Barvanje Notranjosti Luči

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Re: Barvanje Notranjosti Luči

Odgovor Avtor: gorazd0 » 24. Julij 2012, 00:27

Po mojih izkušnjah (sicer ne z lučmi ampak s plastiko) je najboj pomembna priprava podlage; niti ni potrebno pošmerglad do živega itd... predvsem je potrebno podlago razmastit (recimo izopropanol cca 3 eur liter - ne šparat, al pa magar CEt + topla voda); seveda lahko prej malo pošmirglamo a resnične potrebe po tem ni.

Sledi najpomembnejši - primer (plastika, kovina,..) - nanaša se v tankih slojih, ni nobene potrebe, da pokrijemo površino v prvem prehodu; jo bomo pa v tretjem... vsakič sušimo na zraku en dan.
Ker se med pršenjem barve na površino prijema že strjena barva (prah) je pomembno čiščenje površine med samimi nanosi - "rokami" - sloji. Jaz sem kar pral pod vodo + cet (za posodo) oz. alkohol.. da sem odstranil "barvo", ki se je prijela površine a se je posušila že v zraku (torej "prah").

Po primerjiu nanesemo barvo, spet večih slojih, sledi (po potrebi) lak,... a gre vse po istem principu (več rok - tudi 3, 4,.. po potrebi,.. tanki sloji itd...).

Tako pobarvana plastika po 5ih letih dnevne uporabe ne kaže znakov uporabe (beri - je kot prvi dan).
Fiat.
Brez panike.

matjazbratina
Uporabnik foruma
Prispevki: 36

Odgovor Avtor: matjazbratina » 24. Julij 2012, 20:40

točno tako,.. le da so mene naučili da pri primerju za plastiko ni priporočljivo čakati več časa, v naši delavnici imamo mojstra za lakirat (avte, les, mdf,...) in je rekel da on nanese primer v cca4-6 rok dokler se vpija v plastiko,.. ter nato dokler je še lepljiv na otip nanese temelj( sam sem kot ti ,.. počakal več ur da se je posušil)
pa se opravičujem če se komu zdi da "modrujem! ! no hard filings;)

enej_46
Uporabnik foruma
Prispevki: 25

Odgovor Avtor: enej_46 » 31. Avgust 2012, 23:45

Razdrl že malo morje luči tako plastičnih kot steklenih, največkrat zaradi poliranja stekel/plastike ter čiščenja. Vedno uporabljam industrijski fen, nikoli nobenega problema. V pečici lahko hitro deformiraš sprednjo stran, s fenom pa če gre kaj narobe je samo rob, kateri ne vpliva na svetilnost.
Ko sem barval sem samo zmatiral krom in lepo našprical ene 5 tankih slojev barve in se drži, saj itak ni izpostavljeno nobenim direktnim vplivom razen temperaturi od žarnic ali sonca.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov