Vse manj lastnikov se odloča...
Vse manj lastnikov se odloča...
...za ponovni nakup Subaruja.
http://carscoop.blogspot.com/2012/01/ne ... d-buy.html
Zanimivo, glede na to da jim prodaja stalno raste, je raziskava pokazala, da se bi manj kot pol lastnikov Subaruja ponovno odlpčila za Subaruja?
http://carscoop.blogspot.com/2012/01/ne ... d-buy.html
Zanimivo, glede na to da jim prodaja stalno raste, je raziskava pokazala, da se bi manj kot pol lastnikov Subaruja ponovno odlpčila za Subaruja?
1) Ja, mogoče je res, vendar mene sprašujejo zakaj imam subaruja? Odgovor je zato, ker me ni pustil na cedilu že od 98 leta. Eno leto imel VW passata 4x4 dti sama katastrofa (črički, pogon, stalno na servisu itd) avto je bil za ženo.
2) Potem so vsi pametni in govorijo, da je poraba velika (TO JIH ODVRNE OD NAKUPA SUBARU-JA). Hvalijo pogon.
3) ALI VESTE KDO SO NAJVEČJI LAŽNIVCI NA SVETU? SLOVENCI lastniki VW , AUDI-ev, ŠKOD itd, ki govorijo, da njihov avto porabi od 4,5 l do 5,0 l/km.
LAŽNIVCI, LAŽNIVCI, LAŽNIVCI.
LP
2) Potem so vsi pametni in govorijo, da je poraba velika (TO JIH ODVRNE OD NAKUPA SUBARU-JA). Hvalijo pogon.
3) ALI VESTE KDO SO NAJVEČJI LAŽNIVCI NA SVETU? SLOVENCI lastniki VW , AUDI-ev, ŠKOD itd, ki govorijo, da njihov avto porabi od 4,5 l do 5,0 l/km.
LP
Sodelavec ima dizla - citroen xsara picaso. In vedno ko kak VW-jevc hvali porabo svojega avta, ki naj bi bila 5 litrov, popizdi in ga popljuva do konca, češ da laže in da je debil, ker samemu sebi vaerjame tako laž in podobno.
On se vozi vsak dan iz domžal do ljubljane in še nikoli ni prišel pod 7 litrov s porabo (večinoma pa ima porabo 8 litrov), pa nima težke noge, vozi pa dinamično in po omejitvah.
On se vozi vsak dan iz domžal do ljubljane in še nikoli ni prišel pod 7 litrov s porabo (večinoma pa ima porabo 8 litrov), pa nima težke noge, vozi pa dinamično in po omejitvah.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Za mojo dušo je subaru še vedno prvi, starI subiji so bili bolj predimenzionirani.
Če primerjam svojo mazdo premacy z realnimi 130.000km in svoj bivši Subaru letnika 2003 ki je imel ob nakupu enake km, subaruja ne kupim več. Ker pa mi tega duša ne bi dopustila bom enkrat po sedanjem legacyju 1996 - kupil 1999+ in tudi enkrat 2004 +.
Tako pač je
Če primerjam svojo mazdo premacy z realnimi 130.000km in svoj bivši Subaru letnika 2003 ki je imel ob nakupu enake km, subaruja ne kupim več. Ker pa mi tega duša ne bi dopustila bom enkrat po sedanjem legacyju 1996 - kupil 1999+ in tudi enkrat 2004 +.
Tako pač je
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Poglej na http://www.poraba.com ali še bolje Spritmonitor.de, ki ima precej večjo bazo uporabnikov.pero112 napisal/-a: 3) ALI VESTE KDO SO NAJVEČJI LAŽNIVCI NA SVETU? SLOVENCI lastniki VW , AUDI-ev, ŠKOD itd, ki govorijo, da njihov avto porabi od 4,5 l do 5,0 l/km.
Primer VW Golf, letnik 2009+, dizel - na spritmonitor.de je 385 takih vozil, ki imajo povprečno porabo od 3,97 do 10,31 l/100km (pri čemer je samo eden krepko preko 8 l/100km).
http://www.subaru-slo.net/userpix/198_m ... gram_1.jpg
Večina jih pa ima porabo med 4,6 - 6,0 l/100km. In ne verjamem, da si 300+ lastnikov Golfov zapisuje 'namišljeno' porabo.
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
No, seveda pa ima on Citroëna, kar z lahkoto pojasni, zakaj njegov ne dela niti približno tako, kot bi naj in ima zato preveliko porabo...nebivedu napisal/-a:Sodelavec ima dizla - citroen xsara picaso. In vedno ko kak VW-jevc hvali porabo svojega avta, ki naj bi bila 5 litrov, popizdi in ga popljuva do konca, češ da laže in da je debil, ker samemu sebi vaerjame tako laž in podobno.
Citroën Xsara Picasso na spritmonitor.de - od 4,94 do 7,14 l/100km.
Če on pod 7 še ni prišel, je ali totaln divjak, ali pa si niti predstavlja ne, kaj vse mu lahko Citroën stori.
D.
Heh, jz vozim fabio 1.2tsi, ko povem realno porabo me vsi čudno gledajo (z umirjeno vožno je na tank pribl. 6,3 - 6,5, če pa ga teraš pa 16litrov).pero112 napisal/-a: 3) ALI VESTE KDO SO NAJVEČJI LAŽNIVCI NA SVETU? SLOVENCI lastniki VW , AUDI-ev, ŠKOD itd, ki govorijo, da njihov avto porabi od 4,5 l do 5,0 l/km.
LP
Ja v povprečju ljudje ne upajo priznati realne porabe.
STi - Sportska Turbo Impreza
Sej jo komaj segreje do LJ, da o vse semaforjih niti ne govorim, pa še zebe ga pozimi. Sodelavcu je bivša xara picasso 1.6 becninarka relacija Naklo - Trzin požrla okrog 6.5l, res pa da je vozu tko da je lohk pol sčatle čikov not skadildanci1973 napisal/-a:
Če on pod 7 še ni prišel, je ali totaln divjak, ali pa si niti predstavlja ne, kaj vse mu lahko Citroën stori.
D.
Moja premacy je pa na 8.5 zdele pozim na moji nogi Kamnik - Trzin (aja pa mislim da je dobr podatek pri porabi tudi povprečna hitrost ki pri tej zgoraj omenjeni porabi kaže 42km/h). Se dokaj držim znakov
Tsi motor in njegov performance/poraba je odličn kot si reku galaxy.
... pa se je spet ena potencialno zanimiva tema zreducirala na porabo.
Zame so Subaruji cool le nekako do modelnih let 2004/05. Edino STIjke toleriram, čeprav mnogo raje poškilim za kakšno GTjko.
Glede pljuvanja po VWjih pa ne vem ...
Ker imamo v družini Passata TDI letnik 99 z 380 križi na plečih in takšnole zgodovino:
- v prvih treh letih življenja je naklofal slabih 30 kkm večinoma z hladnim motorjem na ekstremno kratkih relacijah.
- od takrat pa do danes se ga hladnega tera, vročega ugaša, vozi po vseh sorte makadamih, olje se mu menjava na 30-40 kkm, ostale stvari po potrebi (beri redko če sploh).
- v tem času je bilo potrebno menjati nekaj zavornih ploščic, en končnik in obnoviti alternator. In nič več.
- Na servisni interval (beri zgoraj) ne spije nič olja, porabo pa ima (Nebivedu tega raje ne brat
) vseskozi pod 6, na umirjenih relacijah po lokalnih cestah pa vsekakor 5 ali raje kakšno desetinko manj.
In to ni rekla-kazala, ampak so to gare, ki jih občasno vozim in poznam in to pišem in zagovarjam kot voznik Scottie, ki pije od 12 navzgor in kot nekdo, ki nima nobenih simpatij do VW in ki si tega avta ne lasti in nima nobenega razloga, da bi napisal kaj drugega, kot opaža.
In če mene vprašate, je to definitivno definicija varčnega in nezahtevnega motorja, ki je pripravljen velikodušno odpuščati maltretiranje neukih lastnikov. Nekako v tej smeri vidim tudi (upravičeno) popularnost večine VW izdelkov.
Prepričan sem, da Scottie takšnega ravnanja ne bi tako dolgo prenašala, pa tudi večina drugih TD izdelkov ne ...
Zame so Subaruji cool le nekako do modelnih let 2004/05. Edino STIjke toleriram, čeprav mnogo raje poškilim za kakšno GTjko.
Glede pljuvanja po VWjih pa ne vem ...
Ker imamo v družini Passata TDI letnik 99 z 380 križi na plečih in takšnole zgodovino:
- v prvih treh letih življenja je naklofal slabih 30 kkm večinoma z hladnim motorjem na ekstremno kratkih relacijah.
- od takrat pa do danes se ga hladnega tera, vročega ugaša, vozi po vseh sorte makadamih, olje se mu menjava na 30-40 kkm, ostale stvari po potrebi (beri redko če sploh).
- v tem času je bilo potrebno menjati nekaj zavornih ploščic, en končnik in obnoviti alternator. In nič več.
- Na servisni interval (beri zgoraj) ne spije nič olja, porabo pa ima (Nebivedu tega raje ne brat
In to ni rekla-kazala, ampak so to gare, ki jih občasno vozim in poznam in to pišem in zagovarjam kot voznik Scottie, ki pije od 12 navzgor in kot nekdo, ki nima nobenih simpatij do VW in ki si tega avta ne lasti in nima nobenega razloga, da bi napisal kaj drugega, kot opaža.
In če mene vprašate, je to definitivno definicija varčnega in nezahtevnega motorja, ki je pripravljen velikodušno odpuščati maltretiranje neukih lastnikov. Nekako v tej smeri vidim tudi (upravičeno) popularnost večine VW izdelkov.
Prepričan sem, da Scottie takšnega ravnanja ne bi tako dolgo prenašala, pa tudi večina drugih TD izdelkov ne ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Dejstvo je, da Subaru ponuja precej manj modelov kot ostale znamke. Tudi časovno jih v daljših obdobjih pomlajuje. Poleg tega je Subaru znan po tem, da je namenjem konzervativnim gospodom, ki jim oblika ne pomeni vse, ampak bolj prisegajo na sigurnost in trpežnost, zato se marsikdo obrne stran, če se mu ponudi ta znamka. V zadnjih letih se tudi v tej smeri popravljajo, torej izdelujejo avte tudi za oči drugih malarjev in mislim, da bojo ravno z XV naredili en tak zanimiv korak naprej.
Sem pa že od raznih mehankarjev slišal, da tisti pravi Subaruji so bili narejeni tam do srede 90., potem pa so počasi sledili ostalim znamkam, ki so znane po hibah, ki jim nikoli ne pridejo do dna. Sodobna tehnologija in računalniško vodeni sistemi v avtih so pač naredili svoje. Poleg tega pa seveda zahteve po čedalji večji razliki strošek-zaslužek, zato se tudi nabava surovin seli na slabša tržišča, zraven pa svoje prispeva še reciklaža materialov. To seveda ni nič narobe, a kvaliteta predvsem plastičnih kosov strmo pada. Pri vseh znamkah.
Me prav zanima, kaj vse bi našli pri recimo enem Bentleyu, kljub temu, da je ročno narejen.
Kar se tiče porabe Subaru pri bencinarjih prav dobro konkurira ostalim, dizel je pa tako ali tako konkurenčen. Če pa mora motor poganjati vsa 4 kolesa, je pa logično, da je poraba večja, a tudi užitek in občutek varnosti, ki pa nima cene.
Moje mnenje je, da so trenutno taboljši bencinski motorji VW-jevi TFSI, dizel pa enostavno Subarujev.
Zdej se grem pa skrit, da me kdo ne ukrade...

Sem pa že od raznih mehankarjev slišal, da tisti pravi Subaruji so bili narejeni tam do srede 90., potem pa so počasi sledili ostalim znamkam, ki so znane po hibah, ki jim nikoli ne pridejo do dna. Sodobna tehnologija in računalniško vodeni sistemi v avtih so pač naredili svoje. Poleg tega pa seveda zahteve po čedalji večji razliki strošek-zaslužek, zato se tudi nabava surovin seli na slabša tržišča, zraven pa svoje prispeva še reciklaža materialov. To seveda ni nič narobe, a kvaliteta predvsem plastičnih kosov strmo pada. Pri vseh znamkah.
Me prav zanima, kaj vse bi našli pri recimo enem Bentleyu, kljub temu, da je ročno narejen.
Kar se tiče porabe Subaru pri bencinarjih prav dobro konkurira ostalim, dizel je pa tako ali tako konkurenčen. Če pa mora motor poganjati vsa 4 kolesa, je pa logično, da je poraba večja, a tudi užitek in občutek varnosti, ki pa nima cene.
Moje mnenje je, da so trenutno taboljši bencinski motorji VW-jevi TFSI, dizel pa enostavno Subarujev.
Zdej se grem pa skrit, da me kdo ne ukrade...
No tole mnenje ti spodbija velika večina VW-jevih forumov, kjer vsi jamrajo čez porabo in crkovanje teh motorjev. Pa cena popravil in samega vzdrževanja jih tudi malo je*e.Sajmon napisal/-a:Moje mnenje je, da so trenutno taboljši bencinski motorji VW-jevi TFSI, ...
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov