Forester MY2009 - vtisi

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
Viks
Novinec
Prispevki: 10

Odgovor Avtor: Viks » 24. Marec 2011, 21:45

mesecnik napisal/-a:Kar je razlik v paketih opreme, je pa stvar dogovora med tovarno in uvoznikom, t.i. deželna oprema.
se kar strinjam. Je pa pogajalski položaj posameznih uvoznikov verjetno zelo odvisen od njihove teže in trga, ki ga pokrivajo. Zna biti, Japonci prodajo več avtov v Pekingu kot pa v Italiji in Sloveniji skupaj...

Ko sem že pri besedi, katere zimske gume bi priporočili za foresterja MY2009, 16 palcev, standardne dimenzije?

jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: jezdec » 25. Marec 2011, 08:22

http://www.avtoin.com/novica/2070/Goody ... pnevmatika

Odlična pnevmatika....sedaj sem jih imel tretjo zimo in so svoje delo ves čas opravljale več kot odlično...PRIPOROČAM!

forifan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29

Odgovor Avtor: forifan » 11. Avgust 2011, 11:41

Po enem mesecu druženja z MY2009 (l. 2010) diesel moje opazke/pripombe:
- takoj na začetku sem opazil, da se vzratna ogledala pri AC hitrosih tresejo... takrat me je motilo, sedaj ne več
- poraba po BC je cca 6.2km/h (do sedaj le Petrol), realna (izračunana) dobra pol litra večja
- motor v prostem teku sem ter tja strese in spreminja zvok (zanimivo?!)
- motor je dokaj tih, ko pride v območje 2100-2500 obratov začne tuliti; neodvisno od prestave torej od hitrosti, mora pa biti motor obremenjen (ne po klancu navzdol)... to me še najbolj moti... ima še kdo take izkušnje? Fori je std. le namesto platične zaščite motorja ima ALU
- izolacija bi lahko bila boljša, če tega zgoraj ne bi bilo, me ne bi motilo

LP

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 11. Avgust 2011, 13:22

glede druge alineje tole:

http://www.youtube.com/watch?v=QtPV6sCKEps

glede ostalih stvari pa hvala za input. :-)
sapere aude

forifan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: forifan » 11. Avgust 2011, 13:35

Hvala za video. Tega se nisem videl.
O tem me je že jezdec informiral, le nisem vedel, da to traja kakšno minuto. Škoda, ker ni kakšnega indikatorja za to.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 15. Avgust 2011, 15:33

Viks napisal/-a: Ko sem že pri besedi, katere zimske gume bi priporočili za foresterja MY2009, 16 palcev, standardne dimenzije?
Continental Cross Contact Winter

Uporabniški avatar
Viks
Novinec
Prispevki: 10

Odgovor Avtor: Viks » 24. Avgust 2011, 22:50

Continental Cross Contact Winter
Continental in pa Dunlop WS 3D sta moja favorita. Autobild jih zelo priporoča (http://www.autobild.de/artikel/winterre ... 71590.html)

Ima morda kdo kakšne (dobre&slabe) izkušnje s celoletnimi gumami?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Avgust 2011, 07:43

Za na foresterja so odlične celoletne gume yokohama geolandar ATS (all terrain + snow).
Meni so se na foresterju obnesle pozimi odlično tako po zasneženih cestah, kot po celem snegu. Tudi ustavljanje na zasneženi cesti ni problem. Imajo malo manj lamel kot zimske gume, vendar so te lamele daljše in imajo neke zobčke v lamelah (bolj ko je guma znucana, bolj ven gledajo, da grabijo) tako da pozimi ni res nobenega problema.
Na enem avstralskem 4x4 forumu jih je en uporabnik pohvalil, da po 50.000 kilometrih držijo enako kot prvi dan. Jaz lahko potrdim, da po 35.000km res dobro drži guma na vsakem terenu. Jih priporočam za na foresterje, ker so res dobre gume, pa ker so celoletne ni menjave in dodatnih stroškov.

Edina slabost teh gum je da po veliko prevoženih kilometrih (30.000) ratajo glasne.

Še vedno pa je potrebno zaradi obrabe na 4x4 vozilih rotirat gume vsaj na 10.000km, kar pomeni, če tega seveda ne narediš sam, obisk vulkanizerja.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
barnes
Uporabnik foruma
Prispevki: 61

Odgovor Avtor: barnes » 13. Oktober 2011, 11:02

Pred enim mesecem nabavil Yokohamo Geolander A/T in sem za enkrat zelo zadovoljen, nova guma ni glasna, poraba ostala ista kar se terenske vožnje tiče pa pohvalno (tud Chuk Noris me ne ustavi).

LP

forifan
Uporabnik foruma

Re: Forester MY2009 - vtisi

Odgovor Avtor: forifan » 17. September 2012, 13:22

Vtisi/izkusnje po dobrem letu lastnistva Forester Diesel (MY10):
- nic se ne vozi tako dobro kot Subaru (od SUV peljal X1, Q3, Tiguan)!
- nic ne rjavi tako hitro kot Subaru - govorim o izpusnem sistemu (se kaksno leto ali dva pa bo treba menjat izpusni sistem - ni le povrsinska rja)
- ko je motor mrzel ga je grozno poslusat in pospesevati, tudi menjanje nazaj 1. prestavo zna biti manjsi podvig
- "elasticnost" motorja je super (v rangu primerljivega BMW diesla), VW/Audi sta malce slabsa (govorim o 103kW razlicici)
- avtomatsko klimo/gretje bi bilo potrebno malce dodelati (prevec je binarna; ali puha zelo vroce, ali pa ne greje) - resitev je AUTO mode; drugi lastnik Foresterja opazi celo razliko med zavijanjem v levo/desno
- kvalitega zvocnikov/radia je podpovprecna
- glasnost (veter!) nad 120km/h
- zelo zelo dragi originalni rezervni deli (jasno filter lahko OEM gor das, ampak kaksen vitalen del motorja/karoserije pa ne)
- prevec body-roll-a (zadnji sway-bar je presibek)
- AWD pogon/motor spica, ostalo pod povprecjem
- Subaru kvaliteta izpred let, se priblizuje povprecju; pomoje ga resuje le to, da je kolicina elektronike na minimumu

Toliko za letos :)

forifan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: forifan » 17. September 2012, 17:14

Če bo to bral kakšen ne-lastnik Foresterja, bom napisal še naslednje:
- prostornost/uporabnost Foresterja je njegova ena boljših odlik

jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: jezdec » 19. September 2012, 16:08

Po prevoženih dobrih 100K km bi na post "forifan-na" dodal še naslednja opažanja:
- kar se tiče mašine in AWD zaenkrat brez pripomb
- tudi vožnja je zelo solidna, čeprav voznik hitro spozna, da je forester bolj doma na zavitih gorskih cestah kot na avtocestah in v mestih
- materiali in kvaliteta vgradnje le teh je (predvsem v notranjosti vozila) PORAZNA....vse škripa
- v zimskem času je forster diesel "drug avto"...še posebej dokler se ornk ne segreje...je voznika kar malo strah...
- slaba kvaliteta se kaže tudi na funkcionalnih delih...vezi stabilizatorja, ležaji koles, izpušni sistem, zavorni diski,...
- izredno slaba izolacija potniške kabine oziroma je sploh ni, tako da slišiš vse....
- izredno...kar nerazumno dragi rezervni deli....
- slaba servisna mreža Subarujev...pravzaprav je v Slo samo eden, ki se dejansko spozna na novejše Subaruje, in na žalost je ta precej mogočen in drag....??
- Velika slabost je tudi, da Subaru Slo spada pod Subaru Italija...nemci se tovrstnih stvari namreč lotijo resneje....

Skratka če povzamem, je SUBARU samo še senca tega kar je nekoč bil, z izjemo cene...ta je ŠE VEDNO NA NIVOJU...??!!

Tako da...vsem morebitnim interesentom za novega Subaruja....ORNK PREMISLIT....ZA TAK DENAR SE ŽE MARSIKAJ DOBI....!!

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 19. September 2012, 21:58

Saj v bistvu je pri vseh znamkah tako, da so novejši avtomobili slabši kot starejši modeli. Ob začetku krize so tudi spoznali, da je treba avto narediti za največ 6 let in ne za večno kot recimo stari Legacyji ali Hrošči.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617

Odgovor Avtor: gorazd0 » 19. September 2012, 23:14

V mnogih postavkah se strinjam; morda še najbolj z zadnjim stavkom.

Ko sva z Markyjem letos maja sedela obiskala Subarujevo tovarno v Indiani, sva sedela v novem Outbacku; kontrole za klimo so šklepetale že nove, predalčki (pijača, očala pod stropom) so se čudno odpirali itd., plastika je katastrofalna;
Leone je bil tank, Legacy 1 malo manj, dvojka je bila regenaracija prvega, potem je pa šlo samo še navzdol.

Na žalost cene ne sledijo tega. In zato se strinjam tudi z zadnjim stavkom.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 19. September 2012, 23:27

Eh, plastika v notranjosti je katastrofa tud pri tastarih. Edina razlika je da tam to nobenga ni motilo... :lol:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov