Outback 2004...ugašanje motorja
Outback 2004...ugašanje motorja
Zdravo fantje,
pred kratkim sem si omislil Outbacka l.2004...krasna zadeva, imam pa eno težavo.
Občasno..5x v 3 mesecih mi je enostavno avto ugasnil, ko sem ustavil pred semaforjem, križiščem..kje je lahko problem? Drugače avto dela brezhibno. Poleg tega mi je na 5000km porabil 8dc olja? Prejšnja dva legacija, ki sem jih vozil 10 let, praktično nista pila olja. Sem pa slišal , da ga subaruji porabijo malo več, zato ne zganjam panike.
Vaše mnejne?
Hvala
pred kratkim sem si omislil Outbacka l.2004...krasna zadeva, imam pa eno težavo.
Občasno..5x v 3 mesecih mi je enostavno avto ugasnil, ko sem ustavil pred semaforjem, križiščem..kje je lahko problem? Drugače avto dela brezhibno. Poleg tega mi je na 5000km porabil 8dc olja? Prejšnja dva legacija, ki sem jih vozil 10 let, praktično nista pila olja. Sem pa slišal , da ga subaruji porabijo malo več, zato ne zganjam panike.
Vaše mnejne?
Hvala
M.
Re: Outback 2004...ugašanje motorja
Tista komora pri TPSju je zapacana s sajami; malo carburetor cleanerja, pa bo kot nova.
Opcija 2 je da je kakšna vakuum cevka počena (preglej).
Glede olja - koliko km ima avto? 8 deci na 5000 ni malo; meni je pil pri 200.000 2.5 pil liter na jurja in sem menjal obročke in teflone; je pa res, da sem od Munchna do Lj vozil po treh cilindrih;
od menjave naprej, pa do prodaje ni spil niti kaplje;
Glede olja - koliko km ima avto? 8 deci na 5000 ni malo; meni je pil pri 200.000 2.5 pil liter na jurja in sem menjal obročke in teflone; je pa res, da sem od Munchna do Lj vozil po treh cilindrih;
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
ti slučajo ugaša ko je mrzel?meni je to impreza delala,pa sem dal nastavit ventile pa je pol nehalo.
Subaru Impreza RS
Hvala za odgovor...nisem ravno ekspert v mehaniki, tko da bom tole posredoval mehaniku.gorazd0 napisal/-a:Tista komora pri TPSju je zapacana s sajami; malo carburetor cleanerja, pa bo kot nova.
Glede olja - koliko km ima avto? 8 deci na 5000 ni malo; meni je pil pri 200.000 2.5 pil liter na jurja in sem menjal obročke in teflone; je pa res, da sem od Munchna do Lj vozil po treh cilindrih;![]()
Avto ma 178000km...glede na obrabo volana, stopalk in ohranjenosti avta računam, da so to realni km, nikol pa ne veš..servisno ni problema priredit
M.
zadnjič mi je crknl, ko je bil ogret..po 20ih km, drugač pa običajno, ko je hladen.impreza911 napisal/-a:ti slučajo ugaša ko je mrzel?meni je to impreza delala,pa sem dal nastavit ventile pa je pol nehalo.
M.
Pri mojem Legacy-ju je praktično iste težave povzročalo stikalo prostega teka.
Meni crknil ni nikoli, se je pa zaganjal (nihnje obratov od 500-1200, skoraj crkne), ko sem ustavil na semaforju; pa občasno obrati niso padali itd.
Čiščenje je pomagalo.
Čiščenje je pomagalo.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
8 deci na 5000 je malo huda. Pomoje je bilo napačno olje notri, da ga je tok spil. Kaj pa imaš za eno olje notri?
Doma imamo toyoto, ki je spila v 800km 2.5 litra olja. Predpisano je samo castrol edge 0W30 ali pa 5W30, jaz pa sem dal shell 10W40. Sem še kar nekaj znamk olja sprobal, ker mi je bilo takrat dajat 24 evrov za liter olja preveč. Na koncu sem našel liqui molly za 6 evrov na liter 0W30, ki ga avto ne pije.
Doma imamo toyoto, ki je spila v 800km 2.5 litra olja. Predpisano je samo castrol edge 0W30 ali pa 5W30, jaz pa sem dal shell 10W40. Sem še kar nekaj znamk olja sprobal, ker mi je bilo takrat dajat 24 evrov za liter olja preveč. Na koncu sem našel liqui molly za 6 evrov na liter 0W30, ki ga avto ne pije.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ja, imava podoben primer, le da je pri meni nihanje obratov minimalno.gorazd0 napisal/-a:Meni crknil ni nikoli, se je pa zaganjal (nihnje obratov od 500-1200, skoraj crkne), ko sem ustavil na semaforju; pa občasno obrati niso padali itd.
Čiščenje je pomagalo.
M.
Pomojem imam Castrol 5W40...to mi je zatrdil prodajalec..težko pa je preverit, če to drži.nebivedu napisal/-a:8 deci na 5000 je malo huda. Pomoje je bilo napačno olje notri, da ga je tok spil. Kaj pa imaš za eno olje notri?
Ker imam kmalu servis, nisem dolival najboljšega olja, ampak 15W40...možno, da je to vzrok.
Hvala za vse nasvete...po servisu bom videl, če bo zadeva sanirana.
kakorkoli...avto je zakon
M.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov