Outback Automatik

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma
Prispevki: 104

Re: Outback Automatik

Odgovor Avtor: Karl » 19. Junij 2012, 10:25

Malce pozen...upam, da ne prepozen odgovor.
Naprava Prins...vgrajena na uradnem Prins-ovem servisu na Dobu pri Domžalah. Mazanje ventilov je del naprave, samo posodico s tekočino je potrebno vsakih 5000 - 6000 km zamenjati (pri vožnji izključno na LPG).

Glede vseh prigod z ventili sem naredil naslednji zaključek: tankam oba tanka hkrati in tako naredim 900+ km. LPG uporabljam v mestni vožnji, na avtocesti pa vozim na bencin. Načrtujem, da bo s takim načinom vožnje interval nastavljanja ventilov med 70.000 in 80.000 km.
Avto teče mirno, tiho, ne troši olja.
Avtomatski menjalnik ni poskočen in ne pomaga pri doseganju "športnih" rezultatov. Ne vem koliko rabim od 0-100, vem pa, da svoj rezultat lahko ponovim v vsakem križišču. Kar pri ročnih ni ravno tako, saj tam veliko stvari vpliva (predvsem znanje in spretnost voznika). Lahko ti povem samo to, da od 80 - 120 km/h (vmes menjava iz 2 v 3 prestavo) potrebujem manj kot 4,5 sek.
Na avtocesti vozim vedno po omejitvah, kako pa drugače :)
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."

Uporabniški avatar
Perezvon
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Odgovor Avtor: Perezvon » 19. Junij 2012, 23:44

Karl napisal/-a:Malce pozen...upam, da ne prepozen odgovor.
Glede vseh prigod z ventili sem naredil naslednji zaključek: tankam oba tanka hkrati in tako naredim 900+ km. LPG uporabljam v mestni vožnji, na avtocesti pa vozim na bencin. Načrtujem, da bo s takim načinom vožnje interval nastavljanja ventilov med 70.000 in 80.000 km.
Hvala za te informacije! Jaz tudi po avtocesti skoraj vedno vozim na bencin, je pa res, da v glavnem vozim po mestu in regionalkah, kjer se plin zelo obnese - porabi samo cca 0,5 L več kot bencina.
Naredil sem že cca 100.000 km s plinom in vmes 2x dal nastaviti ventile - prvič je bila potrebna korekcija precejšnja, drugič mnogo manjša, imam pa Hondo civic VTEC, ki ima tudi zelo mehke ventile in njihova ležišča.
LP

Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma
Prispevki: 104

Odgovor Avtor: Karl » 20. Junij 2012, 08:27

Zdaj bi te pa jaz nekaj vprašal: So ti pri nastavljanju ventilov vzeli motor ven?
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."

Uporabniški avatar
Perezvon
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Odgovor Avtor: Perezvon » 20. Junij 2012, 23:56

Karl napisal/-a:Zdaj bi te pa jaz nekaj vprašal: So ti pri nastavljanju ventilov vzeli motor ven?
Ne. Ni treba (prečno nameščen motor, lahek dostop do glave). Vseeno pa strošek ni povsem zanemarljiv - mislim, da je bil dodatni izdatek nekje 150 - 200 evrov, kar je pa še vedno vsaj 2-3x manj kot pri jemanju motorja ven, kjer pod 500-600 evrov težko prideš skozi, posebej na pooblaščenem servisu :twisted:
No tudi pri subarujevih 2.0 NA 92kW in 2.5 121kW NA ni treba motorja ven jemati. Pri turbo motorjih, pri H6 in pri novih 2.0 (116 in 110 kW) NA motorjih pa je treba.LP

Uporabniški avatar
Jaka86
Uporabnik foruma
Prispevki: 23
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: Jaka86 » 23. September 2015, 08:44

Zdravo,
gledal sem outbacka 2.5 l2006 avtomatik . Avto kot lučka karoserija skoraj brez napake, motor suh nikjer sledi olja... Vžge brez problema pelje se normalno prestavlja tako kot se za avtomatika spodobi. Motor se je segrel na delavno temp. Vse normalno.

Ce se ne motim se olje v menjalniku kontrolira med tem ko motor lavfa in prestavna ročica mora biti v nevtralnem položaju.
Preverim, olje na koncu merilne paličice. Po tem ko sem ugasnil motor se je nivo olja dvignil na minimum..
Probal sem tudi če avto obstane na klancu ko je v Drive položaju, vse ok.

Prevoženih ima 200k, servisna knjiga potrjena ampak nikjer nič ne piše o menjavi atf olja in filtra.
Kaj storiti? Kupit al pustit ?
Outback 2.5 2006 :thup & Niva 1.7i 1999 :rock

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 23. September 2015, 09:18

Če je taka lučka kot praviš, samo kupi. Olja boš že pomenjal.

Nivo olja pri avtomatiku v menjalniku je malce težje kontrolirati. Jaz sem nalil toliko kot je pisalo v tovarniških navodilih.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 23. September 2015, 10:28

A je to srebrni z Viča?

Uporabniški avatar
Jaka86
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Jaka86 » 23. September 2015, 10:41

Ja srebrni z Vič-a. Poznaš?

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 23. September 2015, 11:46

Gledat sem ga šel in (pre)malo zapeljat. Predel je lepo. Tudi ohranjen kar lepo, usnje mi ni všeč. Zmotil me je pa prednji odbijač, ki je pod obema lučema rahlo štrlel ven. Prodajalčev izgovor, da je to normalno, ker je to od sonca, mi je dal mislit... :mrgreen: Pa računati moraš, da ga čaka servis za 200000 km.

Uporabniški avatar
Jaka86
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Jaka86 » 23. September 2015, 15:07

Ja tudi mene je to zmotilo ker ga nimaš kje pritisnit, da vidiš kako se obnaša pri večjih hitrostih.
Na grobo rečeno kolk bi me to približno stalo veliki servis ?

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 23. September 2015, 15:12

ja pri meni tud štril odbijač pod lučmi malo ven...

mogoče je pa res sonce... sijalo v oči nekomu, ko ga je pritisnil nekam... hehe...

Pa dobr, mene take stvari ne motijo tok, saj če je dobro porihtan, zakaj pa ne. Malo je avtov k so nedolžni.

Me pa zanima, tale test v Drive, če ostane v klancu. Zanc sva s punco neki testirala, ker je tud mene zanimal, če stoji v klancu, in v blagem je res stal, na strmem je pa lezel nazaj... a bi moral stat?

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 23. September 2015, 15:34

msenjur napisal/-a:Me pa zanima, tale test v Drive, če ostane v klancu. Zanc sva s punco neki testirala, ker je tud mene zanimal, če stoji v klancu, in v blagem je res stal, na strmem je pa lezel nazaj... a bi moral stat?

Hillholder se da nastaviti koliko ti drži.
hh_adjust.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Uporabniški avatar
Jaka86
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Jaka86 » 23. September 2015, 18:48

Po mojih podatkih bi moral stat. Vem da sm na jeep Grand cherokee in na Mercedesu isto napravil test in je avto obstal.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov