Lučka na stikalu
- SubiOutback
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 68
- Kraj: Radenci
Lučka na stikalu
pri obeh stikalah za meglenke mi ne gorijo notranje lučke.samo stikalo deluje,samo zvečer ko se peljem ne sveti znotraj.je treba zamenjati celo stikalo ali se stikalo lahko razdre in je notri kakšna žarnica?
Subaru Impreza Outback
Re: Lučka na stikalu
Ponavadi sta dve žarnici notri, ena skos sveti, da najdeš stikalo, druga je pa za indikacijo ali so prižgane.
Zanimivo. Na mojem Foresterju tudi nobena lučka za meglenke ne sveti, le tista za ogrevanje sprednjih brisalcev. Tako že odkar ga imam.
- SubiOutback
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 68
- Kraj: Radenci
žarnice mam zunaj.ve kdo ki se da kupiti takšne žarnice?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Subaru Impreza Outback
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
V trgovinah z elektroniko, pri čemer dobiš samo žarnico brez podnožja, katerega pa lahko ponovno uporabiš.SubiOutback napisal/-a:žarnice mam zunaj.ve kdo ki se da kupiti takšne žarnice?
V Mariboru sem jih jaz dobil pri Čip-u na Sokolski ulici...
Nekaj podobnih zadev pa imajo tudi na www.svetila.com.
D.
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
ve kdo koliko lučk je v števcih za brzino,temperaturo.......?pa kakšne so to žarnice?
Subaru Impreza RS
Če se prav spomnim jih je 5 ali 6.impreza911 napisal/-a:ve kdo koliko lučk je v števcih za brzino,temperaturo.......?pa kakšne so to žarnice?
aja žarnica bo pa tale
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ko sem se lotil menjavanja teh žarnic na prejšnjem Legacy-u, sem potreboval štiri vrste žarnic:
Čisto spodnja je W3W, teh je 3-5 (žal se ne spomnim točno) in skrbijo za osvetlitev celotne instrumentne plošče.
Nad njo so pomanjšana verzije, menda W2x4.6d - te skrbijo za signalne lučke za žmigavce, pa za prazen tank, pa osvetlitev drugih delov armaturke (klima, mogoče še kakšna večja stikala kot npr. tisto za vse štiri žmigavce).Vse skupaj sem teh zamenjal cca. 15.
Za tretjo od spodaj navzgor oznake ne poznam, uporabljajo pa sem za (stalno) osvetlitev stikal, morda še osvetlitev ure ali kaj temu podobnega. Teh sem zamenjal cca. 8.
Čisto zgornje so spet brez posebne oznake, uporabljene pa so bile na stikalih, katerim se prižge lučka, ko so vklopljene (ala meglenke in podobno). Teh sem zamenjal cca. 5.
Vse vrste žarnic sem dobil v trgovini z elektroniko.
D.
PS: Številke so bolj približne - načeloma sem vse stare žarnice shranil v eni vrečki in sem jih zdaj preštel - možno je, da sem kakšno izgubil ali pa porabil za kak 'eksperimentalen projekt'...
Čisto spodnja je W3W, teh je 3-5 (žal se ne spomnim točno) in skrbijo za osvetlitev celotne instrumentne plošče.
Nad njo so pomanjšana verzije, menda W2x4.6d - te skrbijo za signalne lučke za žmigavce, pa za prazen tank, pa osvetlitev drugih delov armaturke (klima, mogoče še kakšna večja stikala kot npr. tisto za vse štiri žmigavce).Vse skupaj sem teh zamenjal cca. 15.
Za tretjo od spodaj navzgor oznake ne poznam, uporabljajo pa sem za (stalno) osvetlitev stikal, morda še osvetlitev ure ali kaj temu podobnega. Teh sem zamenjal cca. 8.
Čisto zgornje so spet brez posebne oznake, uporabljene pa so bile na stikalih, katerim se prižge lučka, ko so vklopljene (ala meglenke in podobno). Teh sem zamenjal cca. 5.
Vse vrste žarnic sem dobil v trgovini z elektroniko.
D.
PS: Številke so bolj približne - načeloma sem vse stare žarnice shranil v eni vrečki in sem jih zdaj preštel - možno je, da sem kakšno izgubil ali pa porabil za kak 'eksperimentalen projekt'...
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
hvala vama za odgovore.
bom danes pri imprezi outback ven vzel pa pregledal katere žarnice točno so.te pa v čip-a 
Subaru Impreza RS
Tiste tamale žarnice moraš potem še vstaviti v podnožje, da se lahko zataknejo nazaj v števec ter da imajo kontakt.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
A ni lažje menjat z ledicami? Bo avto prej zgnil, preden bojo ledice ckrnile.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ne, menjat z ledicami je težje, poleg tega so LED-ice praviloma bolj usmerjene in potem osvetlitev ni enakomerna...Sajmon napisal/-a:A ni lažje menjat z ledicami? Bo avto prej zgnil, preden bojo ledice ckrnile.
Se pa strinjam, da bi verjetno bilo bolj trajno - ampak če so orig. žarnice zdržale ~10 let in bodo menjane še pol toliko, bo čisto OK.
D.
Drži, da so ledice bolj usmerjene, a če jim s ščipalkami odščipneš konico z lečko, se svetloba prav lepo razprši.
Je pa tudi res, da se je potem treba še malo poigrat s preduporčkom in lotanjem, medtem ko žarnico zamenjaš in je to to.
Je pa tudi res, da se je potem treba še malo poigrat s preduporčkom in lotanjem, medtem ko žarnico zamenjaš in je to to.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov