Forester MY2009 - vtisi

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Re: Forester MY2009 - vtisi

Odgovor Avtor: kamsedlo » 20. September 2012, 12:50

Ko sem prebral zgornji Jezdečev članek, sta me zbodli predvsem dve trditvi :
- Izredno slaba izolacija pot. kabine in to, da v notranjosti vse škripa
Sam imam sicer šele 20.000 prev.km ( MY 2011 ), vendar je za moj okus izolacija pot.kab. povsem v redu.
Motor se praktično ne sliši. Večina sopotnikov običajno komentira, da ne morejo verjet, da je diesel lahko tako tih.
Kar se pa škripanja tiče - edino ko je mraz, se v kotu armature pojavi čriček, o kakšnem drugačnem škripanju oz. ropotu pa zaenkrat ni govora.
Moti nekoliko to, da pozimi motor rabi kar nekaj časa, da se ogreje na del. temperaturo.
Kar se pa tiče cen rez. delov in novih vozi, se pa absolutno strinjam z Jezdecem.
Tko, da tisti, ki se ogrevate za Subaru diesel - kar korajžno, vam ne bo žal. :)
Forester diesel

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 20. September 2012, 14:51

Tudi kolega ima tazadnjo generacijo Forija, dizel, redno ga uporablja tudi na neAsfaltu, in je z avtom zelo zadovoljen. Sem naredil z njim par sto km in za moje pojme je spodobno izoliran, čričkov nisem opazil, poraba tudi malo pod 6 na relacije. Edino površinska (ja, nič globjega) rja na auspuhu malo moti z estetskega vidika. Je pa avto uvožen iz Nemčije.

Za moj okus je sicer na tazadnjem Foriju zgrešeno vse pomembno razen motorja, samo ob tem kar opažam, se samo vprašam: "Kaj več bi pa še rad, povprečni uporabnik naših kolovozov?" Sploh ob cenah malo rabljenih (iz uvoza).
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: jezdec » 20. September 2012, 16:40

"kamsedlo"...kako z veseljem bi se pridružil tvoji hvali Subaruja...toda na žalost...ne gre....no pa počakajmo kakšnih 50K km in potem zopet rečemo kakšno na to temo.
"vrecha"..smatram, da je subaru tvojega kolega tudi še precej nov, saj rja na auspuhu ni niti približno površinska....razen, če so novejši subaruji bistveno boljši od MY08...tudi to je možno....

pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 20. September 2012, 17:12

Mislim, da je letnik 09.
Bom poizkusil lastnika nahecat, da napiše še svoje izkušnje in opažanja tu gor.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

forifan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29

Odgovor Avtor: forifan » 20. September 2012, 20:34

Bodite pozorni na spoje med cevmi - tam ne gre vec za povrsinsko rjo (MY10) in le ze kar ocitno krusi.

Kar se tice izolacije: V vratih izolacije prakticno ni. Enako velja za prtljazni prostor in streho (veliko bolj ocitno, ce imas "stresno okno"). Le tla so nekje malce izolirana ter "pozarni zid" (kabina - motor).

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 21. September 2012, 07:33

No ja saj pri tastarih ni bilo nič kaj drugače tako,da ne vem kaj jamrate :?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 21. September 2012, 09:10

Tastarih mogoče vozili niso.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: kamsedlo » 21. September 2012, 09:33

Thomas22 napisal/-a:Tastarih mogoče vozili niso.
Točno tako. Tudi jaz sem eden izmed njih.
Sem pa vozu marsikaj druzga ( opel, vw, mazda,toyota,itd ), pa lohk sam rečem - kapo dol pred Subarujem (vsaj zaenkrat ). ;-)
Forester diesel

forifan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29

Odgovor Avtor: forifan » 21. September 2012, 10:19

Torej, praviš/-te, da je Subaru avto na nivoju izpred 10let, le kvaliteta/zanesljivost/vzdržljivost je nazadovala na nivo trenutnega povprečja?

Malo zrelosti prosim. Stari Subaruji so res tanki, ampak... če bi ti imel sedaj denar in bi moral zamenjati avto, ali bi sel kupiti novega/novejšega Subaruja? Vtisi, ki jih podajamo, so izkušnje z MY2009+ Foresterjem in pomoč bodočim lastnikom (tudi vam, ki sedaj uživate s starejšimi). In to pri km, ki jim imamo (pri 45k sem imel tudi jaz manj čričkov... in veliko stvari tudi sam popravim/izboljšam, torej kikse jih je Subaru naredil oz. se jim ni posvetil).

Uporabniški avatar
COFFE RACER
Član Subaru kluba
Prispevki: 191
Kraj: CELJE

Odgovor Avtor: COFFE RACER » 21. September 2012, 10:43

kamsedlo napisal/-a:
Thomas22 napisal/-a:Tastarih mogoče vozili niso.
Točno tako. Tudi jaz sem eden izmed njih.
Sem pa vozu marsikaj druzga ( opel, vw, mazda,toyota,itd ), pa lohk sam rečem - kapo dol pred Subarujem (vsaj zaenkrat ). ;-)

Ce je zate znamka vozila in kakovost tisto kar si zgoraj navedel,potem ti še nisi nič vozil..oprosti samo ne morem prenesti da klobas neumnosti..prvo probaj kaksno preimum znamko potem te bom vprasal glede kakovosti. :w .

Npr..probaj wv golfa in probaj bmw serije 1...poglej bmw 1 po 5letih in poglej golfa..

Pa da te ze vnaprej opozorim preden se vzges,da sem jaz osebno lastil novega q7,veliko mercedesov in bmw..kot tudi integre prelude gti-je in ostalo jajce(mladost ludost) :lol: ....

Subaru je zame extra stroj..sedaj bo spet nakup :o :cool: ...samo glede voznje in prvinskega obcutka...glede kvalitete in rjavenja pa ne bom zgubljaj besed..

Kamsedlo ce si pa tapravi dedec pa grema na kavo,imam pravi avto za tvojga forija-torej konkurent bo x3 2.0d naredila boma test glede kvalitete..ocenjevala boma šum,podvozje,rjavenje in ostalo kramo!!!

In x3 je starejsi kot tvoj da se ne bos zgovarjal!! :D

Pa ne vzemat to kot zalitev!!!!! ;)
Imam muda od labuda.....:P

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: kamsedlo » 21. September 2012, 14:50

Coffe Racer - jaz sem samo primerjal kvaliteto Subaruja z znamkami (ki sem jih navedel in ki sem jih vozil ) in so nekje v tem cenovnem razredu, nikakor pa Subarujev ne morem in želim primerjati s premijskimi avti.
Ne sežem tako visoko, tako da nimam nikakršnih izkušenj in mnenj o njih.
Primerjava kvalitete s tvojim BMW me sploh ne zanima - verjamem, da je kvalitetnejši; zame in za moje potrebe pa je Subaru dovolj dober in kvaliteten, zato ga bom še naprej hvalu.
Za kawo sem pa zmeraj.
Tvojga prispevka niti slučajno nisem uzel kot "žalitev ".
Saj zato pa je forum, da se mal krešejo mnenja. :-D
Forester diesel

Uporabniški avatar
COFFE RACER
Član Subaru kluba
Prispevki: 191
Kraj: CELJE

Odgovor Avtor: COFFE RACER » 21. September 2012, 15:27

Evo posteno napisano,to mi je vsec...sam kaj k je pa enkrat ircar reku da k prodas subija ze gledas za drugim.. :th mater me jezi to!!! :D :D
Imam muda od labuda.....:P

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 22. September 2012, 00:57

Skranji čas da posodobiš avatarja, Cofee :-P

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 23. September 2012, 12:04

KofiR, vsa ta jajca, ki si jih ti vozil, se dobesedno skrijejo za tem, kar Kamsedlo vozi poleg foresterja. :-)

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 24. September 2012, 06:41

Sam to pa res,tega pa lahko goniš skoz :cr
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Odgovori

Kdo je na strani