Legacy cuka
Legacy cuka
Prejšnji teden mi je začel legacy 2.0 l.99, kar na lepem cukat. Pri pospeševanju v nižjih vrtljajih parkrat cukne, nato je OK. To se dogaja tako pri hladnem kot toplem motorju. Tudi delovanje motorja med prostim tekom ni takšno kot je bilo. Prosim za vaše nasvete, kaj pogledat.
Re: Legacy cuka
Kako najhitreje preverim kable?
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Jaz sem to cukanje rešil s čiščenjem MAF senzorja. Snameš cev in špricaš MAF z brake-cleaner-jem. Ni pa nujno da je to to, kot je že Karli napisal...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
enga po enga snemaš in opazuješ, če se spremeni tek motorja.novinec napisal/-a:Kako najhitreje preverim kable?
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Meni se je točno tako dogajalo zaradi olja pri svečkah. Kabli pri svečkah so bili mastni, ker tesnila na pokrovu ventilov niso več tesnila. Po menjavi tesnil, kablov in svečk (so bile tudi mastne in na eni se je videlo kje je prebijalo) se mi to ni več zgodilo.
Trenutni vozni park: Subaru Legacy BH5 2.0 l.:2000, Honda Civic 1,4 HB l.:1996
Najbolje potem še nastaviti ventile če se že menja tesnila svečk - to je pokazatelj da tam okrog že dolgo ni nihče prčkal ali pa sestavu s starimi tesnli, imam pa tudi ene kable od svečk nove kopije...
Evo, še slikca svečke, kjer je zaradi puščanja olja iskra prebijala na maso
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Trenutni vozni park: Subaru Legacy BH5 2.0 l.:2000, Honda Civic 1,4 HB l.:1996
meni je avto tako cukal ko sem imel počen senzor klenkanja....
subaru ni nikoli star in se ne popravlja =)
Saj pravim,da razlogov za cukaje je ogromno in preko foruma odgovorit brez pregleda motorja je nesmiselno.Treba je reševat probleme po vrsti in jih izločevat enega za drugim 
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Razen pri Fiatu, tam je najceneje ob prvi težavi kar cel motor menjat...
Prokleta jajca italjanska...
Prokleta jajca italjanska...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
prvo probej svecke in kablne nato pa lambda
subaru don't think just feel and drive!
EA82,EA82,EA82,EA82,EJ22,EJ20,EJ20G,EJ22,EJ20,EA82Tfull time awd hi/lo center diff lock
baba važe
EA82,EA82,EA82,EA82,EJ22,EJ20,EJ20G,EJ22,EJ20,EA82Tfull time awd hi/lo center diff lock
baba važe
Za maf pa lambdo posvet CE, za IACV ne svet. Prvo res prever sveče pa kable.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov