"Tuljenje" v zadnjem delu

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Re: "Tuljenje" v zadnjem delu

Odgovor Avtor: BackW00d » 22. Marec 2013, 07:27

Nisem ti odogovoril glede tlaka ane?

Predvsem zarad tega, ker se rad hitro vozim, in Sava S3 v dimenziji 175/70/14, ki je edina homologirana v prometni. (Sicer letne imam 195/55/15) Ampak so take gume fajne za ritje po snegu in blatu ter slabo vzdrževanih cestah, saj maš malce več "mesa" in ne pride tok hit do feltne ke nagaziš kako oviro al pa kamen :D No in taka guma se pri original 2.0 pritisku zvije do pol napisa SAVA, če ga napališ v ovinek. Avto ima 1300kg guma pa ima tako mehke bočnice da je kr joj.... Zato dam noter kake pol bara al pa še kak mbar zraven, da se izognem tem zvijanju.

Ampak tako nabutane gume so neuporabne po snegu. Zato jih potem za vožnjo po snegu spustim.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Stallone
Novinec
Prispevki: 14

Odgovor Avtor: Stallone » 22. Marec 2013, 23:46

BackW00d napisal/-a:Nisem ti odogovoril glede tlaka ane?

Predvsem zarad tega, ker se rad hitro vozim, in Sava S3 v dimenziji 175/70/14, ki je edina homologirana v prometni. (Sicer letne imam 195/55/15) Ampak so take gume fajne za ritje po snegu in blatu ter slabo vzdrževanih cestah, saj maš malce več "mesa" in ne pride tok hit do feltne ke nagaziš kako oviro al pa kamen :D No in taka guma se pri original 2.0 pritisku zvije do pol napisa SAVA, če ga napališ v ovinek. Avto ima 1300kg guma pa ima tako mehke bočnice da je kr joj.... Zato dam noter kake pol bara al pa še kak mbar zraven, da se izognem tem zvijanju.

Ampak tako nabutane gume so neuporabne po snegu. Zato jih potem za vožnjo po snegu spustim.
Jaz imam ravno zaradi tega gume 175/70 R14 XL, kar pomeni da je ojačan rob, in ne pride do tega kar praviš da ti dela pri Savi.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 23. Marec 2013, 11:21

Ob naslednjem nakupu zimakov bom ziher pogledal tudi za to opcijo ;)

Hvala za informacijo. Sicer sem to že slišal, ampak vedno pozabim na to.....

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 01. April 2013, 22:15

Tuljenje je dobilo epilog - krivec visko. Na koncu se je zamenjal kar cel menjalnik, saj je bilo tako še najbolj kamot, ker je visko poškodoval še nekaj v menjalniku... Upam da bo zdaj mir za en čas :mrgreen:
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. April 2013, 22:56

Se ti je zadnji konec pri ostrem obračanju kaj čudno obnašal, kot bi poskakovala kolesa?
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 01. April 2013, 23:02

Pri polno obrnjenem so poskakovala ja, zmeraj bolj.
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. April 2013, 23:06

Potem se men tudi nekaj takšnega kaže.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. April 2013, 10:28

na FTT ali na TTT ?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 02. April 2013, 12:14

Itak da FTT kakšne pa sprašuješ backwood :D , nov visko je cca 800€, sem rešil že nakaj takih težav...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. April 2013, 15:49

Kateri letniki najbolj ?

Prvič slišim, da subaruje hecajo visko diffi.

Sem že parkrat slišal za ignisa, reno kango 4x4 pa še par kantic, pri katerih naj bi tak visko zdržal samo tja do 100kkm...potem pa menjava v vrednosti ~1000€ (LOL?)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 02. April 2013, 15:59

99 letniki naprej velika večina. Težko pa rečem pri katerih km, pomojm zdržijo vsaj 150.000km, res pa da večina ljudi, ki jih poznam ni prvi lastnik avta in je težko rečt koliko je bil avto zlorabljan in kolikokrat ni bilo enako obrabljenih gum...
Kot primer ti dam Forije 98letnik narejene do maja 1998, ki imajo večinom legacyjevo tehniko nimajo težav z viskom, novejši od 04/1998 pa brez problema škripajo, enako z legacyji, impreze...

Sem pa menjal tudi na enaki kot jo imaš ti :wtf

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. April 2013, 09:19

Naša jih ima sedaj že 227k. Verjetno ne v folijo zavitih, pa do sedaj še ni nobenih težav, sosed pod nami je imel isto 1.8 z 320k in je bila povsem cela še v prvotnem stanju, razen kanček rje, ki še ni bil za porihtat.

Tretji sosed pod nami ima podobno kot mi, samo da ima tist grd trikrak volam, pa najgršo masko na svetu :) Tudi čez 200k nobenih težav. Ma okol našga vikenda je teh subarujev kot solate, pa noben nima težav z pogoni. Vsi samo z rjo :D

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 03. April 2013, 09:45

Mi se pogovarjamo o težavah na visku Foresterja. Po Aljoševih besedah sklepam, da so na Foresterju II nekaj spremenili tam, mogoče so hoteli varčevati z materiali ali kaj podobnega.
Jaz pa poznam kar dva znanca, ki sta imela probleme z visko na Foresterju.

Uporabniški avatar
FrEnKy
Uporabnik foruma
Prispevki: 136
Kraj: Gornji Grad

Odgovor Avtor: FrEnKy » 03. April 2013, 11:23

Tudi jaz sem že slišal o problemih z visco sklopko na subarujih. Ma ne vem, kaj so šli spreminjat, kar je super delalo...

Jaz vozim legacya letnik 1999 (BE/BH). Avto ima okrog 240k km in za enkrat mislim, da je visco še OK. Upam, da tako tudi ostane, :)

Zanima me, kakšen je strošek popravila okvare visco sklopke. Strošek nakupa nove je že skoraj polovica vrednosti avta + potem prišteješ še dvomasni vztrajnik in si tam (predvsem če bi popravljal z orig. nadomestnimi deli)... :/

Vem, da so pri nekaterih avtomobilih zadnji pogon na nek način odklopli, ko je začel visco zajebavat. Čeprav subaruja brez 4*4 pogona pa ne rabim... Upam, da ne bomo pri nakupu rabljenega subaruja preverjali, če dela pogon brezhibno -> kar je bilo pri starejših samoumevno (seveda, če je bil normalno vzdrževan). Vse bolj mi je všeč quattro - celo pri obrabi gum spredaj/zadaj je precej bolj popustljiv in se nepokvari kar tako...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 03. April 2013, 12:07

Backwood - starih subijev je za kak %; od letnikov 99+ pa imajo več ali manj vsi enkrat v življenski dobi to težavo, (če gledaš online manuale je visko enota druga pri novejših in posledično pokvarljive narave) največkrat to človek izve po nakupu rabljenega, potestira pa noben ko kupuje. Je treba narest kar nekaj km z avtom, da se vse dobro segreje potem pa na asfaltirano parkirišče naprej in nazaj z namotanim volanom, pa še homokinetike zraven potestiraš pa dve muhi na en mah ubiješ :lol:

Dvomasni vstrajnik pa ni potrebe vzporedno rihtat če ni prehudo :), če se pa z okvarjenim viskom voziš dlje je pa resnično jeba, tudi olje menjalnika postane kot gnoj .

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost