FORESTER 2009 MOTOR NE DELUJE

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Re: FORESTER 2009 MOTOR NE DELUJE

Odgovor Avtor: jezdec » 02. Januar 2013, 20:32

Tole glede gredi je res malo zoprno....še posebej če si lastnik diesla (kot recimo jaz)...bi pa tudi jaz rekel,
da verjetno ni problem "samo" v prešibki gredi, temveč da do loma pride v kombinaciji z neko drugo napako.

Sicer pa da ne bomo samo pljuvali po subaru dizlih....moj je letnik 08 (torej med prvimi), in do sedaj
z mašino nisem imel še NOBENIH težav...pri cca 110K km...tok, tok, ......po mizi....
....pa naj pripomnim tudi, da avto še ni videl pooblaščenega servisa, tako da njihove
"čarovnije" odpadejo....

je pa res, da imajo nekateri z mašinami in DPF-i kar precejšnje težave...moj prijatelj je foresterja
zaradi teh težav po enem letu prodal (še v garanciji)..... :cr :shock:
...in kar je najhuje....podpora servisa.....PORAZNA....me prav zanima, ali japonci vedo, kakšni
šalabajzarji jih pri nas zastopajo...??

pozdrav.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 03. Januar 2013, 13:17

Avto, ki je star 5 let oziroma naklofa 100 kkm je svoje odživel. Za v smeti oziroma če se da komu s tem ukvarjati in če še deluje, za izvoz v kakšno banana republiko. Ceneje je kupiti novega kot pa registrirati in popravljati (uh, kdo sploh še počne kaj takšnega) starega.
S tem v mislih se japonski avti dizajnirajo in optimizirajo v zadnjem desetletju. Kdor ne verjame, naj o tem povpraša par povprečnih državljanov Japonske.
Treba se je sprijazniti, Forester dizel je ok avto in super motor, ampak ko svoje oddela je pač čas za novega.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 03. Januar 2013, 13:25

Ima kdo tehnične podrobnosti bloka,glav itd....?

jezdec
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: jezdec » 03. Januar 2013, 17:41

vrecha napisal/-a:Avto, ki je star 5 let oziroma naklofa 100 kkm je svoje odživel. Za v smeti oziroma če se da komu s tem ukvarjati in če še deluje, za izvoz v kakšno banana republiko. Ceneje je kupiti novega kot pa registrirati in popravljati (uh, kdo sploh še počne kaj takšnega) starega.
S tem v mislih se japonski avti dizajnirajo in optimizirajo v zadnjem desetletju. Kdor ne verjame, naj o tem povpraša par povprečnih državljanov Japonske.
Treba se je sprijazniti, Forester dizel je ok avto in super motor, ampak ko svoje oddela je pač čas za novega.
tole je pa definitivno največja bedarija, kar sem jih slišal v zadnjem času....pa jih slišim
kar precej!!...
subaruje se uspe, pri njihovih cenah, prodajat IZKLJUČNO zaradi njihove pregovorne
vzdržljivosti in zanesljivosti, tako da če se enkrat izkaže, da to ne drži več, lahko cene
spustijo na polovico ali zaprejo tovarno...!!!
kajti dandanes že vsaka kia in peuget ob primerni vožnji in vzdrževanju komot naredita
čez 200K km...!...pa poznamo cenovna območja teh avtomobilov (in kie.... ;) )

kauc
Novinec
Prispevki: 10

Odgovor Avtor: kauc » 03. Januar 2013, 17:45

vrecha napisal/-a:Avto, ki je star 5 let oziroma naklofa 100 kkm je svoje odživel. Za v smeti oziroma če se da komu s tem ukvarjati in če še deluje, za izvoz v kakšno banana republiko. Ceneje je kupiti novega kot pa registrirati in popravljati (uh, kdo sploh še počne kaj takšnega) starega.
glede tega pa se nikakor ne morem strinjati s tabo!vsak povprečen avto bi moral zdržati 200 do 300 tisoč kilometrov.nekateri si ne morejo vsakih pet let privoščiti avto za 30.000 evrov, če si ti lahko, pa kar delaj tako.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 03. Januar 2013, 17:52

Vrjetno je hotu povedat, da se trajnostna doba stvari krajša zaradi kapitalizma.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 03. Januar 2013, 18:20

Hotel sem povedat, da kar si mi želimo in kaj je res ni nujno eno in isto.

Raziščite, kako se avti uporabljajo in menjujejo na Japonskem. Kakšne postanejo dajatve državi po tem, ko je avto star več kot 5 let/100 kkm.
Imam kar nekaj kolegov iz Japonske (med drugim tudi najvišjega predstavnika te države pri nas in njegovo soprogo) s katerimi smo precej večerov preSuširali in predabatirali o življenju tam in tukaj.

Treba bo preživeti pregovore in mite, ki jih vlečemo iz 90ih let.

Sedaj sem v Afriki in precej v krajih, ki zahtevajo top vzdržljivost, zanesljivost in dolgoživost od vozil in zelo malo je vozil, narejenih po 2000, ki bi jih domačini hoteli uporabljati. In denar ni problem, ena kamela stane 2000 EUR in dalje, tukajšnji poglavarji redijo večstoglave črede, vozijo se pa v ... khm, ne v Subaruju boxer dizel. In da smo si na jasnem, tudi v LC100 ali LC200 ne.

Nisem hotel jeziti, le posvetiti na zadevo iz drugega zornega kota, ki se - tako mislim - pogosto pozablja.

Na žalost ne bom mogel sodelovati v tej debati, čeprav me zelo zanima, ker grem čez pol ure spet za vsaj en teden v nedosegljivost. Bom pa kasneje z zanimanjem prebral vse, kar boste razmislili o tem.

Lp vsem!
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

jezdec
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: jezdec » 03. Januar 2013, 19:52

-vrecha-

verjetno je težko primerjati surove pogoje v Afiki s klasičnimi v EU, prav tako je 100K km
prevoženih v surovih pogojih, verjetno primerljivih s kakšnimi 300K km (ali še več)
prevoženimi v klasičnih pogojih.
Prav tako pa tema sloni na avtomobilu z nakupno vrednostjo cca 32.000,00€ in ne
nekem "yugu" za 6.000,00€.
Lahko, da se na japonskem tem stvarem streže kot trdiš, toda v tem primeru se bodo
morali japonci dokončno posloviti od EU (in še kakšnega drugega) trga, kajti kot sem že
napisal so avti, ki so cenovno bistveno bolj ugodni, sposobni vzdržati bistveno večje
kilometrine....še celo peugeoti delajo čez 300K km.....!
Vendar pa o tem močno dvomim!!

Pa lepo se imej...kjerkoli že si.... :w

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 03. Januar 2013, 20:29

Ah, Japonce bo še marsikaj drugega povozilo zaradi takih in drugačnih nazorov. Bojda je velikan Sony tik pred totalnim zlomom. Še sami Japonci raje kupijo korejsko konkurenco.
Meni na splošno je pri Subarujih od konca 90.let naprej vsak avto nedokončan oz. ima preveč možnosti za dodelave. Marsikatera rešitev je za nas precej nelogična, marsikatera pa zelo napredna in se evropski proizvajalci lahko samo čudijo. Samo kaj, ko na vse pozabiš, ko zapade sneg. :cool:

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 04. Januar 2013, 08:07

jezdec napisal/-a: ....še celo peugeoti delajo čez 300K km.....!
Nič ne dvomi še Citroeni jih naredijo 500K kkm :cr
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. Januar 2013, 08:12

Karli, berlingoti s tako mašino, kot jo ima vaš, so full vzdržljivi. Poznam še ene par ljudi, ki si lastijo takega berlingota, pa imajo vsi čez 400.000km prevoženih.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 04. Januar 2013, 08:16

nebivedu napisal/-a:Karli, berlingoti s tako mašino, kot jo ima vaš, so full vzdržljivi. Poznam še ene par ljudi, ki si lastijo takega berlingota, pa imajo vsi čez 400.000km prevoženih.
1.6 HDI ? :twisted:

jezdec
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: jezdec » 04. Januar 2013, 08:31

karel napisal/-a:
jezdec napisal/-a: ....še celo peugeoti delajo čez 300K km.....!
Nič ne dvomi še Citroeni jih naredijo 500K kkm :cr
Dvom je bil mišljen glede zatona japoncev in ne glede kilometrine peugeotov... :roll:
...konec koncev so tu tudi še toyote, nissani, mazde, ki so tudi odlični avti.....

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 04. Januar 2013, 09:40

Ker smo že malo zašli, naj še omenim kolegov primer pri Nissanu almeri 1,8 bencinar,110KM, 1999. Kupil je rabljenega z realnimi 100k km. Oprema ni da ni, ko sem ga vozil je bil občutek skoraj identičen prožnosti Subarujevemu 2.0 125KM. Čez čas ugotovim, da na tank bencina pokuri liter olja. Vzrok: deformacija valjev v jajčasto obliko. Edina možna rešitev je menjava motorja. Napaka naj bi bila "serijska".

Uporabniški avatar
gomro
Novinec
Prispevki: 14
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: gomro » 04. Januar 2013, 14:19

pupi in ostali.
glede na to, da smo nekateri mislili, da je to zelo dober motor (Dizel)
me zanima, zakaj ne odpreš motorja, da vidimo kaj je na stvari.
si ga redno servsiral (disel je na to občutljiv) in gonil (spomnim se tvojega
vpisa, ko si imel nov avto in omenil visoko porabo, kar je lahko sam
posledica hitre vožnje; običajno je poraba precej nižja, vsaj tako pravijo);
skratka, dobro bi bilo izvedeti kaj je na stvari?
Ljudje s starimi foresterji vozijo 500.000 km plus tako da sumim,
de je to lahko tudi posledica kakšnega šalabajzerstva v vzdrževanju
in ravnanju z avtom.
se opravičujem, pozdav vsem
blind books - poetry wagon

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov