Outback - težaven hladni zagon

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Re: Outback - težaven hladni zagon

Odgovor Avtor: karel » 13. December 2012, 13:05

Važno je,da še vedno vsi hvalite plin kako je oh in sploh :c
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
N0wak
Uporabnik foruma
Prispevki: 31
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: N0wak » 13. December 2012, 13:17

Brez zamere ampak takega komentarja nisem pričakoval... očitno si vesel da se nekomu avto pokvari in ima stroške z njim. :cr

Svoj zadnji stavek iz prejšnjega posta pa popravljam na: "Ko dobim avto nazaj NE bom poročal ali so težave izginile"
BMW E36 Compact 328ti R.I.P.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 13. December 2012, 16:09

V izogib smetenju se bom pretvarjal, da nisem prebral zgornjih dveh sporočil.
'05 Outback 2.5 AT LPG

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 13. December 2012, 17:31

Ni nobene potrebe po slabi volji.
Prepričan sem, da noben nikomur ne privošči okvare.

Se je pa na forumu že velikokrat pisalo, da plin zahteva pogostejše kontrole ventilov.

Za (originalne) rezervne dele pa poglej tudi v ZDA; H6 imajo tudi oni; kljub neugodnemu tečaju znajo biti cene precej nižje kot pri nas.
Jaz sem velikokrat kupoval pri teh v Seattlu (subaru servis,..) http://www.subarugenuineparts.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Če plačaš ekspress poštnino dobiš v 4-5 dneh (odvisno od pridnosti naše carine).

Opcija je še nakup delov na servisu v Miljah, pa seveda Nemčija.

Upam, da boste dobro porihtali. Da bo potem mir. :.sup
Fiat.
Brez panike.

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 13. December 2012, 18:36

V Miljah je cca 30% ceneje kot pri nas. Po mailu se sporoči, kaj rabiš, potem pa te obvestijo, ko roba pride. Priporočam!
'05 Outback 2.5 AT LPG

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 13. December 2012, 19:34

N0wak napisal/-a:Brez zamere ampak takega komentarja nisem pričakoval... očitno si vesel da se nekomu avto pokvari in ima stroške z njim. :cr
Ravno nasprotno jaz vsem težim,da ga nehajte srat z tem plinom pa me nobeden ne jemlje resno.Če bi bil avto namenjen za plin bi ga že Japonci naredili takega.Res ne razumem kaj sem ti takega rekel,da si mi zameril.Želim ti,da čimbolje in čim ceneje zrihtaš čeprav vsi dobro vemo,da to nažalost ne bo šlo skozi.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 14. December 2012, 07:21

Karli, če tebi ni všeč plin oziroma če si prepričan, da plin ni za Subaruje, potem ne poskušaj prepričevati (še posebej lastnike), ki imajo vgrajen plin, da to nima smisla. Oni so se odločili drugače kot ti.
Imajo pa ljubezen do Subarujev in probleme pri katerih jim lahko s tvojimi bogatimi izkušnjami pomagaš.

Tudi nekateri drugi imate tako prepričanje in ne ga prosim vsiljevati drugim. Ko vas vprašam za točna mnenja zakaj tako, pa ni odgovorov.
Torej, veliko Subarujev po svetu lavfa na plin in to dolgo, torej ni zadeva čisto za lase privlečena.

NOwak, oprosti, da sem si malce temo izposodil, ampak me že kar dolgo motijo komentarji nekaterih kar se plina tiče, ker je tale forum taprav, sem to tudi povedal.
Tebi pa želim, da ti mehanik bolje opravi delo kot ga je monter za plinsko napeljavo.

Aja Karli, kot si lahko prebral, ni problem v plinu ampak v možakarju, ki je plinarno namontiral :o .
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. December 2012, 09:43

Cena bo pa za vse tole višja kot je vredna večina subarujev na tem forumu. :twisted:
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
N0wak
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: N0wak » 14. December 2012, 10:23

Vprasanje za vse tiste ki so proti Lpg. Kaksen avto bi vi kupili za nabiranje kilometrov (50 - 80 tisoc km letno) Pogoji: karavan(ali podobno) z vlecno silo vsaj 1700kg, 4x4, klima, avtomatik in ni dizel ni audi pa tja do 8000eur.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. December 2012, 10:54

N0wak napisal/-a:Vprasanje za vse tiste ki so proti Lpg. Kaksen avto bi vi kupili za nabiranje kilometrov (50 - 80 tisoc km letno) Pogoji: karavan(ali podobno) z vlecno silo vsaj 1700kg, 4x4, klima, avtomatik in ni dizel ni audi pa tja do 8000eur.
Odgovor je preprost - Subaru. Edino avtomatskega menjalnika bi se izogibal.

Glede plina je pa tako, nekaterim dela odlično, drugi pa ga imajo in imajo stalne probleme. Vprašanje pa je tukaj, kdo je montiral ta plin, ker po moje je vse odvisno od znanja tistega, ki vgrajuje in tukaj poceni variante očitno niso dobre.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 14. December 2012, 11:24

N0wak napisal/-a:Vprasanje za vse tiste ki so proti Lpg. Kaksen avto bi vi kupili za nabiranje kilometrov (50 - 80 tisoc km letno) Pogoji: karavan(ali podobno) z vlecno silo vsaj 1700kg, 4x4, klima, avtomatik in ni dizel ni audi pa tja do 8000eur.
Mene pa zanima, zakaj te odbija diesel motor. Pri takem številu prevoženih km na leto ( 50 - 80 kkm ) , se mi zdi izbira dieselna še najbolj ekonomična. :roll:
Forester diesel

Uporabniški avatar
N0wak
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: N0wak » 14. December 2012, 11:30

zvok motorja, turbo luknja, vonj dizla ter slabe iskusnje z njimi. zadnja dva sta pozrla 4000eur letno izrednih stroskov zaradi okvar na motorju
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0

Uporabniški avatar
N0wak
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: N0wak » 14. December 2012, 12:44

Da še dodam to. Pri prejšnjem dizelu me je gorivo na 100km prišlo dražje kot pa trenutni scooby z lpg-jem.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. December 2012, 14:07

kamsedlo napisal/-a:Mene pa zanima, zakaj te odbija diesel motor. Pri takem številu prevoženih km na leto ( 50 - 80 kkm ) , se mi zdi izbira dieselna še najbolj ekonomična. :roll:
Dizel ni nikoli ekonomičen. Že če pogledamo s stališča nabave, je dizelski avto z enako opreme dražji, servisi (vzdrževanje) so dražji, registracija je dražja (cestnina), če kaj posebnega crkne na avtu (recimo turbina ali bosch pumpa), delaš 2 meseca, da zaslužiš za popravilo. Pozimi imaš s slabo brozgo, ki jo naši trgovci imenujejo plinsko olje, probleme, ker zmrzuje.

Z bencinarjem je vse to rešeno (govorim za NA in ne turbo). Nabavna cena je nižja, servisi so cenejši, registracija je cenejša, zelo malokrat crkne kaj takega, da bi moral za servis plačat celo premoženje, pa popijejo vsak bencin in delajo (primer, ko sem v Maroku tankal bencin (če mu lahko tako rečem), po katerem avto ni šel na odprti cesti več kot 130 s pedalom v poden, ampak peljal se pa je) in pozimi ni nobenih problemov.

Pa še pozimi se bencinar prej ogreje.

Če pa pogledam rabljena vozila, so pa bencinarji veliko veliko cenejši in za razliko do cene dizelskega vozila, pa kar lahko narediš nekaj 10.000km.

Tudi sam delam tam okoli 65.000km na leto. Pa nimam ne plina in ne dizla. Pri sedanjem šparovčku legacy 2.0 letnik 2000 pa nimam niti najmanjše želje po dizlu ali plinu.
(povprečna poraba malo pod 8 litrov, najmanjša izmerjena 6.3, najvišja izmerjena pa 12.3 ampak res ob konkretnem matranju mašine s klanci in zadaj vleka 4m prikolice)

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 14. December 2012, 14:40

Igor pri moji trditvi glede ekonomičnosti sem imel v mislih izključno porabo in ceno goriva.
Kar se pa tiče dileme bencinar - diesel, majo pa vsake oči svojga malarja. ;)
Forester diesel

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost