FTT
Re: FTT
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Fantje, klima mi ne dela kot je treba. Sklopka na kompresorju klime se ne vklopi. Če jo malce požgačkam z kladivom se vklopi, a se čez nekaj časa zopet izklopi. Imate kakšno idejo?
Ne vem. Ampak ne bi rad najprej dal napolniti klimo, potem bi pa mojster ugotovil, da je kaj drugega narobe (recimo sklopka na kompresorju). Sledi menjava kompresorja in PONOVNO polnjenje klime.
Se pravi, da je lahko tudi pomanjkanje plina vzrok, da se kompresor sklopi?
Se pravi, da je lahko tudi pomanjkanje plina vzrok, da se kompresor sklopi?
Preverjanje stanja plina ni isto kot polnjenje klime, čeprav to lahko preveriš tudi sam.
Kompresorji imajo tlačno zaščito, da ne zaribajo, če ni plina, zaradi katere se lahko sploh ne vklopijo ali izklopijo po parih sekundah.
Kompresorji imajo tlačno zaščito, da ne zaribajo, če ni plina, zaradi katere se lahko sploh ne vklopijo ali izklopijo po parih sekundah.
Za preverjanje plina je potrebno imeti ustrezne nastavke in manometre, sicer se težko pomeri stanje plina,... Taki simptomi , kot jih navajaš Thomas (kompresor se izklopi po par sekundah), kažejo , da manjka plina, tako kot je strumpff rekel, tlačno stikalo nizkega tlaka izklaplja kompresor (nahaja se nekje na sesalni cevi proti kompresorju -debelejša cev).
Če sklopka deluje lahko preveriš tako, da stakneš žico , ki pride na kompresor in tu pripelješ + iz akumulatorja pa boš videl če preklaplja
Če sklopka deluje lahko preveriš tako, da stakneš žico , ki pride na kompresor in tu pripelješ + iz akumulatorja pa boš videl če preklaplja
Plin zamenjan, naj ga ne bi skoraj nič manjkalo.
Zadeva se še vedno vklaplja in izklaplja.
Mogoče zato ker sem imel klimo nastavljeno na "avto"? Mogoče zato, ker je avto stal na miru?
Mi lahko nekdo preveri, če na njegovem vozilu s prižgano klimo na "avto" tudi kompresor vklaplja in izklaplja, ko avto stoji na mestu?
Zadeva se še vedno vklaplja in izklaplja.
Mogoče zato ker sem imel klimo nastavljeno na "avto"? Mogoče zato, ker je avto stal na miru?
Mi lahko nekdo preveri, če na njegovem vozilu s prižgano klimo na "avto" tudi kompresor vklaplja in izklaplja, ko avto stoji na mestu?
Thomas oprosti ,ker nisem bil zadnjič bolj natančen v razlagi možnih vzrokov:
1. izklaplajanje stikala za nizek tlak ; pomanjkanje plina
2. izklaplanje stikala za visok tlak;
- preveč plina v sistemu
- zamašen filter plina (sušilna patrona)
- umazan prednji hladilnik (kondenzator)
-ventilator na prednjem hladilniku ne deluje ali ne deluje pravilno (stikalo ali tipalo tlaka kondenzacije ne deluje pravilno)
Normalno naj bi kompresor ves čas deloval (ko klimo vklopimo) , ne glede ali je klima avtomatska ali ročna, če bi se sistem tako vklapljal , bi se kaj hitro uničila sklopka na kompresorju. Na kompresorju je namreč vgrajen termostatski ventil, ki regulira moč komresorja glede na hladilne potrebe sistema (odpira bay-pas med tlačnim in sesalnim vodom glede na temperaturo hladiva sesalnega voda)
Manometre gor , pomerit tlake, pa se bo videlo ,...

1. izklaplajanje stikala za nizek tlak ; pomanjkanje plina
2. izklaplanje stikala za visok tlak;
- preveč plina v sistemu
- zamašen filter plina (sušilna patrona)
- umazan prednji hladilnik (kondenzator)
-ventilator na prednjem hladilniku ne deluje ali ne deluje pravilno (stikalo ali tipalo tlaka kondenzacije ne deluje pravilno)
Normalno naj bi kompresor ves čas deloval (ko klimo vklopimo) , ne glede ali je klima avtomatska ali ročna, če bi se sistem tako vklapljal , bi se kaj hitro uničila sklopka na kompresorju. Na kompresorju je namreč vgrajen termostatski ventil, ki regulira moč komresorja glede na hladilne potrebe sistema (odpira bay-pas med tlačnim in sesalnim vodom glede na temperaturo hladiva sesalnega voda)
Manometre gor , pomerit tlake, pa se bo videlo ,...
Tudi meni se na tak način vklaplja izklaplja klima.....sploh če sunkovito dodam gaz v prostem teku, in pa po določenem času. Ko se začne izklaplat/vklaplat ponavadi izklopim za par minut, in ponovno vklopim, nakar je spet vredu nekiaj časa (5-10minut) lahko tudi dlje, če nenadno ne dodajam/vzemam gaza...
Ko vklopim klimo se mi takoj vžge tudi ventilaotr na hladilniku, kar je normalno.
Ko sem to pokazal "mojstrom" so vsi zmajali z glavo pa rekli da to ni normalno, da ostali avti tega ne delajo.
Klimo sem napolnu 2x na 650g ker nevem kolk gre notr, ker nikjer ne piše, niti nisem najdu na internetu. Imam pa klimo znamle "ALEX nešto". in je bila verjetno naknadno "original" montirana ali pa original "v sloveniji na IS" monitrana v nov avto.
Lansko leto je spustila komplet plin. za letos pa nevem, ker se bom jutri verjetno prvič letos peljal z njo...
Letnik 96....
Ko vklopim klimo se mi takoj vžge tudi ventilaotr na hladilniku, kar je normalno.
Ko sem to pokazal "mojstrom" so vsi zmajali z glavo pa rekli da to ni normalno, da ostali avti tega ne delajo.
Klimo sem napolnu 2x na 650g ker nevem kolk gre notr, ker nikjer ne piše, niti nisem najdu na internetu. Imam pa klimo znamle "ALEX nešto". in je bila verjetno naknadno "original" montirana ali pa original "v sloveniji na IS" monitrana v nov avto.
Lansko leto je spustila komplet plin. za letos pa nevem, ker se bom jutri verjetno prvič letos peljal z njo...
Letnik 96....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Pri naglem pospeševanju se pri določenih avtih res izkopi klima , tako se motor razbremeni za boljši pospešek avta , ko pa se obrati umirijo ali odvzameš gas , pa se ponovno vklopi. Če bi avto priklopil na tester, pa da se mojster spozna na klima sistem, bi hitro ugotovil kaj povzroča te motnje, pa tudi z meritvijo tlaka kondenzacije in uparjanja se laho postavi "diagnozo".
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov