Impreza...kateri Antifriz?
Impreza...kateri Antifriz?
Pobje, kateri antifriz stavite v svoje turbo bokserje ?
Na nasioc in angleži pravijo, da se splača edino originale subaru hl. tekočino+antrifriz...
Na nasioc in angleži pravijo, da se splača edino originale subaru hl. tekočino+antrifriz...
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Re: Impreza...kateri Antifriz?
Jaz dobim od kolega mehanika en moder koncentrat, pa se kar dobro obnese. Pri navadnih boxerjih pa sem Petrolovega ta vijolčnega uporabljal, pa tud nič ni bilo narobej.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
No če koga zanima, sem po neki brskanja in spraševanja izvedel kakšna naj bi bila priporočljiva hl. tekočina za subarujeve mašine( aluminij je problem predvsem).
Pri subaruju so svinje in nočejo izdat tega podatka, katere druge hl. tekočine so primerljive z njihovo, zato sem se lotil tega iskanja. Pa predvsem mi je šlo na jetra to, da je originalna draga precej in da ne govorimo o temu, da so delovniki raznih interservisov itd taki, da bi moral it nevem koliko prej iz sihta, da bi to robo sel iskat. Pa se iskreno povedano, se mi zdi, da nimajo pojma na momente po cemu jih sprasujes
No skratka...tekocina mora bit brez fosfatov, aminov, silikatov pa da ima proti korozivna sredstva notri.
Po neki brskanja sem našel produkt slovenske gore list od ZOLLEKS AVTO. cena je bistveno bolj ugodna kot originalna hl. tekocina.
Kje sem nasel:
LINK
Pri subaruju so svinje in nočejo izdat tega podatka, katere druge hl. tekočine so primerljive z njihovo, zato sem se lotil tega iskanja. Pa predvsem mi je šlo na jetra to, da je originalna draga precej in da ne govorimo o temu, da so delovniki raznih interservisov itd taki, da bi moral it nevem koliko prej iz sihta, da bi to robo sel iskat. Pa se iskreno povedano, se mi zdi, da nimajo pojma na momente po cemu jih sprasujes
No skratka...tekocina mora bit brez fosfatov, aminov, silikatov pa da ima proti korozivna sredstva notri.
Po neki brskanja sem našel produkt slovenske gore list od ZOLLEKS AVTO. cena je bistveno bolj ugodna kot originalna hl. tekocina.
Kje sem nasel:
LINK
Se pravi Petrolovi, OMV-jevi, Aralovi, Castrolovi,...antifrizi ne izpolnjujejo teh zahtev "tekocina mora bit brez fosfatov, aminov, silikatov pa da ima proti korozivna sredstva notri"?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Thomas22 napisal/-a:Se pravi Petrolovi, OMV-jevi, Aralovi, Castrolovi,...antifrizi ne izpolnjujejo teh zahtev "tekocina mora bit brez fosfatov, aminov, silikatov pa da ima proti korozivna sredstva notri"?
Načeloma vsi novejši antifrizi so brez aminov...ostalo bi pa moralo biti navedeno.
Moder antifriz(koncentrat) imajo na Agipovih pumpah. Pa še meša se tako, da ne pride drago, ker je sicer liter okoli 9 evrov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Načeloma barva je bolj kot ne stvar proizvajalca in ni pokazatelj kemične sestave.
Drugače pa naj se nebi falilo z nobenim antifrizom, ki je na etil-glikol osnovni (praktično skoraj vsi moderni antifrizi). Sam jaz sem "driskast" in sem hotel imet s tapravimi specifikacijami
Drugače pa naj se nebi falilo z nobenim antifrizom, ki je na etil-glikol osnovni (praktično skoraj vsi moderni antifrizi). Sam jaz sem "driskast" in sem hotel imet s tapravimi specifikacijami
Mislim da pri antifrizu ni treba preveč komplicirat zadeve. Priporočam rumeni , oziroma zeleni antifriz . Rdeči z oznako G12 imajo priporočene znamke VW, Audi, Seat (VAG group). Pri japonskih vozilih pa najdemo antifriz živo zelene barve.
Obstajajo še razni antifrizi modre barve, katerih nebi najbolj priporočal niti za dolivanje, saj sem že videl da se ne meša najlepše z zelenim in se lahko tudi tekočina potem peni.
Obstajajo še razni antifrizi modre barve, katerih nebi najbolj priporočal niti za dolivanje, saj sem že videl da se ne meša najlepše z zelenim in se lahko tudi tekočina potem peni.
Pri subarujevih aluminijevih masinah je poglavitno da nima silikatov, kateri nazirajo predvsem alu hladilnike.
Ce se pa stavi G12 (vw/audi za ALU masine) antifriz in ce ga trenutno nimas notri, je potrebno narediti kompletno menjavo, ker G12 in mesanje z drugimi antifrizi, ti naredi izgled "kave s smetano" iz antifriza
Ce se pa stavi G12 (vw/audi za ALU masine) antifriz in ce ga trenutno nimas notri, je potrebno narediti kompletno menjavo, ker G12 in mesanje z drugimi antifrizi, ti naredi izgled "kave s smetano" iz antifriza
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Hehe ti si pa hiter...no sej jaz sem tudi vceri dobil. Sem pa ze se enega izvedel in sicer glycosol super...ta je tudi ustrezen.
Sej naceloma vse kar je na bazi etil-glikola spila v malce novejsih subarujevih masinah...recimo od 1998 naprej. Na to je treba biti pozoren, ker starejse masine so imel zasnovano da so rabile antifrize Z silikati in ne kot sedaj, ko so za brez.
Sej naceloma vse kar je na bazi etil-glikola spila v malce novejsih subarujevih masinah...recimo od 1998 naprej. Na to je treba biti pozoren, ker starejse masine so imel zasnovano da so rabile antifrize Z silikati in ne kot sedaj, ko so za brez.
Which Coolant is Right For My Subaru?
http://allwheeldriveauto.com/which-cool ... my-subaru/
The New Subaru Super Coolant Used In The Service And Repair Of Your New Subaru.
http://allwheeldriveauto.com/the-new-su ... ew-subaru/
http://allwheeldriveauto.com/which-cool ... my-subaru/
The New Subaru Super Coolant Used In The Service And Repair Of Your New Subaru.
http://allwheeldriveauto.com/the-new-su ... ew-subaru/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost