Legacy 3.0R informacije

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Legacy 3.0R informacije

Odgovor Avtor: axaQ4 » 26. September 2012, 11:20

Ker malce tuhtam vnaprej (recimo daljna bližnja prihodnost) glede mojega naslednjega vozila in ker imam v glavi večjega karavana, sem seveda močno razmišljal o Subaruju Legacy 4te generacije, vendar, ker ne maram dizlov in ker imam rad kar solidno konjenico pod havbo (ne delam veliko km) me seveda močno interesira verzija 3.0R.

Sedaj me pa zanima, če slučajno mi zna kdo kaj povedati glede teh avtomobilov samih (ce se da iz prve roke), glede vzdrzljivosti (ni mus samo 3.0 motor), voznih lastnosti, tipicnih napakah itd. PA recimo ce kdo kaj ve glede teh 3.0 masin, ker vem da so redke.

Zavedam se, da ce bi ze, bo treba iskat to mrcino po nemciji, IT....

Z besedami na plan.
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4469
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Legacy 3.0R informacije

Odgovor Avtor: danci1973 » 26. September 2012, 12:36

Jaz zaenkrat vem, da mora bit 'Spec B manual' in da jih tudi v tujini ni prav veliko, tako da so dragi. :wtf

D.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 26. September 2012, 12:56

Ja rocni menjalnik definitvno, avtomat ni zame glih :cool:

Se zavedam, da niso toliko poceni in da jih je malo vendar sej ne kupujem sedaj, da bi se sekiral glede tega :D

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 26. September 2012, 13:25

Trenutno se prodaja (Autoscout) 10 takih v Europi ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 26. September 2012, 14:43

Sej sem napisal, da ne kupujem sedaj, tako da trenutno me ne zanima stanje na trziscu...bolj me zanima avto sam ;)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 26. September 2012, 16:35

Verjetno ti hočejo fantje povedat, da je teh avtomobilov precej malo in tudi ko boš kupoval ne bo ponudbe na tržišču kaj bistveno več. Lahko se celo zgodi, da boš moral na tak avto čakat tudi kakšno leto ali še celo več, kar pa je že podatek, ki bi te kot potencialnega kupca tudi moral zanimat...

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 26. September 2012, 17:39

Brez skrbi vsega tega se še kako zavedam (pa trg spremljam na dnevni bazi, tako da sem podkovan :-P ). Glih zato, ker je to se mogoč oddaljen nakup, mi trenutno ni to prioriteta ampak samo čimveč o avtu izvedeti.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 26. September 2012, 20:45

Glede na to da so ti avti redki, gotovo tule ne bos dobil informacij iz prve roke.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 26. September 2012, 20:51

Thomas22 napisal/-a:Glede na to da so ti avti redki, gotovo tule ne bos dobil informacij iz prve roke.
Sej sem napisal če se da iz prve roke in pa, da ni obvezno za 3.0 masino samo.

Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma
Prispevki: 104

Odgovor Avtor: Karl » 27. September 2012, 19:43

3.0 mašina je zanimva stvarca. Za vžig rabi kakšen delček sekunde več, kot bi se spodobilo. V prostem teku in nizkih obratih je tako tiha, da jo preglasijo zvoki servročrpalke, jermenskih napenjalcev...se izpod havbe sliši zelo nežen zvok višje frekvence. Tako, da te bo morda zamikalo, da daš gor kakšen športen filter ali pa cel kar cel izpušni sistem predelaš. Tudi med vožnjo...do 3.000 obratov je neizrazita. Tako po zvoku kot po moči. Navor? Malo ga je. V 5. prestavi na avtocesti od 130 km/h te prehiti vsak dizel!
Povesem drugače pa je, če ji daš zraka in jo zavrtiš. Tam...od 4000...še raje 5000 pa je to pravi strojček. Rdeče polje je pri 7000 in občutek imam, da bi motor z veseljem šel še par stotakov višje. Zvok, moč, odzivnost, vse je tu. Poraba naraste....intezivna vožnja pomeni porabo okrog 30 l/100 km. A nasmeh na obraz in potne dlani odtehtajo ta strošek.
Podatek: od 80 do 120 km/h gre moj z avtomatskim menjalnikom v 4,2 sek. V praksi to pomeni: A6 3.0 TDI, X5 3.0, se ti bodo morali na avtocesti umakniti. 530d in 530i pač ne...
Poraba? Od 9 do 12 l/100 km. Na ravni cesti pri 100 km/h je poraba okrog 7,8 l/100 km.

Slabosti: če si višji od 186 cm, potem glej samo modele brez strešnega okna! Položaj za volanom kvari globinsko nenasavljiv volan (vsaj moj Outback ima takega).
Še kakšno vprašanje?
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 27. September 2012, 19:52

:thup :thup

Odlicno, hvala ti. To je en tak odgovor, ki sem ga iskal :)

Sem pa presenecen nad tem, da z visino nad 186cm (imam 1.94m) problematicno sedenje, ker do sedaj nisem imel prakticno v nobenm japonskem avtu nekih problemov. Bom preveril to in sel kaksen avto se malo sprobat sedenje.

Kako pa kaj glede vzdrzevalnih stroskov, kaksne tipicne okvare za to masino?

Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma
Prispevki: 104

Odgovor Avtor: Karl » 27. September 2012, 20:09

ha, ha...ja pri tedenskem tankanju za 100 € je vse ostalo zanemarljivo.
Jaz sem svojega kupil rabljenega, dosedaj sem naredil 35.000 km in se mi ni nič pokvarilo - menjati sem moral edino neke gumijaste puše na prednjem stabilizatorju in enega od napenjalcev jermena. Je pa res, da sem:
- originalne zavorne diske zamenjal z EBC-jevimi,
- blažilnike obnovil in jih malce "stršal"

Bo pa tekom pol leta...verjetno potrebna obnove servo črpalka volana.Pač, avto ima 215.000 in nekatere stvari se pač obrabijo.
Olja mi ne pije nič. V intervalu 15.000 km sploh ne opazim razlike v gladini olja.

Glede višine: res nujno preveri! Jaz sem nižji od tebe, sedež imam postavljen precej pokonci (a do konca spuščen navzdol!) in se z lasmi skoraj dotikam strehe.

Avto moj je sicer imel neko težavo, ki pa ni krivda Subaruja, temveč prejšnjega lastnika in predelave na LPG, zato na tem mestu ni pomembna.
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 28. September 2012, 04:29

Karl napisal/-a: Glede višine: res nujno preveri! Jaz sem nižji od tebe, sedež imam postavljen precej pokonci (a do konca spuščen navzdol!) in se z lasmi skoraj dotikam strehe.
Se strinjam. Sam imam 185 cm in Foresterja s strešnim oknom. Res je na meji sprejemljivosti in pogosto kar lepo čoham po robu strešnega okna.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 28. September 2012, 07:34

Hvala obema za informacije. Definitivno bom preveril glede visine. Sem mislil, da je tako neproblematicno glede placa kot pri imprezi, pri kateri imam tone prostora za glavo.

Drugace sem se peljal v foresterju s sibedahom in je slo nekako cez (bi prezivel recimo :) ).

pito
Uporabnik foruma
Prispevki: 416

Odgovor Avtor: pito » 28. September 2012, 10:54

Sem se zadnjič spravu v Outbacka l.06 s svojimi 198 cm in bil ful razočaran. Še bolj kot nad nizkim stropom, nad volanom, ki sem ga imel nekje spodaj med koleni. Praktično ni blo neke hude razlike med imprezo, ki je manjši avto. Drugač mi je avto full všeč. Novi modeli legacy in outback so pa zakon. Placa kokr hočeš, tko pri volanu kot drugje.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov