zanima me ali je vzdrževanje Outbacka 2,5 (2001) občutno dražje od Legacy-ja 2,0 (2001-2002)
Kako je z dobavljivostjo ''neoriginal'' rezervnih delov, diski, amortizerji, ker so originalni deli
dragi.
Kje so največje razlike pri samem vzdrževanju.
Hvala za pomoč!
Upam da bodoči Subarujevec
Kako je z dobavljivostjo ''neoriginal'' rezervnih delov, diski, amortizerji, ker so originalni deli
Kje so največje razlike pri samem vzdrževanju.
Hvala za pomoč!
Upam da bodoči Subarujevec
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov