XV

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 01. Februar 2012, 22:08

no, tazga bi...sam tale je bencinar pomojem (5 prestav MT?). feltne so mi hude, samo ne pasejo na vsako barvo.
sapere aude

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 01. Februar 2012, 22:38

Zanimivo, na teh slikah mi je lepši kot na "uradnih" :-)
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba
Prispevki: 317
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 02. Februar 2012, 09:40

ijuvan napisal/-a:Zanimivo, na teh slikah mi je lepši kot na "uradnih" :-)
ja lej, kaj naj rečem drugega, kot to, da moraš pač znat subaruje slikat, ane:) hehe... drgač pa tkole: mt +reduktor je samo pri 1.6 mašini... 2.0 benz in dizl sta 6MT in pa bencinar je lahko tudi CVT.

registrirani imajo dve perla beli, dizlco i bencinarko obe 2.0... bo treba it probat. Feltne so hude in originalno že 17"... na prvi uč tudi teli stranski špegli dobro zzgledajo in so dovolj vliki za lepo preglednost za vozilo...
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)

Uporabniški avatar
zabrnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 954
Kraj: Lom pod Storžičem

Odgovor Avtor: zabrnek » 02. Februar 2012, 11:09

SubaruFreak: Ti ki si bol domač na IS, ali se kaj obetajo testne vožnje?

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma
Prispevki: 396

Odgovor Avtor: b.m » 02. Februar 2012, 13:21

Testne vožnje z XV so seveda že možne na IS.
Trenutno je na voljo bencinar 1.6, zelo kmalu bo 2.0 bencinar s CVT menjalnikom-strupeno oranžne barve :) in tudi dizel.

Danes sem imela reg. svoje impreza in sem se na hitro en krog zapeljala z XV - pelje se zakon, ergonomija mi odgovarja, je pa motor še zaspan - ga ne priganjajo, ker ima samo 800km, ampak se pozna 12 KM več naprem 1.5. Skratka, avto je super, ga je pa treba videt v živo.
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 02. Februar 2012, 14:01

hja pomojem se pripelješ tja in se s Francijem zmeniš za testno vožnjo, čist simpl:)
... strupeno oranžno... to morm pa videt, a jo že imajo ali jo še dobijo?
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 02. Februar 2012, 14:06

Ti odsvetujem ker jo znaš hitro pičt :lol:

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: b.m » 02. Februar 2012, 16:05

@subarufreak
b.m napisal/-a:..., zelo kmalu bo 2.0 bencinar s CVT menjalnikom-strupeno oranžne barve :) in tudi dizel.
Drugače pa, kot si rekel, poklicat francija :)

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 03. Februar 2012, 13:55

b.m napisal/-a:@subarufreak
b.m napisal/-a:..., zelo kmalu bo 2.0 bencinar s CVT menjalnikom-strupeno oranžne barve :) in tudi dizel.
Drugače pa, kot si rekel, poklicat francija :)
no pa še CVT:) sploh super, ker to mam tudi že en cajt namen sprobat:) ...

Uporabniški avatar
xyz1962
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: Žalec

Odgovor Avtor: xyz1962 » 04. Februar 2012, 10:04

Evo, nova stran se že prebuja. 24 črk so že naštudiral. Očitno jim dela preglavice še 3 šumnik Č, Š in Ž so že naštudiral.
Ko boste šli na probne vožnje bi prosil za malo več vtisov 1,6 bencin 5 prestav plus reduktor.
Hvala

j4ka
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 04. Februar 2012, 11:02

Pomojem boš najbolje videl, če greš sam na probo. Mislim pa, da tukaj vsi dost radi delimo vtise...

Tole je sicer bolj rekla/kazala, ampak v vseh tujih testih, ki sem jih prebral o XVju piše, da je 1.6 motor prešvoh za ta avto. Pa ne mislijo za divjanje, ampak za npr. varno prehitevanje, daljše klance... 2.0 bencin jim je bolj všeč. Jasno pa je, da je to treba videt in probat na lastni koži.
sapere aude

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: b.m » 04. Februar 2012, 12:21

Glede vožnje z 1.6 raje nisem več napisala - vsake oči imajo svojega malarja :) Tudi to, da je 1.6 vseeno prešvoh se še ne da zatrditi, ker ima šele dobrih 800km (zdej verjetno že več)
Imela sem imprezo 1.6 s 95KM, vozila 1.5 s 105KM in ta s 117KM definitivno ni tako švoh.
Sama vožnja z XV je fenomenalna, udobna -lepo pobira grbine, a avto ni premehak. Je res okreten, el.servo je (zame) zakon, ker volan ni premehek, stopalka za plin je ravnopravšnja (ne tako odurno mehka kot pri francozih...) pedal sklopke je pa "mehek" in nima prevelikega hoda :) ko sem se vsedla v mojo sem mislila, da je pedal zmrznu :))

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: b.m » 04. Februar 2012, 12:32

Ko berem svoj post, se mi zdi mal čudn napisan (ne vem kaj imam s to "mehkobo" -sem pisala v afektu) ampak se mi ga ne da popravljat :lol:

Uporabniški avatar
xyz1962
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: Žalec

Odgovor Avtor: xyz1962 » 04. Februar 2012, 12:58

Apsolutno se strinjam. da mora avto vsak sam sprobat in to tudi bom saj imam do konca leta še čas a bi vseeno rad čimveč vtisov. Sicer pa ne iščem neko moč, bi rekel, da sem se na stara leta začel malo šminkat. Ne delam več kot 10k letno in imam veliko kratkih relacij kjer se motor še dobro ne ogreje, zato diesel ne pride v poštev, avtoceste je zelo malo, zato iščem avto, ki je varen, pregleden, se malo višje sedi, je udoben, ima malo več tehnologije pa tudi takšnega, če sem malo nastopaški, ki ga nimajo vsi.
Po drugi strani bom pa avto imel verjetno 8 do 10 let, zato gledam stvari tudi z druge plati; 2,0; 110 KW; cena nad 30000 EUR, vse to ti lahko v 10 letih precej zagreni življenje. kajti za kasko, servise, cestni sklad itd. jim lahko v 10 letih zdevaš denarja za en lep avtomobilček.
Če bi pa imel denarja neomejeno, bi verjetno kupill Subaru - XV 2.0 D Exclusive in bi ga menjal vsake tri leta, po drugi strani pa spet ne gledam po Cliotih tako, da iščem neko zlato sredino, dobro kvaliteto za zmerno ceno.

j4ka
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 04. Februar 2012, 13:35

To so zelo legitimni razlogi, se strinjam da za opisano uporabo dizel ni najboljsa izbira, prav tako pa se nisem sprobal niti enega bencinarja (1.6 in 2.0), tako da govorim na pamet.

Vseeno v razmislek: udobje v vožnji po mojem niso samo udobni sedeži, vzmetenje, oprema. Udobje je tudi dovolj moči "na rezervi", se pravi, da voznik vedno ve, da ima dovolj zmogljiv avto za "mejne" situacije (prehitevanje, strmi klanci z naloženim avtom, dovolj moči in navora za vožnjo po AC ne da bi ventili po havbi plesali...) To govori vprid 2.0.

Glede stroškov je vse res, vendar je tukaj še izguba vrednosti vozila (koliko vrednosti izgubi posamezno vozilo z enim in drugim motorjem je sicer zaenkrat bolj ugibanje), poraba (1.6 je treba večkrat siliti v obrate v okoliščinah, ki sem jih opisal malo prej, kar zvišuje porabo). Tudi to govori vprid 2.0.

B.M., hvala za info, sliši se obetavno. Sicer nisem fan japonskih nastavitev pedal (kratki hodi, trda pedala...), pa bo za preživet najbrž. Vsekakor je avto v živo hud k pajk, treba se je pač še it zapeljat. Tud notranjost: ne vem, kaj po vseh revijah jamrajo o materialih, ki naj ne bi bili na nivoju. Občutek kvatlitete je definitivno zelo dober.

No, da ne bo narobe izpadlo, pišem, da se malo razvije debata, nikakor pa nikogar ne prepričujem v nič, temveč le pišem svoje mnenje. :-)
sapere aude

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov