Tko zdej k se nam počasi ja počasi bliža zima in usi nadobudno pripravljamo svoje konjicke na sneg sm malo razmisljav o zamenjavi volana.
na to idejo sm pa prsu zato, ker se mi zdi ta originalen mal prevelik oz. neokretn, narodn. al sm pa jest premejhn?
oglavnm kako je kej z volani a je na kej posebi treba bit pozorn, pa ksni nasveti kaj kupt pa kje, pa ne spet ksn hud cenovn razrd!
volanski obroc za legija
Volani, ki se dobijo v trgovinah z dodatno opremo v glavnem pašejo na vsa vozila (razen dveh proizvajalcev, ki imata 5 vijakov za pritrditev namesto standardnih 6).
Sam volanski obroč ti ne pomaga kaj dosti, zato moraš najprej kupiti adapter, ki mora biti točno za tvoj model vozila. Ta zadeva stane nova okoli 6.000 SIT. Lahko ga narediš tudi sam ali bližnji mojster, rabi pa se star volan za tvoj model vozila.
Volani se razlikujejo po premeru (350mm - večinoma, 320mm in 300mm - bolj redki), po globini glave (tisti del kamor naleže volanski obroč na adapter) in po materialu (polivretan, les, usnje, plastika,...).
Cene se gibljejo za polivretanske nekje od 8.000 SIt do 15.000 SIT, usnjeni dobre kvalitete in renomiranih firm stanejo okoli 30.000 SIT. Rabljene usnene ali lesene starejšega datuma pa dobiš od 6.000 SIt do 15.000 SIt.
Sam volanski obroč ti ne pomaga kaj dosti, zato moraš najprej kupiti adapter, ki mora biti točno za tvoj model vozila. Ta zadeva stane nova okoli 6.000 SIT. Lahko ga narediš tudi sam ali bližnji mojster, rabi pa se star volan za tvoj model vozila.
Volani se razlikujejo po premeru (350mm - večinoma, 320mm in 300mm - bolj redki), po globini glave (tisti del kamor naleže volanski obroč na adapter) in po materialu (polivretan, les, usnje, plastika,...).
Cene se gibljejo za polivretanske nekje od 8.000 SIt do 15.000 SIT, usnjeni dobre kvalitete in renomiranih firm stanejo okoli 30.000 SIT. Rabljene usnene ali lesene starejšega datuma pa dobiš od 6.000 SIt do 15.000 SIt.
Jaz sem v starejši model Legacyja namontiral Momota:
http://www.subaru-slo.net/userpix/110_LegacyVolan_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/110_LegacyVolan_1.jpg
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov