Če že voziš na plin se izogibaj temu kar si tule napisal,če hočeš dobro svojemu motorjuasteropa napisal/-a:DolencM napisal/-a:Porabo plina imam pri normalni voznji (obratomer se obcasno zavrti tudi do rdecega polja, sej zato pa imamo subaruje ne!?) cca 11,5!
Avto na plin
Re: Avto na plin
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
No ma sej vecinoma so obrati med 2000 in 2500 na AC do 3500, ma ko je treba koga preskocit se pa zavrtijo tud malo vise da bi pa za vsako prehitevanje pretikal na bencin se mi pa tudi ne zdi smiselno!
Mislim da sem do sedaj bil kar prijazen da vseh svojih motorjev in nikol nisem imel vecjih tezav z njimi, dva od pomembnejsih razlogov da sem se odlocil za subaruja pa sta bila legendarna subarujeva zanesljivost in to da je plin ugrajen v nov avto od strani pooblascenega zastopnika subaruja (nisem preprican a mislim da bi morali biti tudi ventili in njihova sedisca ojacani)! Ce bi kljub vsemu imel vecje probleme z motorjem bo pa verjetno kljub temu da sem nad avtom navdusen to prvi in zadnji subaru ki si ga bom lastil!
Mislim da sem do sedaj bil kar prijazen da vseh svojih motorjev in nikol nisem imel vecjih tezav z njimi, dva od pomembnejsih razlogov da sem se odlocil za subaruja pa sta bila legendarna subarujeva zanesljivost in to da je plin ugrajen v nov avto od strani pooblascenega zastopnika subaruja (nisem preprican a mislim da bi morali biti tudi ventili in njihova sedisca ojacani)! Ce bi kljub vsemu imel vecje probleme z motorjem bo pa verjetno kljub temu da sem nad avtom navdusen to prvi in zadnji subaru ki si ga bom lastil!
no mene pa neki zanima,a res rabis neko tekočino če vozis na plin
?tko je sodelavka rekla ker ima suzuki ignis na plin
Za mazanje ventilov, eni rabjo eni ne, če pomaga bojo pa povedal tisti k majo oz. nimajo,
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pri nekaterih motorjih se ležišča ventilov in/ali ventil ob delovanju na plin obrabljajo, ker na njih ni (dovolj) saj (plin gori čisteje) in pride do dotika kovine na kovino. Pri takih motorjih naj bi ta dodatna tekočina 'zaščitila' ventile, s tem da jih 'umaže' s sajami.rb320 napisal/-a:no mene pa neki zanima,a res rabis neko tekočino če vozis na plin?tko je sodelavka rekla ker ima suzuki ignis na plin
Nekateri motorji pa imajo ventile in ležišča iz primernejših materialov in te težave ni.
hvala za informacijo
.sam baje je kr draga ta tekočina
sam za ta olje moraš imeti tudi tak sistem, drugač sem jo jest včasih kupoval na rudniku,
tam kjer vgrajujejo plin, pa je bila kar nekaj evrov ceneje kot drugod
tam kjer vgrajujejo plin, pa je bila kar nekaj evrov ceneje kot drugod
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
baje ima kr veliko posodo za to tekočino.na barju jo tudi imajo.kje pa na rudniku?
za barom miško na dolenjski cesti zaviješ desno
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
za koliko km pa potem "drži" tak liter ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
no ti jutri sporocim glede tekočine 
Če se ne motim je 1 liter za 1000 km.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
To ga pa še bolj žre kot moj fiat.....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
1 liter za 10000 km je bolj točen podatekThomas22 napisal/-a:Če se ne motim je 1 liter za 1000 km.
Enkrat Subaru - Vedno Subaru ;-)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost