spet subaru: tokrat forester
spet subaru: tokrat forester
pozdravljeni. v soboto sem pridobil novega starega foresterja. glede rje sem imel kar srečo, ni nič rjast, ima pa nekaj malega pikic od kamenčkov in slično. plačal sem zanj preveč (matr so dragi, meni je tak avto vreden 1000€ in ne 2500 ...), ima nekaj napak in pomanjkljivosti:
- občasno se prižiga CE - ne opazim sicer da bi kaj trokiralo ali podobno.
- brisalci prednjega vetrobranskega stekla imajo strahotno zračnost, kar pomeni da je najbrž pantograf na pušah fuč.
- izpuh se zelo ziblje in ob vožnji čez luknje rad malo potolče (mensezdi kar v vzdolžni nosilec kljuke),
- avto nad 115 km/h (po števcu) začne nekoliko trest.
- ena zavesica manjka, ena je pa že švoh.
- matr je to nizko. še naša ford fiesta ima enako od tal kot fori ...
skratka, pritlehno, vendar pa po prodaji land cruiserja potrebujem nekaj s štirikolesnim pogonom in kljuko in eto, forester.
- občasno se prižiga CE - ne opazim sicer da bi kaj trokiralo ali podobno.
- brisalci prednjega vetrobranskega stekla imajo strahotno zračnost, kar pomeni da je najbrž pantograf na pušah fuč.
- izpuh se zelo ziblje in ob vožnji čez luknje rad malo potolče (mensezdi kar v vzdolžni nosilec kljuke),
- avto nad 115 km/h (po števcu) začne nekoliko trest.
- ena zavesica manjka, ena je pa že švoh.
- matr je to nizko. še naša ford fiesta ima enako od tal kot fori ...
skratka, pritlehno, vendar pa po prodaji land cruiserja potrebujem nekaj s štirikolesnim pogonom in kljuko in eto, forester.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Re: spet subaru: tokrat forester
Ti bom odgovoril le na dve vprašanji, na ostala bodo pa drugi.
- CE luč - prikop na tester, se pogleda napake, se jih pobriše, se voziš.. se spet pogleda kaj se ponavlja.. in se nato ukrepa
- tresenje nad 115 - centriraj gume.
- CE luč - prikop na tester, se pogleda napake, se jih pobriše, se voziš.. se spet pogleda kaj se ponavlja.. in se nato ukrepa
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
hvala. ima kdo od forumašev v ljubljani tester? ali moram na interservis peljat, ali kam se to pelje?gorazd0 napisal/-a:Ti bom odgovoril le na dve vprašanji, na ostala bodo pa drugi.
gume sem itak misli zamenjat. so sicer še legalne, vendar so stare. na gumah ni preveč za šparat.
Na oddaljenost od tal: če so amortizerji originalni, so skoraj zagotovo fuč, kar se najbolj pozna zadaj. Cel avto visi nazaj, izgleda kot bi glisiral. Druge možnosti kot zamenjava žal ni.
težko rečem če visi nazaj ali ne, moral bi pomerit razdalje - ker od oka ne vidim. za zamenjavo si mislil samo zadnji par ali vse štiri?mesecnik napisal/-a:Na oddaljenost od tal: če so amortizerji originalni, so skoraj zagotovo fuč, kar se najbolj pozna zadaj. Cel avto visi nazaj, izgleda kot bi glisiral. Druge možnosti kot zamenjava žal ni.
Če visi, je nujno zamenjati zadnji par, h kateremu pripadajo še nove vzmeti, ker so originalne prekratke in premehke. V veliki večini Foresterjev sta namreč zadnja amortizerja samonastavljiva, originala pa staneta skupaj dobrih 800€, zato smo jih vsi, ki smo menjali, zamenjali z navadnimi.
Če ti je avto prenizek, pa lahko izkoristiš priložnost še za dvig 
najprej bom porihtal nujne reči: gume, aku, brisalci, vitalne tekočine. in če bo še kej denarjev ostalo se bom razgledal še za ostalo robo. kje pa ste (lastniki ki ste menjali zadnje vzmeti in amortizerje) to nabavili po ugodnih cenah?
mimogrede: ima motor res komplet aluminijast blok in navaden antifriz ni dober?
mimogrede: ima motor res komplet aluminijast blok in navaden antifriz ni dober?
še dopolnitev opisa (ste me malo opozorili na "držo" voza): ne visi nazaj (na rit) temveč naprej, "na nos". na prvi pogled torej, nekako kot en veper, z rilcem šnjofa k tlom. kar je seveda abotno.
Čestitke za nakup :.sup
Kar se cene tiče bi mojega dobil skoraj jurja ceneje pa vse je poštimano kot mora bit
Kar se cene tiče bi mojega dobil skoraj jurja ceneje pa vse je poštimano kot mora bit
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
ne govor ... itak jaz vedno preveč plačam za avto. dejte povedat, kakšna je to moda da v takem avtu ni v usnje oblečenga volana? ali imam smolo da sem naletel na tako opremo?karel napisal/-a:Čestitke za nakup :.sup
Tudi jaz ti čestitam za nakup, pa da le nebi imel preveč stroškov!
Pa mislim, da si se prej kaj pozanimal okoli, ali pogledal na forum, pa še da nisi šel po prvega!?
Pa mislim, da si se prej kaj pozanimal okoli, ali pogledal na forum, pa še da nisi šel po prvega!?
nisem šel kar po prvega, prva dva sta bila res žalostna, pa kar za isto ceno. tale vsaj rjast ni pa tudi sicer ni grozno podrt. na tem mestu seveda držim pesti da ni bi bilo kaj zarečenega kruha za malico... pozanimal se nisem kaj ekstra. itak ni nobene pametne izbire med vozili v nižjem cenovnem razredu. ali so podrtije uveljavljenih (sicer večinoma dobrih) znamk ali pa šminke. edino kar ostane med spodobnimi vozili je subaru, pa še ti se mi zdijo dragi. sem bil pa malo razočaran nad opremo, saj tak avto ni bil poceni ko je bil nov. namenili bi mu lahko v usnje oblečen volan, pa tempomat ne bi bilo švoh. danes sem se vozil z njim cel dan. pomanjkljivost s CE lučko se ni več pokazala. se je pa pokazalo neko spuščanje zvokov iz podvozja pri naših vrlih cestah (poleg izpušnega lonca ki zadeva v nasilec kljuke). sumim na kakšne stabilizatorje. je kak enostaven način da se ugotovi kje je zračnost?
Iz 80ke sestopiti na Foresterja - ne zavidam tega koraka - bi verjel, da človeka kar precej stvari na Foriju zmoti.
Sam sem sicer šel v obratni smeri, a se zavedam, da bom prej kot slej tudi jaz pred podobno odločitvijo.
Kakorkoli, srečno z novim 4x4 vozom.
Sam sem sicer šel v obratni smeri, a se zavedam, da bom prej kot slej tudi jaz pred podobno odločitvijo.
Kakorkoli, srečno z novim 4x4 vozom.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
držim pesti da ne bom prav dolgo. mam 100-tke na oku!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov