Subaru Forester

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 16. Januar 2012, 12:08

Seveda sam to še ne pomen,da je bol mal kilometre zbijat :roll:

Za subaruja se pa pomoje folk odloča po priporočilu znancev in slovesu zaneslivosti.

pupi
Uporabnik foruma
Prispevki: 68
Kraj: prekmurje

Odgovor Avtor: pupi » 19. Januar 2012, 07:20

sebastijan kupis si subaruja ne bo ti žal, jaz mam foresterja boxer diesel in avto je odličen, je pa res da nas je v prekmurju malo tukaj bolj cenijo nemške avtomobile je pa subaru sigurno najboljši
subaru forester boxer diesel 2010

sebastjan78
Novinec
Prispevki: 5

Odgovor Avtor: sebastjan78 » 19. Januar 2012, 20:00

kamsedlo napisal/-a:
beliblisk napisal/-a:Ko piše 200kkm+ zravn NA subaruja vsi vemo da se je glih ogrel dobr.če je bil seveda primerno vzdrževan :D
Ja ampak to vemo bolj poznavalci in ljubitelji Subarujev, medtem ko nekoga, ki se šele ogreva zanj in ne spremlja foruma,veliko število km verjetno odvrača od nakupa ?
zahvaljujem se vam za mnenja, se pravi da subarujevi motorji zdržijo več kot 250000km, v primeru če se redno vzdrževani.?
Ali mi lahko prosim gdo napiše na koliko je potrebno narediti velik servis.!
Če začnemo seštevati pri 200000 km.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. Januar 2012, 21:47

Jaz bi naredil veliki servis, ko bi ga kupil in si s tem pridobil 100.000km do naslednjega velikega servisa. Začeten vložek pride tako malo višji, si pa siguren v to kar imaš. Šteti pa tako začneš potem s tem servisom.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 19. Januar 2012, 22:12

sebastjan78 napisal/-a:zahvaljujem se vam za mnenja, se pravi da subarujevi motorji zdržijo več kot 250000km, v primeru če se redno vzdrževani.?
Spodaj so fotografije 2.2 motorja s prevoženimi 400.000+ km (415 če se prav spomnim?); ni vidnih znakov obrabe. Tudi meritve glavne gredi so to potrdile.
Zaradi tuninga (povečanja moči) motorja je bil obnovljen (novi bati, ležaji in tesnila) in dela še danes.

http://freeweb.t-2.net/gorazdo/subaru/c ... er_st3.jpg
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/subaru/c ... spodaj.jpg
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/subaru/c ... rpalka.jpg
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/subaru/c ... detajl.jpg
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/subaru/c ... etajl2.jpg
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Re: Subaru Forester

Odgovor Avtor: pilgrim » 19. Januar 2012, 23:20

sebastjan78 napisal/-a:, na kaj moram paziti?...
natančno ti ne znam odgovoriti, lahko pa pritrdim zgornjim mnenjem s tem: sem (prvi) lastnik foresterja, letnik dec. 2004. avto imam 7 let in 125kkm, opravljene ima redne servise (in nekaj malenkosti). čeprav nikoli nisem imel avtomobila tako dolgo, se mi pri tem zdi, da se komaj prav zagreva. če je avto, ki ga gledaš, kolikor toliko redno vzdrževan, ti bi moral služiti še dolgo, ne glede na prevožene km, vsekakor pa bolje kakšne kot druge znamke. edino, česar se je bati, je to, da bi te znamka znala zasvojiti in ti bo pozneje težko preklopiti na kaj drugega :-)

subarko
Uporabnik foruma
Prispevki: 156
Kraj: Kamnik

Re: Subaru Forester

Odgovor Avtor: subarko » 20. Januar 2012, 09:18

pilgrim napisal/-a:
sebastjan78 napisal/-a:, na kaj moram paziti?...
natančno ti ne znam odgovoriti, lahko pa pritrdim zgornjim mnenjem s tem: sem (prvi) lastnik foresterja, letnik dec. 2004. avto imam 7 let in 125kkm, opravljene ima redne servise (in nekaj malenkosti). čeprav nikoli nisem imel avtomobila tako dolgo, se mi pri tem zdi, da se komaj prav zagreva. če je avto, ki ga gledaš, kolikor toliko redno vzdrževan, ti bi moral služiti še dolgo, ne glede na prevožene km, vsekakor pa bolje kakšne kot druge znamke. edino, česar se je bati, je to, da bi te znamka znala zasvojiti in ti bo pozneje težko preklopiti na kaj drugega :-)

se strinjam

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 20. Januar 2012, 10:25

nebivedu napisal/-a:Jaz bi naredil veliki servis, ko bi ga kupil in si s tem pridobil 100.000km do naslednjega velikega servisa. Začeten vložek pride tako malo višji, si pa siguren v to kar imaš. Šteti pa tako začneš potem s tem servisom.
Se popolnoma strinjam z Igorjem. Maš potem mirno vest in veš pri čem si. ;-)

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba
Prispevki: 89
Kraj: M.S.

Odgovor Avtor: gorički » 20. Januar 2012, 18:35

Sebastjan78! A si že nabavil, da se vidimo in kakšno rečemo?
Kot so ti kolegi lepo napisali, jaz zdaj vidim, kako lepo dela, pa imam že skoraj 216k. Zamenjal sem pa sklopko, veliki servis, zadnje blažilce in vzmeti in sem dobil občutek, da se zdaj prav lepo pelje.
Pa sem bil v sredo na Interservice v Lj, tudi jaz bi svojega prodal in si omislil kakšnega 5 ali 7 let mlajšega, pa nimajo nič. Kaj mi je rekel, težko ga ga boste dobili, ker gre vse v sorodstvu ali po poznanstvih. Enega (novi tip) so imeli pa pravi, da je bil tam samo 2 dni.

Lp gorički

sebastjan78
Novinec
Prispevki: 5

Odgovor Avtor: sebastjan78 » 21. Januar 2012, 13:35

gorički napisal/-a:Sebastjan78! A si že nabavil, da se vidimo in kakšno rečemo?
Kot so ti kolegi lepo napisali, jaz zdaj vidim, kako lepo dela, pa imam že skoraj 216k. Zamenjal sem pa sklopko, veliki servis, zadnje blažilce in vzmeti in sem dobil občutek, da se zdaj prav lepo pelje.
Pa sem bil v sredo na Interservice v Lj, tudi jaz bi svojega prodal in si omislil kakšnega 5 ali 7 let mlajšega, pa nimajo nič. Kaj mi je rekel, težko ga ga boste dobili, ker gre vse v sorodstvu ali po poznanstvih. Enega (novi tip) so imeli pa pravi, da je bil tam samo 2 dni.

Lp gorički
Še ne, bo pa v kratkem, iz katerega kraja natančneje si, en subaru se vozi po goričkem, več jih pa ne poznam....

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: gorički » 22. Januar 2012, 17:05

Predmestje MS, vozim se pa tudi na Goričko, mogoče pa je še tam kakšen, če ga večkrat vidiš!

lp gorički

pupi
Uporabnik foruma
Prispevki: 68
Kraj: prekmurje

Odgovor Avtor: pupi » 24. Januar 2012, 14:20

subarujev je v prekmurju zelo malo, na goričkem je en v g. petrovcih mislim, srebrne barve, kupljen je bil rabljen iz nemčije. lastnik je z njim zelo zadovoljen, ja paz svojim tudi, žal mi je le da si ga nisem že kupil kdaj prej
če ga hočeš probat svojga subaruje se pelji z njim v kuštanovce v peskokop ( ko bo fajn razmočeno) in tam boš videl kako dobri so ti avti
ne šparaj ga preveč saj dosti prenese
subaru forester boxer diesel 2010

Uporabniški avatar
gorički
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: gorički » 28. Januar 2012, 08:54

Ti si iz Prekmurja, ja vem za peskokop od Keme. Tam bi pa bilo za sprobat, moram počakat spomlad, ker snega noče bit, da bi probal kje na Goričkem!

lp

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov