Nova pridobitev Subaru Forester 2.0X, BI-FUEL

Subarujev predstavnik razreda SUV
Zaklenjeno
Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Re: Nova pridobitev Subaru Forester 2.0X, BI-FUEL

Odgovor Avtor: Thomas22 » 10. Marec 2013, 09:08

Zakaj ne probaš kot ima ML. Pritrdiš lahko na cev spodaj kjer je pritrjena kljuka. Mislim, da bo tudi za priklop prikolice dovolj prostora.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 10. Marec 2013, 12:45

Lučtno dvignjen ni kej :cool:

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 10. Marec 2013, 20:01

Ta zadeva z ML ne pride v uporabo. Zakaj? Če se odpira levo ali desno ne moreš odpreti vrata od prtljažnika! Če se podre na tla kot kakšna rampa, pa se odprejo vrata prtljažnika vendar; kako boš dajal zadeve noter; preskakovanje gume in cevi nosilca itd. V uporabo pa pride takrat, ko fizično odstraniš to stran, vendar teža gume z feltno, cevi itd.

Bodie
Novinec
Prispevki: 9

Odgovor Avtor: Bodie » 08. April 2013, 22:41

Bodie napisal/-a:Če si lahko sposodim temo, upam, da ne zameriš. Imam identičnega Foresterja kot ti.

Torej Forester letnik 2005, prevoženih 149 000km. Avto kupljen v Novi Gorici pri prodajalcu, ki jih uvaža iz Italije. Rečeno mi je bilo, da Italijani vozijo tovrstne avte samo na plin. Ko sem avto kupil je opravil tehnični in potem sem ga dal še na servis k enemu vaškemu mehaniku, ki delo opravlja z ''dušo''. Menjal in preveril je osnovne zadeve in vse skupaj me je stalo 300 €.

Sedaj pa problem, avto mi je namreč začel ugašati in sicer, ko menjam iz tretje v drugo brzino ali pa iz druge v prvo. Tisti trenutek med menjavo, ko je avto v fole, avto crkne. Seveda ne vedno, se pa to dogaja vedno bolj pogosto. Dogaja se pri vožnji na plin ali pa benz. Še to naj povem, da ko je avto prižgan in teče na mestu v fole se vse skupaj kar močno trese(avto in menjalnik).
Torej, kljub temu, da sem avto imel že pri več vaških mehanikih in zato porabil kar nekaj €, imam še vedno probleme saj avto ne deluje kot je treba. Avto mi crkuje, med možnjo cuka, ko je v fole na mestu se vse skupaj zelo trese, gori mi oranžna lučka od motorja, ko vozim v hrib mi nekaj odzadi ropota....torej sami problemi.

Ne preostane mi nič drugega kot da peljem avto nekam na servis v okolico Ljubljane, kajti tukaj na Primorskem koncu zgleda, da ni nihče sposoben poštimati avtomobila. Sedaj me zanima kam priporočate, da peljem avto na KOMPLET servis? Verjetno bi bilo treba poštimati in sčistiti tudi plinsko napeljavo in vse kar pride zraven saj je avto tudi na plin. Ali naj peljem h Kržiču na Vrhniko? Na Rudnik k tistima dvema, ki baje obvladata vse kar se tiče plina kot je bilo napisano nekaj strani nazaj? Tudi, če me vse skupaj stane kak € več ni tak problem, najpomembnejše mi je da se avto končno poštima kot je treba.

Hvala za pomoč...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. April 2013, 07:59

Avto zapelji do Karlija in boš vsaj vedel pri čem si. Zrihtal ti bo mašino, za plin se boš pa potem najavil k kakemu plinašu, ko boš vedel, da je z mašino vse v redu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 09. April 2013, 10:13

nebivedu napisal/-a:Avto zapelji do Karlija in boš vsaj vedel pri čem si. Zrihtal ti bo mašino, za plin se boš pa potem najavil k kakemu plinašu, ko boš vedel, da je z mašino vse v redu.
+1
Forester diesel

Bodie
Novinec

Odgovor Avtor: Bodie » 09. April 2013, 11:35

Kdo pa je Karli, oziroma kje se nahaja? Mogoče kakšen njegov kontakt, link do njegove spletne strani?

Hvala!

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 09. April 2013, 11:57

Novi predsednik subaru kluba (up. ime karel) :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. April 2013, 12:08

klemz napisal/-a:Novi predsednik subaru kluba (up. ime karel) :D
V subi imeniku imaš pa telefonsko številko:
viewtopic.php?f=13&t=772&hilit=imenik
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Bodie
Novinec

Odgovor Avtor: Bodie » 23. April 2013, 20:04

Kakšne pa imate kaj izkušnje z servisom pri Kržiču-Vrhnika?

Kanumlc
Član Subaru kluba
Prispevki: 890
Kraj: Vojsko nad Idrijo

Odgovor Avtor: Kanumlc » 23. April 2013, 22:31

Je pa ni.
Sam imam bolj slabe izkušnje z njim.

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 08. Junij 2013, 16:36

Rabim pomoč

a je kdo menjal, popravljal ali kaj drugega počel z steklom, mehanizmom in motorjem za dvig stekla? Kako se da mehanizem za dvig stekla ven iz vrat ali je motor posebej? Problem je na mojem Forester-jem zadnja leva vrata. Steklo se spusti za 1/3 potem se vstavi - zašteka. Ne gre dol ne gor. Ugotovil se, se motorček greje zato ga izklopim. Če udarim po tistem mehanizmu, ki je motorček privit na tisti mehanizem (verjetno je notri zobnik, ki poganja zobato letev) se nekako sprosti in se zapre ali odpre steklo. Ali je kdo imel podobne probleme in kako je rešil ? Kako gre motorček ven iz vrat? HVALA

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 08. Junij 2013, 18:29

Mogoče se ti je kakšno vodilo za steklo odvilo, se zataknilo v nepravi položaj in sedaj šteka. Poskusi losati vodila stekla, mogoče steklo na bo več štekalo.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 08. Junij 2013, 18:59

Sem imel isti problem samo na prednjih levih vratih Fori 03 tako,da je nekaj na tem.
Sem razstavil vendar se motor sploh ni odzival kljub temu,da sem direkt zvezal, iz starejšega Forija pa žal ni pasalo tako sem samo nazaj sestavil in zaenkrat pustil dokler se ne najde kak zbit Forester od 03 dalje.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 08. Junij 2013, 22:02

Ja razumem ampak meni se malo premika motorček. A mi lahko povesta kako dobim motorček ven, bom probal popraviti. Vodila za stekla se ne zatikajo.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost