ropotanje mrzlega motorja

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 03. Januar 2012, 22:38

Če ne uporabljaš 98 oktanskega goriva, poskusi še to.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

silvano
Novinec
Prispevki: 15

Odgovor Avtor: silvano » 03. Marec 2012, 00:30

Pozdravljeni.
Zanima me ali je gdo imel podoben primer da škripa v motorju :roll:
Imam imprezo 1.6. Že nekaj juter poslušam motor. Ko hladnega vžgem se sliši ko da škripajo jermeni, po približno petih minutah se pa sliši pok kot da vklopiš klimo in škripanje utihne. Jermeni mi ne škripajo,tudi klima se sama ne vklapla.
Kaj naj z temi črički :lol: ?
Z prostim ušesom se sliši nekje v bližini sesalne komore, ko si natakneš slušalke,potipaš motor pa ne slišiš nič. Motor teče izredno zdravo. A najbolj me skrbi tisti kratek pok.
Avto ima prevoženih 145-tišoč. Na sto tisoč bi pa naj bil narejen veliki servis.
Kaj menite o napaki, ali bi lahko nagajal kak španer na zobatem, ali vodna črpalka... siceer malo razmišlam tudi o ležaju na jermenici klima kompresorja, ker menim da druga kaj takega več skoraj da ni :shock: .
Če je slučajno gdo kaj takega upazil bi proso če napiše.....

Pa še to :lol: . Kar nekaj krat sem zasledil da gdo išče kakšne poceni dele za subaru. Odličen sevis je v Austriji Šentilj stari prehod potem še pa kake 3 km na desni strani.
Če nimajo na zalogi drugi dan je tam oziroma ko reče takrat dobiš in še na povrh veliko cenejši od Šerbineka v MB.
Ja zdaj pa dovol :lol: :shock: Lep pozdrav

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 03. Marec 2012, 19:26

Kateri letnik? Ima tudi 1.6 dvomasni vztrajnik?

D.

silvano
Novinec
Prispevki: 15

Odgovor Avtor: silvano » 04. Marec 2012, 19:03

Letnik imam 2000. Za vstrajnik nisem ziher mislim pa da je klasičen. Napako pa sem že odkril.
Pri men se je zvok črička prenašal po celem motorju.Tudi sam sem pomislil tudi na sklopko,vstrajnik,potisni... pa od tega ni bilo nič. Včeraj zvečer jaz poslušam pa se je čriček najbolj slišal nad kolektorji. Imel sem pa rahel občutek da se včasih sliši bol spredaj včasih bol zadaj. Slišal pa se je samo v prostem teku. Ker mi ni dalo miru sem si rekel zaj pa akcija z motorjem ven pa na mizo. In najdo sem zlobnega črička. Na moji imprezi je šel španer zobatega jermena in to tisti nazopčan ob vodni črpalki. In to je bilo že krepko hudo so že kuglice mankale. Če bi še malo vozo ali pa malo bol sturiro bi verjetno naredlo BUM.
Včasih tudi mali črički niso nedolžni. :lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov