Sedeži in ventili

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
simonxy
Uporabnik foruma
Prispevki: 21

Sedeži in ventili

Odgovor Avtor: simonxy » 25. Maj 2012, 13:54

Dober dan,

ima dva vprašanja glede foresterja.
Novi modeli (2011 naprej) imajo neke spremembe na ventilih:

Subaru’s active valve control is also employed on the intake cams and a new intake manifold is designed to improve airflow and aid torque delivery.

http://www.autoguide.com/manufacturer/s ... -1485.html

Starejši modeli vem, da so bili zelo prikladni na plin, za novejše pa ne vem, baje da ni več priporočljivo?
Sem pa prisiljen kupiti bencinarja, ker dizel motorji nimajo avtomatikov.

Druga zadeva. Ljudje se pri foresterjih (poleg 4 prestav) najbolj pritožujejo nad sedeži - naj bi bili neudobni, predvsem pri dolgih vožnjah jih začne boleti hrbet:

http://www.autoweek.com/article/2011021 ... /110219887
(komentarji spodaj so zanimivi)

Kako se pa vam zdi?

Hvala.

kiki
Uporabnik foruma
Prispevki: 387
Kraj: kranj

Odgovor Avtor: kiki » 25. Maj 2012, 15:58

jest sem imel foresterja 2004, ki je bil že nov predelan na plin, pa je imel 225000, pa ni bilo nobenih problemov, a je bil redno servisiran
lp kiki
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 25. Maj 2012, 20:25

Pri novejših modelih s plinsko instalacijo je baje problem ob nastavitvi ventilov, ker je potrebno ven vzeti motor - s tem pa precej višji stroški nastavitve.
Zakaj ravno avtomatik (fizična omejitev ? ).
Od kje ti podatek, da ima forester samo 4 prestave ? A si to mislil na avtomatika ?
Tudi trditev o sedežih vsaj za moje izkušnje ne drži niti približno. Sedeži so b.p.
Forester diesel

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 25. Maj 2012, 22:35

Simonxy; jaz mislim, da zate ni znamka Subaru. Bolje je, da si kupiš Mercedesa, VW ali BMW, ker imajo verjetno boljše sedeže in pa dizle imajo avtomatike!!!!!!!!!!!!!!! Pa brez zamere.

Uporabniški avatar
Perezvon
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Re: Sedeži in ventili

Odgovor Avtor: Perezvon » 25. Maj 2012, 22:55

simonxy napisal/-a:Dober dan,

Starejši modeli vem, da so bili zelo prikladni na plin, za novejše pa ne vem, baje da ni več priporočljivo?

Druga zadeva. Ljudje se pri foresterjih (poleg 4 prestav) najbolj pritožujejo nad sedeži - naj bi bili neudobni, predvsem pri dolgih vožnjah jih začne boleti hrbet:

Kako se pa vam zdi?

Hvala.
Glede plina: Na uradnem servisu (Interservice) odsvetujejo, ker je bilo z novejšimi motorji DOHC veliko problemov z vožnjo na plin. So tudi sami predelovali, pa so nehali ravno zaradi pogostih problemov. Ventili, ležišča, žretje olja, O2 senzorji, tesnila glave....Poglej na wwwhonestjohn.co.uk

Glede sedežev:
Po mojem mnenju so Foresterjevi sedeži mnogo bolj udobni kot od BMW X3 ali Mercedes C ali Honda CR-V. V novem Foresterju sem peljal cca 9 ur z nekaj minutnimi postanki brez kakršnih koli bolečin v hrbtenici - za razliko od vožnje z BMW, Mercedesom ali s Hondo CR-V.
lp

simonxy
Uporabnik foruma
Prispevki: 21

Odgovor Avtor: simonxy » 28. Maj 2012, 15:04

Mogoče kdo ve, od katerega letnika naprej so problematični za predelavo na plin?
So to samo foresterji problematični ali tudi outbacki?

Hvala za vaše odgovore.

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 28. Maj 2012, 20:54

Predlagal bi ti, da se pozanimaš kar na subaru servisu. Na IS boš zagotovo dobil korektno informacijo o možnih zapletih.

Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG

Uporabniški avatar
gomro
Novinec
Prispevki: 14
Kraj: Lj

Re: Sedeži in ventili

Odgovor Avtor: gomro » 29. Maj 2012, 10:49

ej simonxy, a še zmeri nisi kupu dizla? pa ti se hecaš.
na plin nekaterim pač gre, ampak servis ti bo predelavo odsvetoval zaradi
kompliciranega vzdrževanja. ta o zicih je sicer bosa, ne vem kje si to pobral;
drugače pa: subaru rules ali pač ne, odloči se :twisted:
blind books - poetry wagon

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Re:

Odgovor Avtor: subi92 » 29. Maj 2012, 11:02

simonxy napisal/-a:Mogoče kdo ve, od katerega letnika naprej so problematični za predelavo na plin?
So to samo foresterji problematični ali tudi outbacki?

Hvala za vaše odgovore.
Nevem zagotovo ampak tile naviti motorji 2.0 od legacyja in forija ki imajo 157konjev+ in DOHC motor imajo drago vzdrževanje okrog ventilov, prav tako vsi Turbo motorji če imajo plin in posledično po krajšem času zaprte ventile. Mislim da 2.5 motorji imajo vsi od 99+ nastavljive ventile in motor ne rabi iti ven zaradi nastavljanja. Naj me kdo popravi če temu ni tako.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov