Impreza Bugeye WRX SW

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Odgovor Avtor: axaQ4 » 07. November 2011, 17:55

Evo obljubljene slikce zmontiranih stevcev

Konzola pase samo kar dobro (preden sem se lotil brusit ko budala in vpasavat pa katastrofalno :) )
http://www.shrani.si/f/3H/DV/2EFDbs28/p1030094.jpg
http://www.shrani.si/f/2f/Er/GDb2t0c/p1030095.jpg

Eden od senzorjev katerega sem mogu preusmerit nekje izpod alternatorja, drugi se pa skriva globoko pod ICjem kakor sem ze omenil.

http://www.shrani.si/f/33/Yn/JrfmiFd/p1030098.jpg
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 22. Februar 2012, 19:56

Dobu igracko ! :)

Ecutek deltadash... vesel k farmojštr k vidi mladega dečka, ki se sklanja :shock: :7n

http://shrani.si/f/3z/Ci/bKa9hhc/p1030226.jpg

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 22. Februar 2012, 19:58

Glej da se ne boš v kšno smreko parkeru umes k boš na PC bulu :lol:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 23. Februar 2012, 08:44

beliblisk napisal/-a:Glej da se ne boš v kšno smreko parkeru umes k boš na PC bulu :lol:
Ti se hecaš ampak jst sm dejansko celo cesto zavzel ko sem iskal številke. Je treba kr pazt.

axaQ4: dobr si se odloču. Prek koga si pa naroču?

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 23. Februar 2012, 11:09

irCAR81 napisal/-a:
beliblisk napisal/-a:Glej da se ne boš v kšno smreko parkeru umes k boš na PC bulu :lol:
Ti se hecaš ampak jst sm dejansko celo cesto zavzel ko sem iskal številke. Je treba kr pazt.

axaQ4: dobr si se odloču. Prek koga si pa naroču?
Bom vklopu meglenke da me bo folk lazje videl opletet, ko bom brskal nastavitve predvziga :lol:

@ircar81:
Ma eden mi je ustimal preko scoobynet UK foruma.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 23. Februar 2012, 11:56

Tam ne boš kej dost naredi.

Bistveni stvari, dokler ni napake je:
1. data logging. Izbereš nekaj parametrov in si narediš loge pospeševanj v 3, 4, 5.... kar ti koristi čez čas ko kaj zamenjaš ali je kaj narobe
2. onroad dyno. Zmeriš konje in potem kasneje ko kaj predelaš primerjaš.

Drugače pa svetujem da si omisliš ecutek remap, bo dobil avto dodatno vrednost. .)

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 03. Marec 2012, 12:17

Evo cajt za bomboncke :) Avto pripravljam na remap 1x maja.

-Pletene lajtunge HEL
-RBF MOTUL zavorno olje DOT 4
-Kevlar sportske pakne ene relativno neznana fabrke angleske (nabavu v kr eni levi stacuni aztec performance)...forumi pravijo da so dobre kot kao "fast road" pakne.
-Ngk iridium svecke
-ena silikonska cev (mi je stara cisto naceta od objemke
-255l/h benz pumpa HRC (isto k walbro sam da je uporabljen boljsi lezaj notri, s tem je tisja pa ce cenejsa je za povrh)
-cosworth sportni filter (ne naoljan kot K&N itd..se ga menjava isto k obicajnega)...malo vecji pretok pri isti filtraciji
-hayward&scott cev do turbine brez predkatalizatorja...juhej 500rpm boljsi spool pa kaksnih 10 hp gor za male pare:)

http://shrani.si/f/T/Rj/43fmh38q/1.png

Pa mogoce dobim se zadnji prodrive wrsport lonec, ce se bo anglez blagovoljil dat na posto :)

Kar se tice masine pa bremz bo pa to to , kar sem si zamislil (po remapu seveda) pol mi pa ostane samo se zadnji debelejsi stabilizator (karavan ma tanjsega original) ter pac debelejse stangice do stabilizatorjev.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 03. Marec 2012, 13:16

Tele pakne niso nevemkaj, kljub temu da jih hvalijo... Mam iste.

Pred tem sem mel še ene bolj leve pakne + narezane diske, pa je bremzalo boljš. Ampak je tud škripalo za pop...it, zato sem jih menjal... :roll:

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 03. Marec 2012, 15:12

Ma za probat bojo glej. Ma meni je glavno da imajo malo vec zacetnega "ugriza" ter moci kot original. Ker to kar je zdej gor original ni nevem kaj bas (olje je tudi ze staro pa verjetno tudi vpliva na sam obcutek seveda).

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 03. Marec 2012, 22:42

Aztec performance ni neka leva firma;)
......kar se pa cviljenja tice je pa zakon :twisted:

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 08. Marec 2012, 14:20

A je kdo probal kdaj nižat te karavane in pa s katerimi fedri?

Sam bi rad avtomobil le malce znižal ter se znebil "viseče riti" vendar nočem kakšnih fedrov s prehudim spring rate-om ter da znižajo preveč.

Sam sem našel že pravilne vendar jebe valda...za homologacijo.

Swift springs direktno samo za wagonca, narejeni za original amortizerje, majhen drop (glih prav pa še viseče riti se znebi) in malo višji spring rate (udobje originala načeloma ostane) ter zadaj je progresiven
http://www.fastwrx.com/swiftsprings.html

A slucajno kdo ve za podobno rec, pa da se da homologirati pri nas? A za SPT performance fedre ,prodrive rabis homolomo?

Kaj pa fedri od STI? Verjetno bi bilo poterbno menjat ležaje (top hats) od amortizerjev in podobno ?

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Marec 2012, 14:24

Nimam pojma če pašejo ampak če boš rabil fedre od STI 2002 jih imam jaz v kleti in ti jih lahko prodam.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 08. Marec 2012, 14:50

Jaz sem karavana znižal z nastavljivimi amortizerji D2. Na prejšnjem pa sem uporabil H&R vzmeti za katere pa je tudi homologacija.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 08. Marec 2012, 14:58

Bom malo pobrskal glede STI fedrov, ce pasejo gor pa ce kej zniza, spring rate-e itd.

Jaz hocem ohranit original amortizerje, tako da morejo fedri ustrezati njim.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1130

Odgovor Avtor: Unikat » 08. Marec 2012, 17:40

Če hočeš poleg znižanja pridobiti še kaj na voznih lastnostih, potem ne dajaj trdih fedrov na serijske WRX amortizerje. Poleg tega da se avto ne bo peljal tako kot je treba, ti bodo še amortizerji prej ali slej spustili, odvisno kok trde fedre boš dal gor.

Obstaja cel kup vzmeti, ki paše tako na STi kot WRX. In če pogledaš kataloške številke, gre za enake fedre. Torej dejansko izdelujejo ene in iste fedre za oba modela, čeprav so konstante teh vzmeti vedno prirejene STijevim amortizerjem - torej so fedri vsaj tok trdi kot serijski od STi, pa že te so no go. In takšne fedre si najmanj želiš na WRX zmontirat.

Predlagam da nabaviš WRX specified fedre, to so EPIC, MachV, Swift in Prodrive (modri). Vse te vzmeti znižajo avto minimalno in dajo equal stance, tako nos ne gleda več v nebo in izniči se saggy butt efekt, konstante pa so prilagojene WRX amortizerjem.
Prodrive-ove najdt je sicer tako kot bi zadel na loteriji, ker jih ne delajo več, lahko pa kupiš MachV ki jih delajo po identični specifikaciji Prodrive vzmeti, le pod drugo znamko.

Sem bil pred leti v enaki situaciji kot ti zdele. Po več kot enem letu iskanja za Prodrive WRX vzmetmi, sem končno našel enega izmed zadnjih novih kompletov in jih vzel. TOP upgrade.
EJ257, FB25

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov