Impreza '96 - in nekaj težav
Re: Impreza '96 - in nekaj težav
Pri moji imprezi 1.6 133000k l 98, ko zjutraj vžgem se sliši iz motorja neko klenkanje včasih bolj včasih manj.Je možno ,da tolčejo ventili. Kakšne ventile ima. Ko se segreje tega zvoka ni več. Sem lastnik 4 mesece in takrat tega nisem opazil ,ker je bil avto segret. lp
Tudi pri meni se sliši neko klenkanje pri mrzlem, že odkar se je zamenjal blok motorja. Kolikor sem malo pogooglal, to ni nek hud strošek? Ali pa je pri meni to, ker je blok od malce starejše cimprese in ni vse čisto "v nulo" kompatibilno?
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
Ti nimaš dročnikov temveč klasično nastavljanje ventilov.
Zvok je pa drugačen zaradi drugačne oblike bata,kot si sam povedal blok je starejšega letnika kot avto.
Zvok je pa drugačen zaradi drugačne oblike bata,kot si sam povedal blok je starejšega letnika kot avto.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
Nekje sem slišal ,da so hidravlični ventili potem to ne drži in se štelajo pri dobrem mehaniku.
Kolk je kaj dela z tem.
Sem šele sedaj prebral,da imaš ti 98 letnik
tako,da nisem siguren ali imaš dročnike (hidravlične ventile) ali nastavljive ventile,bo treba snet pokrov ventilov in videt kako in kaj,ker so ravno leta 98 menjavali ventilsko tehnologijo.Če bi bil pa letnik 96 kot piše v naslovu so pa dročniki 
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Bomo ugotovil v bližnji prihodnosti pa poročam. Mudi se po moje ne ,ker je skoz isto.
Lani jo je imel prejšni lastnik na servisu tam blizu tebe in si reku da je tist servis dobr za olje menjat. 
Če imaš prednji pokrov motorja še prvi potem ti piše na nalepki pod njim ali so ventili samonstavljivi z dročniki oziroma druga opcija z nastavitvijo sesalnih in izpušnih ventilov. Ko pa je deklc dol se pa itak pokaže, jest imam imprezo eno 1997 ki ima nastavljive ventile in jih bom tudi pred prodajo nastavu...
Hvala za odgovore, ko bo čas se odpeljem do mehanika .
No fajn a ne Karli 
A vidva bi rada da pripeljem vama. Bi takoj samo sta kar daleč . Imam dobrega mehanika v vasi,pa še v žlahti enga. 
Mal heca 
Pod havbo piše zračnost ventilov 100 000km. To verjetno pomeni ,da se nastavljajo . lpsubi92 napisal/-a:Če imaš prednji pokrov motorja še prvi potem ti piše na nalepki pod njim ali so ventili samonstavljivi z dročniki oziroma druga opcija z nastavitvijo sesalnih in izpušnih ventilov. Ko pa je deklc dol se pa itak pokaže, jest imam imprezo eno 1997 ki ima nastavljive ventile in jih bom tudi pred prodajo nastavu...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov