Pokanje (zamolklo udarjanje) v podvozju
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Pokanje (zamolklo udarjanje) v podvozju
Takole - že dlje časa nekaj zamolklo udari pri skoraj vsaki spremembi višine ceste. Kolega je že dvakrat vse temeljito pregledal in ne najde nobenega "lufta" ali druge anomalije. Včeraj sva zamenjala tudi amortizerje, pa sem optimistično pričakoval tudi kakšno izboljšanje na tem področju, vendar ga ni bilo.
Sedaj sva dogovorjena za naslednji teden, da gremo na tisto ploščo na tehnične preglede, ker na oko/roke ne najdemo napake.
Udarec ni samo moja fatamorgana, saj je tudi on na testni vožnji takoj zaznal zadevo.
Sploh ni potrebna visoka hitrost ali velika sprememba na cesti (zadošča 15 km/h in kakšen centimeter).
Tokrat sicer še nisva menjala tistih gumic pri stabilizatorju (ker so na pogled videti v redu), ki so v preteklosti (pri prejšnjih Forijih) že vplivale na čudne zvoke. Mogoče zamenjava še to.
Kakšna ideja?
BTW - kaj sploh so seleni?
Sedaj sva dogovorjena za naslednji teden, da gremo na tisto ploščo na tehnične preglede, ker na oko/roke ne najdemo napake.
Udarec ni samo moja fatamorgana, saj je tudi on na testni vožnji takoj zaznal zadevo.
Sploh ni potrebna visoka hitrost ali velika sprememba na cesti (zadošča 15 km/h in kakšen centimeter).
Tokrat sicer še nisva menjala tistih gumic pri stabilizatorju (ker so na pogled videti v redu), ki so v preteklosti (pri prejšnjih Forijih) že vplivale na čudne zvoke. Mogoče zamenjava še to.
Kakšna ideja?
BTW - kaj sploh so seleni?
Re: Pokanje (zamolklo udarjanje) v podvozju
Stabilizatorske gumice zamenjat pa bo stvar rešena 
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Ja, potem bo to, kar sva pustila za naslednjič, ker naju je prehitela noč.
Poročam, kako bo.
Poročam, kako bo.
Končnik stabilizatorja, končnik pesta, gumica stabilizatorja ali pa odvit navoj "vele" od amortizerja. Velik več ni tam znanosti 
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Tnx. Sam sem sicer laik, ampak raketovzdrževalec si je že dvakrat vzel kar nekaj časa in je pogledal podvozje. Na oko ne opazi kakšne težave, najprej pa sva mislila zamenjat gumice stabilizatorja. Sporočim, kako se bo obneslo. Imam občutek, da je sedaj po menjavi amortizerjev vse skupaj še hujše.
Naj malo preruka (napajsa), pa bo takoj videl v katerem tiču grmi zajec.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Najprej menjaj gumice/končnike stabilizatoja ja 
Jaz sem prvo menjal končnik na pestu pa sem šravf odlomil 2 tedna sem se matral da sem ga ven dobil ker je bil prerjaven do konca. In ko sem ga zamenjal, je še vedno pokalo
Stari končnik je še vedno deloval kot nov, neglede na to da je bil precej rjav.
Nato sem menjal končnik stabilizatorja, in voila. Tišina!
Jaz sem prvo menjal končnik na pestu pa sem šravf odlomil 2 tedna sem se matral da sem ga ven dobil ker je bil prerjaven do konca. In ko sem ga zamenjal, je še vedno pokalo
Stari končnik je še vedno deloval kot nov, neglede na to da je bil precej rjav.
Nato sem menjal končnik stabilizatorja, in voila. Tišina!
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Bom zamenjal, ko bo imel raketovzdrževalec čas - servisi so kljub krizi polni
Je pa to očitno rak rana Subarujev - pri prvem sem menjal enkrat, pri drugem dvakrat, pri sedanjem Subiju pa bo to prvič.
Je pa to očitno rak rana Subarujev - pri prvem sem menjal enkrat, pri drugem dvakrat, pri sedanjem Subiju pa bo to prvič.
Novejši so slabše je,sem lani menjal tele palčke in gumice stabilizatorja na Outback-u 05 in od šestih vijakov so štirje odleteli 
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Zamenjala sva končnik stabilizatorja in gumice. Sedaj se pelje kot se šika 
Kdo je na strani