Legacy T problemček..
Re: Legacy T problemček..
Ma kdo kataloško tega PCV ventila? Če je cena ugodna ga menjam v usakem primeru 
Spet nov problem in sicr z užiganjem v vročini, dons je avto verglu pa verglu pa je le zalaufu. Pumpa je porinla naprej, akumulator je ok. Se komu kej sanja?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Enkrat je mene tak hecal senzor za položaj odmične gredi ('cam position sensor'), ki je imel znotraj sebe slab kontakt (hladen lot).
Mrzel je avto vedno vžgal brez problema, ko pa je bil topel, pa 'kakor kdaj', odvisno od tega, koliko se je že ohladil. Recimo - 10 sekund do minuto po ugašanju je vžgal v prvo, če pa je stal 5-15 minut, pa ne več (vedno).
Na začetku je pomagalo, če sem senzor malo zmigal (npr. odklopil in nazaj priklopil konektor), proti koncu pa tudi to ne več. Check-engine lučka se mi nikoli ni prižgala, je pa napaka za senzor bila v spominu (ki sem ga prebral tako, da sem povezal dva konektorja pod volanom in štel utripanje CE lučke).
Ker je ta senzor dokaj enostavna zadeva (magnet in tuljava), pri nas pa je stal, kot da je zlat (v USA je 18$, pri nas je stal preko 50k SIT), sem ga popravil sam - plastiko odžagal / odbrusil, na novo zalotal žico iz tuljave na pleh od konektorja in vse skupaj zalil nazaj. Od takrat senzor ni več povzročal težav...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... sensor.png
Slika je simbolična...
D.
Mrzel je avto vedno vžgal brez problema, ko pa je bil topel, pa 'kakor kdaj', odvisno od tega, koliko se je že ohladil. Recimo - 10 sekund do minuto po ugašanju je vžgal v prvo, če pa je stal 5-15 minut, pa ne več (vedno).
Na začetku je pomagalo, če sem senzor malo zmigal (npr. odklopil in nazaj priklopil konektor), proti koncu pa tudi to ne več. Check-engine lučka se mi nikoli ni prižgala, je pa napaka za senzor bila v spominu (ki sem ga prebral tako, da sem povezal dva konektorja pod volanom in štel utripanje CE lučke).
Ker je ta senzor dokaj enostavna zadeva (magnet in tuljava), pri nas pa je stal, kot da je zlat (v USA je 18$, pri nas je stal preko 50k SIT), sem ga popravil sam - plastiko odžagal / odbrusil, na novo zalotal žico iz tuljave na pleh od konektorja in vse skupaj zalil nazaj. Od takrat senzor ni več povzročal težav...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... sensor.png
Slika je simbolična...
D.
Kje se pa tale hudič nahaja pr turbo mopedu?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
http://www.wrxtuners.com/forums/attachm ... 090939.jpgklemz napisal/-a:Kje se pa tale hudič nahaja pr turbo mopedu?
Naj omenim še, da je 'crank position sensor' funkcijsko enaka zadeva, ki lahko ima enake težave in simptome...
http://i304.photobucket.com/albums/nn18 ... rfront.jpg
D.
Na sred je crank (22053 aa010 = cca. 200£) desno pa camshaft (22056 aa002 = cca. 33£), ok, bomo prvo cenejšga menjal
Ma kdo "delujočga" da zamenjamo?
- Žaan_Turbo
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 370
- Kraj: Gornji Grad
Takrat še nevednež o forumu, sem moral za imprezo 1.6 zamenjat senzor glavne gredi. 57kSIT je koštal, od takrat naprej nikoli več problema z vžiganjem že ogretega motorja, pred tem pa živa groza, si šel v trgovino, prišel ven, in ni več htel vžgat.
Če si se spustil po klancu je vžgal v prvem obratu. Kolk živcev je to požrl!
Potem sem se pa sekiral, ko sem zvedu da bi za par tisočakov lahko kupil rabljenega na forumu, in to takega, ki bi verjetno zadevo rešil za vedno....
Če si se spustil po klancu je vžgal v prvem obratu. Kolk živcev je to požrl!
Potem sem se pa sekiral, ko sem zvedu da bi za par tisočakov lahko kupil rabljenega na forumu, in to takega, ki bi verjetno zadevo rešil za vedno....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Alo vidva, prprauta kozoroge se vidmoŽaan_Turbo napisal/-a:karel napisal/-a:To pa veš ,da nimamo
Dons me je ustavu policaj, kontrola... Obesu se je na izpušno cev, sam sm mu reku, da je original subaru in da ma ploščico pa da je biu pred kratkem na tehničnem bp. Reku je nej mi bo. Zdej pa rabm nekoga k bi mi naredu repliko original turbakovga lonca, sicr brez česarkol notr oz. če ma kdo kazga original oz. od wrx (sej ma 2 cevi?). V račun dam STI lonc.
Če piše na loncu,da je original mislim,da ti nimajo kaj srat.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Mja, dopovej jim
Pomoje ga je zmotla oblika ker ne paše v odprtino lepo, al pa celo brbotanje k sm se u peti prestavi pelu 60, BbBbBbBrrr 
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
A maš sam cev od turbine pa do lonca al maš še kej vmes?
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost