Skriti porabnik toka
Skriti porabnik toka
Kako naj odkrijem, če je v avtu kakšen porabnik toka?
Če avto stoji 2 tedna, se akumulator, ki je še v garanciji sprazne. Sem ga nesel nazaj, pa ga še testirajo, ampak obstaja velika verjetnost, da se mi sprazne zaradi porabnika
Se da kaj pomeriti ali kaj podobnega?
Če avto stoji 2 tedna, se akumulator, ki je še v garanciji sprazne. Sem ga nesel nazaj, pa ga še testirajo, ampak obstaja velika verjetnost, da se mi sprazne zaradi porabnika
Se da kaj pomeriti ali kaj podobnega?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Re: Skriti porabnik toka
Zaporedno vezat multimeter in zmerit koliko amperov "gre" iz njega. Nato bos varovalke vlekel ven in videl, kateri sistem je odgovoren.
Brezveze, da pisarim
http://www.youtube.com/watch?v=yFCT-YZbU5o" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.wikihow.com/Find-a-Parasitic-Battery-Drain" onclick="window.open(this.href);return false;
Brezveze, da pisarim
http://www.youtube.com/watch?v=yFCT-YZbU5o" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.wikihow.com/Find-a-Parasitic-Battery-Drain" onclick="window.open(this.href);return false;
Nimam kulija, da bi se podpisal.
A si kej novega priklopil v zadnjem mesecu, morda nov avtoradio... pač moje izkušnje.
Kot je reku AXA priklop multimeter med plehom avta in minusom od aku-ja. Potem pa korak za korakom varovalke glej.
Kot je reku AXA priklop multimeter med plehom avta in minusom od aku-ja. Potem pa korak za korakom varovalke glej.
In kaj mu bo pokazalo med minusom in plehom? 
Miliampere
, potrebna predhodna snemitev kleme iz acu-ja.
Bom poskusu tole.
Hkrati so mi tudi potrdili, da mi je crknil akumulator priznane firme v garancijskem času.
Hkrati so mi tudi potrdili, da mi je crknil akumulator priznane firme v garancijskem času.
če pa ti multimeter ne leži,pa odstrani minus klemo,pogasni vse porabnike na avtu-čisto vse od vrat,kontrolke na armaturki....in se dotakni z minus klemo kontakta,če bo zaiskrilo maš en skriti porabnik,če ne pa je ok. 
Balum Balum........
Kot kaže je tudi nov akumulator izpraznilo. Bom moral meritve opravit.
Axa, če sem prav razumel videa, najhitreje odkrijem ali imam skritega porabnika s kontrolno lučko. Minus klemo odklopim in če kontrolna lučka priklopljena med maso in minus kablom posveti, imam porabnika.
Potem pa moram meriti ampere med odklopljenim plus kablom in + klemo na akumulatorju. Kako naj vem na katero varovalko je priklopljen porabnik? Kolikšna mora biti razlika v amperih?
Axa, če sem prav razumel videa, najhitreje odkrijem ali imam skritega porabnika s kontrolno lučko. Minus klemo odklopim in če kontrolna lučka priklopljena med maso in minus kablom posveti, imam porabnika.
Potem pa moram meriti ampere med odklopljenim plus kablom in + klemo na akumulatorju. Kako naj vem na katero varovalko je priklopljen porabnik? Kolikšna mora biti razlika v amperih?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Tako, da varovalke odklapljaš eno po eno in ko tok več ne teče ali se zmanjša, si našel pravo.Thomas22 napisal/-a: Potem pa moram meriti ampere med odklopljenim plus kablom in + klemo na akumulatorju. Kako naj vem na katero varovalko je priklopljen porabnik?
D.
Sem imel isti problem. Lani sem kupil nov Boschov akumolator, ker sem mislil da je star že opešal. Vozim se samo enkrat do dvakrat tedensko in v hladnejših dnevih se je spraznil. Odklopil sem audio ojačevalec, avtoalarm in iz snel komandno ploščico z avtoradia. Z novim akumulatorjem je bilo popolnoma isto, nato sem priklopil inštrument in ugotovil, da nek porabnik kuri neprestano 0,22A. To je bilo nekako dovol za 5-7 dni brez da bi se vozil, nato je spraznilo akumulator. Vzrok za porabo je bil avtoradio namreč zvezal sem ga direktno ( rdeč in rumen kabel spojena na evrokonektorju) in ne preko ključavnice. Sedaj imam stalno napajanje samo za memory (spomin) pa je OK. Sem pa presenečen,da se to dogaja pri Alpine avtoradiu za 400€.
Skratka preveri avtoradio, mogoče pomaga.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Tudi avtoradio za 4000€ ali 40000€ bi isto delal, če bi bil narobe priključen.vojc napisal/-a:Vzrok za porabo je bil avtoradio namreč zvezal sem ga direktno ( rdeč in rumen kabel spojena na evrokonektorju) in ne preko ključavnice. Sedaj imam stalno napajanje samo za memory (spomin) pa je OK. Sem pa presenečen,da se to dogaja pri Alpine avtoradiu za 400€.
D.
Navodila za montažo so zraven z razlogom.
(vem pa, da jih malokdo prebere
)
(vem pa, da jih malokdo prebere
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Tudi jaz imam tako zvezano. Je hudo moteče, ko ti med procesom vžiganja radio 3x prižge in ugasne. Poleg tega moraš dat kontakt, če hočeš imet prižgan samo radio.
Drugače pa je za vse avtomobilske akumulatorje najslabše, če stalno nekaj malega napajajo. Vsaj te vrste akumulatorji so namenjeni samo vžiganju. Med delovanjem motorja naj bi za vse porabnike skrbel alternator, ki hkrati tudi polni akumulator. Samo kratke vožnje precej skrajšajo življensko dobo akumulatorja.
Drugače pa je za vse avtomobilske akumulatorje najslabše, če stalno nekaj malega napajajo. Vsaj te vrste akumulatorji so namenjeni samo vžiganju. Med delovanjem motorja naj bi za vse porabnike skrbel alternator, ki hkrati tudi polni akumulator. Samo kratke vožnje precej skrajšajo življensko dobo akumulatorja.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Nekak imajo japonci praviloma dve poziciji 'kontakta' - v prvi se vklopi radio in drugi manjši porabniki (12V vtičnice), v drugi pa še vse ostalo (ECU, črpalka za gorivo, ....).Sajmon napisal/-a:Tudi jaz imam tako zvezano. Je hudo moteče, ko ti med procesom vžiganja radio 3x prižge in ugasne. Poleg tega moraš dat kontakt, če hočeš imet prižgan samo radio.
Meni se med procesom vžiganja radio nikoli ni prižigal in ugašal - avto pač mora vžgat v prvo.
Najslabše za 'starter' akumulatorje je, če se globoko izpraznijo, še posebej, ko je mrzlo.Drugače pa je za vse avtomobilske akumulatorje najslabše, če stalno nekaj malega napajajo. Vsaj te vrste akumulatorji so namenjeni samo vžiganju. Med delovanjem motorja naj bi za vse porabnike skrbel alternator, ki hkrati tudi polni akumulator. Samo kratke vožnje precej skrajšajo življensko dobo akumulatorja.
Stalni majhni porabniki sploh niso moteči - razen, če avto zelo dolgo stoji in se akumulator pač sprazni.
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost