menjava ojničnih ležajev
menjava ojničnih ležajev
mene pa zanima če je kdo že menjal ojnične ležaje na subaru legacy l.95 2.0 4x4,predvsem me zanima kakšen je postopek oz če se jih da na avtomobilu ali je treba motor ven vzet in koliko ponavadi stanejo,ker pri moji bivši alfi 145qv je bilo čisto enostavno pa še cca 60€ so samo bili
Bi jih menjal iz preventive ker sem do sedaj imel z njimi že večkrat slabe izkušnje
Bi jih menjal iz preventive ker sem do sedaj imel z njimi že večkrat slabe izkušnje
Re: menjava ojničnih ležajev
Motor je treba ven vzet in ga razstavit napol...
Če te še kaj zanima pa le povej
Če te še kaj zanima pa le povej
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
in kakšen je potem strošek
Nekej ur dela in material...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Na meganu se mi zdi, da sem dal 350€ za delo in material.
Sem jih tudi sam preventivno menjal, ker že ima nekaj kilometrov. Zamenjavo mi je svetoval mehanik, ker je imel kar nekaj strank, ki so to naredile prepozno
Sem tudi potem na spletu zasledil da znajo bit težave po določenih km.
Sem jih tudi sam preventivno menjal, ker že ima nekaj kilometrov. Zamenjavo mi je svetoval mehanik, ker je imel kar nekaj strank, ki so to naredile prepozno
Glede na tip avta, ki ga omenjaš in motor katerega imam doma brezhibnega, ki čaka na kupca ti ga prodam in menjam če rabiš. Ima pa opravljen glavni servis z rolcami, pumpo... brez porabe olja in brezhiben. Ostal mi je od enega projekta ki ni uvidel avto.net-a 
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
jst sem jih na cca 160k
Pri Subaru-ju se ne menjajo preventivno,ker če ima motor dovolj svežega olja (menjava na 10k km) ni potrebe po menjavi tudi pri 500k kmimpreza911 napisal/-a:na koliko kolimetrov pa se menjavajo ojnični ležaji?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
Pa ne pozabiti dodat, da je potrebno poleg svežega olja tudi dober pritisk le-tegakarel napisal/-a:Pri Subaru-ju se ne menjajo preventivno,ker če ima motor dovolj svežega olja (menjava na 10k km) ni potrebe po menjavi tudi pri 500k kmimpreza911 napisal/-a:na koliko kolimetrov pa se menjavajo ojnični ležaji?
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Kakšen pa naj bil pritisk in temperatura olja pri turbakih?
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Pritisk je dvisen od temperature in noge:P
Nad 110 stopinj pa jst ne hodim :.sup
Nad 110 stopinj pa jst ne hodim :.sup
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Okvirno (na podlagi kaj mi kažejo števci na štant gasu) je mrzel tam 7 barov, ko je motor segret pa tam 2-2.5 bara. Temperature so pa pri meni malo hecne, ker jaz imam sondo direkt nad 3 cilindrom (kjer je najbolj vroče) in mi kaže normalna vožnja 105 stopinjLSlabe napisal/-a:Kakšen pa naj bil pritisk in temperatura olja pri turbakih?
P.S.
Moderna olja na bazi estra temperaturo 110-120 stopinj z lahkoto prenesejo in se film ne pretrga kar tako zlepa. Sam načeloma stavim v motor Fuchs titan race pro, tudi če ga ne "izkoristim" (v smislu da bi ga skozi tiščal), mi ni žal dat tistih par 10 eu več (lahko tudi 50 več zaradi mene) za kvalitetno olje, saj olje je ja edina stvar ki loči od ribata
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost