Za ogled Impreze sem se zmenil s prodajalcem,da se dobivana na parkirišču trgovine Spar v Radovljici.
Z avtom se je pripeljal gospod abrahamovih let,zelo prijazen in komunikativen.
(Kasneje sem izvedel,da je tudi zelo znan v svojem kraju.)
Avto sem si temeljito ogledal.Odbijača sta barvana,pokrov motorja,blatnik tudi.Streha ima nekaj bušk(toča?).
Po vratih so poškodbe s parkirišč,manjše praske...Notranjost je še kar ohranjena,sedeži niso pretirano obrabljeni,tapeta na voznikovih vratih je odstopila.Električni pomik stekel in ogledal deluje.
Gume okoli vrat so cele,brisalci imajo precej lufta,meglenke,luči svetijo,nastavitev višine žarometov dela.Pranje žarometov ne deluje(verjetno počena cevka).
Vetrobransko steklo je precej popikano od udarcev kamenja,vendar je originalno.
V prtljažniku,podvozju in kolotekih ni bilo opaziti pretiranega rjavenja.
In že sem bil pri motorju.
Motor je zelo lepo tekel.Ker je bil že dalj časa prižgan sta se vklopila ventilatorja.
Motor ni bil nič masten,odvil sem tudi čep za dolivanje olja in vse je izgledalo v redu.
Z roko sem dodal plin in zaslišal sem precej glasno turbino.
Prodajalca vprašam:
- Kaj je to žvižganje?
- To je pa IHI turbina,moj mehanik je rekel da te turbine tako delajo! mi je navdušeno razlagal.
No,če mehanik tako pravi,bo že držalo,sem si mislil.
Prodajalec je še povedal da je zelo zadovoljen z avtom,motor porabi okoli liter olja na leto,Veliki servis (zobati jermen)je narejen,sklopka svečke je pa vse novo in zamenjano.
- In kakšna je zadnja cena? ga vprašam.
- Res zadnja,zadnja cena je 7700 evrov,za manj ga ne dam,se raje sam vozim,je rekel.
Cena se mi je zdela precej visoka,vendar če je avto res ohranjen,rad dam nekaj evrov več in se potem v miru vozim.Prodajalcu sem rekel da rabim en dan za premislek,in da ga bom potem poklical.
Zahvalil sem se mu in odšel domov

.