poraba vasega subaruja
Re: poraba vasega subaruja
Jaz imam oboje enakih dimenzij. Homologacija sicer omogoča 215 vendar mislim da cenovno ni preveč ugodna.
Z tlakom sm mislu razliko med 1,5 ter 2,5:P
Mene pa zanima glede porabe goriva za Imprezo 4x4 1,6 90hp, kakšna je kaj poraba goriva normalna vožnja brez žganja (mestna in izven)?
Mestna 10+1000RR napisal/-a:Mene pa zanima glede porabe goriva za Imprezo 4x4 1,6 90hp, kakšna je kaj poraba goriva normalna vožnja brez žganja (mestna in izven)?
Izvenmestna 8-9l cca
H6 je šel od doma 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=21000RR napisal/-a:Mene pa zanima glede porabe goriva za Imprezo 4x4 1,6 90hp, kakšna je kaj poraba goriva normalna vožnja brez žganja (mestna in izven)?
Najvarčnejši voznik ima povprečje 6,8 L/100km, najpotratnejši pa 10,54 L/100km.
D.
Jaz sem dosedaj najmanjšo mestno imel 9.3L/100km, največkrat je preko 10L malokrat pa preko 11L, razen kadar se mi cel tank fajst mudi/pelje.
S tem da mestna je mišljeno na kratke relacije, ko se motor še dodobra ne ogreje, in pa seveda vožnja v hribe kjer mamo vikend...
Na daljše poti pa tut nisem prišel kaj veliko pod 9L ker se pač rad peljem "dinamično"....
Kadar pa daš v enačbo še cel sneg in vožnjo napošrek, pa raje ne glej porabe, saj je obupna. Je pa zato nasmeh in veselje poplačano.
S tem da je to edini strošek ki smo ga meli zadnjih 30.000km poleg zimskih gum in rednega servisa, ki te doma pride par deset evrov če se malce znajdeš, da ne kupuješ pri zlatarjih rezervnih delov....
S tem da mestna je mišljeno na kratke relacije, ko se motor še dodobra ne ogreje, in pa seveda vožnja v hribe kjer mamo vikend...
Na daljše poti pa tut nisem prišel kaj veliko pod 9L ker se pač rad peljem "dinamično"....
Kadar pa daš v enačbo še cel sneg in vožnjo napošrek, pa raje ne glej porabe, saj je obupna. Je pa zato nasmeh in veselje poplačano.
S tem da je to edini strošek ki smo ga meli zadnjih 30.000km poleg zimskih gum in rednega servisa, ki te doma pride par deset evrov če se malce znajdeš, da ne kupuješ pri zlatarjih rezervnih delov....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Na tole sem naletel scoobymoods. Zanimiva teorija o učenju ECUja glede porabe.

Seveda se mi je takoj porodila ideja o tipki "več konjev ON/OFF"1. Disconnect the negative battery lead.
2. Let the vehicle stand for at least an hour. LONGER if need be. The motor must be cool to the touch.
3. Once cool, reconnect the battery lead, close the hood, and start the vehicle. DO NOT touch the gas at all!
4. When the car has reached operating temperature, or the cooling fan has gone on and off once, shut off the car.
5. Turn the vehicle back on and go for a drive based on what you want the car to do. Want every bit of horse power? Take 1st and 2nd gear to red-line a few times. Want to teach the computer that your just a commuter? Drive nice in some various traffic conditions for about 20 minutes. Then go home and shut the car off.
6. After that? Drive the car like normal, you've paved the way for what you'd like the computer to aggressively try and learn. It will take a few tanks of gas before the computer will be "tweaked" for one manner of driving or another. The first tank may also show a drop in MPG around town, that will go away soon enough.
Off-90 ks
On-450 ks
On-450 ks
http://www.dreampowersisak.com" onclick="window.open(this.href);return false;
To velja za starejše subaruje, novejši "ne pozabijo" več ko odklopiš akumulator. Namreč ima spremenljivko, ki jo na podlagi klenkanja zmanjšuje in s tem niža predvžig. Ko avto ugasneš in narediš ta 'trik' spraviš to spremenljivko na najvišjo vrednost, potem ti pa itak po par km pade, ko začne avto klenkat.
Precej neuporaben trik če mene vprašaš.
Precej neuporaben trik če mene vprašaš.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Nekatere novejše motorke imajo tak pametn ecu da si zapomnejo kako mešanco ti morjo delat glede na nmv in trdoto lesa.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Subaru forester 2.0 150KM mesečna povprečna poraba 9,2l vsak dan približno 20 krat štartal kar je kar lepo število vžigov...terenska vožnja po hribih in v snegu uporaba radektorja praktični cel dan poraba 12l največ pa je pokazalo 13,2l.....če voziš lepo po pameti in z lahko nogo poraba okoli 8l ....preizkušeno na 5000km na mesec in 55000km na letobirdy napisal/-a:koker sem pregledoval forum, nisem nasu neke teme, kjer bi bilo skp zbrano kok vam kaj pijejo vasi subiji
tko da koker je na alfa forumu tudi tukaj zacenjam temo, kamor napisete model/letnik/porabo
tema naj bi nucala kot nek orientir, ce koga pri nakupu ta podatek zanima in kot preverjanje ce vam vas slucajno prevec popije
Hehe, ceu sparoucek 
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Zakaj turbo preca kuri 0,5l več kokr 1.2 twingo? grem jokat na drevo
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
jest mam imprezo 1.6 l 2000
po AC mi kur okol 7.5l (120-130)
mestna vožnja pa okol 10l (dosti klancev)
pri zimskih radostih je pa poraba zanemarljiva proti užitkom,je vsak liter več k ga popije dobro poplačan
po AC mi kur okol 7.5l (120-130)
mestna vožnja pa okol 10l (dosti klancev)
pri zimskih radostih je pa poraba zanemarljiva proti užitkom,je vsak liter več k ga popije dobro poplačan
čez zimske radosti ga ni 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov